跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原文章由 berthanokching 於 07-7-14 12:15 發表
Professor,

元朗英藝的媽咪,想問下,唔知幫唔幫到手
有冇相識的視光師介紹、大埔、上水、粉嶺區,朋友的小朋友急需

Thanks
Bertha

sorry ar, i don't know

別墅

我地同囝囝溫 "記憶遊戲" only, result 好過預期. :loveliness: :loveliness:

老師都有提所有小朋友做完要 check 卷, but 老師話囝囝好快就check完 (佢以為無錯, 無心check). 最終.....2+7=8 .

Careless mistakes. 老師都話一般都係女仔細心D

呢幾日唔見妳ga??

原文章由 professor 於 07-7-16 09:31 發表

your son 考得好 ma ?

大宅

各位媽咪,

我的囡囡都是讀英藝的, 請多多指教.

Sugarjade,

你好! 我一有時間都會上來望望你們的Topic, 所以我知道我的囡囡應該同你的囡囡是同班(LKC), 請多多指教.

Rainwong

珍珠宮

原文章由 Sandra_100 於 07-7-16 10:19 發表
我地同囝囝溫 "記憶遊戲" only, result 好過預期. :loveliness: :loveliness:

老師都有提所有小朋友做完要 check 卷, but 老師話囝囝好快就check完 (佢以為無錯, 無心check). 最終.....2+7=8 ...

oic, just a minor mistake :lol:

i am quite busy in office ar, just finished a meeting

珍珠宮

原文章由 rainwong 於 07-7-16 11:11 發表
各位媽咪,

hello, welcome to chat here

珍珠宮

原文章由 rainwong 於 07-7-16 11:11 發表

Sugarjade,

你好! 我一有時間都會上來望望你們的Topic, 所以我知道我的囡囡應該同你的囡囡是同班(LKC), 請多多指教.

Rainwong

darling, it's your turn to 比人跟踪

別墅

How about yours?? Any assessment for N1?

Will your son continue to study at Zenith??

原文章由 professor 於 07-7-16 09:31 發表

your son 考得好 ma ?

大宅

杏利, 果日打電話比你無人接, 我估你一定好忙架啦, 之不過想問你星期六果日幾點返學校咋, 無乜特別事.

比人跟蹤...吾會既. 大家交流下教小朋友既心德囉.

darling, it's your turn to 比人跟踪 [/quote]

大宅

rainwong,
HI, 好高興認識你, 你既小朋友又係讀LKC架, 第一個同班小朋友既媽咪係BK 認識呀, 我好開心. 大家多些交流/交換情報啦..EEEE
可吾可以講我知你既囡囡叫咩名呀? 如果吾介意既話PM 講我知呀. 我亞囡叫咩名我估你都知架啦..EEEE

各位媽咪,

Sugarjade,

Rainwong [/quote]

大宅

SHEETA,
攪左二日, 最終得左啦. 家下有好多遊戲玩呀....亞女開心都飛起呀.
吾該晒你.
原文章由 sheeta 於 07-7-15 18:10 發表

我有呀, 妳點樣玩唔到呀?

大宅

杏利,
想吾想睇下LK 呢個學期既評估卷呀? 比自己個心理準備都好呀..

大宅

當然可以拉!等我試下PM話比你知, 你囡囡的名其實我不是很清楚的, 我只是知道你囡囡讀LKC的.

你囡囡今次評估好不好?我囡囡今次沒有幫她溫, 她反而考得唔錯, 好過之前果幾次.

原文章由 sugarjade 於 07-7-16 16:37 發表
rainwong,
HI, 好高興認識你, 你既小朋友又係讀LKC架, 第一個同班小朋友既媽咪係BK 認識呀, 我好開心. 大家多些交流/交換情報啦..EEEE
可吾可以講我知你既囡囡叫咩名呀? 如果吾介意既話PM 講我知呀. 我亞囡叫 ...

大宅

Professor,

你不好駭親Sugarjade,如果她到時不肯同我交流:-( , 就為你是問 其實我只是喜歡睇多過發表啫.

你個囡囡/囝囝是讀什麼班架?

原文章由 professor 於 07-7-16 14:00 發表

darling, it's your turn to 比人跟踪

大宅

每次評估之前一個多星期都會開始同佢溫習下既, 到左考試果幾日就吾溫架啦, 因為佢都吾肯再溫, 佢每次評估既成積都OKAY . 好平均, 每次都差不多同GRADE.
PROFESSOR, 好鐘意講笑既, 你點會嚇親我呀. 有時間上黎大家交流下呀, 呢度D 媽咪好OPEN 好真心架. 有問題都可以提出黎大家傾下架.

原文章由 rainwong 於 07-7-16 17:17 發表
當然可以拉!等我試下PM話比你知, 你囡囡的名其實我不是很清楚的, 我只是知道你囡囡讀LKC的.

你囡囡今次評估好不好?我囡囡今次沒有幫她溫, 她反而考得唔錯, 好過之前果幾次.

珍珠宮

原文章由 Sandra_100 於 07-7-16 15:25 發表
How about yours?? Any assessment for N1?

Will your son continue to study at Zenith??

his assessment is fine, yes ar, he will continue his studies in zenith :lol:

珍珠宮

原文章由 sugarjade 於 07-7-16 16:33 發表
杏利, 果日打電話比你無人接, 我估你一定好忙架啦, 之不過想問你星期六果日幾點返學校咋, 無乜特別事.

比人跟蹤...吾會既. 大家交流下教小朋友既心德囉.

darling, it's your turn to 比人跟踪 ...

i was in the meeting whole afternoon yesterday. i will call you back ga

珍珠宮

原文章由 sugarjade 於 07-7-16 16:40 發表
SHEETA,
攪左二日, 最終得左啦. 家下有好多遊戲玩呀....亞女開心都飛起呀.
吾該晒你.

i just bought one to my daughter too wor

珍珠宮

原文章由 sugarjade 於 07-7-16 16:43 發表
杏利,
想吾想睇下LK 呢個學期既評估卷呀? 比自己個心理準備都好呀..

i want to see ga, possible for you to scan & e-mail to me ?

珍珠宮

原文章由 rainwong 於 07-7-16 17:23 發表
Professor,

你不好駭親Sugarjade,如果她到時不肯同我交流:-( , 就為你是問 其實我只是喜歡睇多過發表啫.

你個囡囡/囝囝是讀什麼班架?

ai ya, just kidding, please don't mind ar

my son is studying N1 now and will be promoted to NC in August

大宅

professor,

我都是同你講笑啫 大家得閒傾下.

sugarjade,
請收pm.

Rainwong

首頁

尾頁

跳至