跳至

首頁
12345...36

尾頁

子爵府

之前果篇我只可以睇到 1.7.2007--22:38
:wave:  :wave:

大宅

講的開心嘢.
呢排阿女又成熟左, 對我真係"苛護備致", 她見到我出門返工, 就講:
媽咪, 你要小心的呀, 要小心看路, 小心看車呀.. 有時又幫我拎遮, 話可能會落雨
見我飲湯, 就話: 媽咪, 慢慢飲呀 .
我玩她,問她,
如果我勀呢 ? 她話:咁你要多的休息啦.
如果我肚餓呢 ? 她話:請你食好多嘢...
如果我唔舒服呢 ? 她話: 要看醫生, 食藥lor, 要打尖尖架 (唔識講係針, 的針真係好尖lor. )
看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我地搬屋啦 !

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1306890&extra=page%3D1

原文章由 rosan, 於 08-2-22 16:09 發表
可以連續幾日又看唔到架, 前日今早明明看到loretta有post,
但入來都總看到雲個的, 又要我出火......post先看到, 真係幾興 !!!
loretta, 麻煩你再開個新的 part4啦.
...

大宅

可以連續幾日又看唔到架, 前日今早明明看到loretta有post,
但入來都總看到雲個的, 又要我出火......post先看到, 真係幾興 !!!
loretta, 麻煩你再開個新的 part4啦.
原文章由 殷!! 於 08-2-22 11:56 發表

你試下登出再登入, 睇下好唔好啲

看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

子爵府

原文章由 rosan, 於 08-2-22 08:54 發表
bk 的服務質素真係超差, 呢個topic成日都係版面看到post, 入來又看唔到, 總有其他問題... 出mail 同bk 講, 都無回應, bk真係枉一班忠實媽咪, 今時今日, 有的咁差的服務. ...

你試下登出再登入, 睇下好唔好啲

子爵府

原文章由 chan-loretta 於 08-2-21 16:06 發表
wuwu,

個"普蘿積"都ok喎!
可能我d頭髮長,有時都要抹多兩次先痴到 !

呢只係本世紀一件幾好用既地拖
貴得有道理:;pppp:

大宅

大宅

bk 的服務質素真係超差, 呢個topic成日都係版面看到post, 入來又看唔到, 總有其他問題... 出mail 同bk 講, 都無回應, bk真係枉一班忠實媽咪, 今時今日, 有的咁差的服務.

男爵府

wuwu,

個"普蘿積"都ok喎!
可能我d頭髮長,有時都要抹多兩次先痴到 !

子爵府

原文章由 rosan, 於 08-2-19 16:43 發表
各位好姊妹,

今次真係無言感激 !
事關我前晚因老爺身體欵似腸癌(好大機會, 之前係醫院有左初步診斷:-( ), 唯我先可以有時間帶他去檢查 (其實有埋99, 叔仔一齊去), 咁諗住雲可以幫手拎到表, 點知個日收到loretta 電 ...

希望你個囡入到真光啦 !! 更希望你62無事 !!
其實芷殷慣唔慣daddy 唔係HK ??

大宅

一齊訂明治細仔

唔好意思, 第一次報到, 我住蝶翠峰一座, BB六個月大, 想找元朗mami一齊訂明治細仔 (18$1,400), 每人share4, 有興趣請pm我呀, thank you.

男爵府

rosan,
原來你尋日咁唔開心(62既事),今晚,我同童童為芷殷爺爺祈禱!
我誠心希望你62健康!
剛係過年前,我好友爸爸"走"左(由中學好到而家既好姊妹,所以佢屋企人都好似自己人咁),都係cancer,睇住好友同世伯,仲有伯母頂住呢幾個月,真係好心痛!
rosan,有咩上黎傾下,一齊分享!

男爵府

原文章由 rosan, 於 08-2-19 16:53 發表
loretta,

唔記得save你個blog, 俾多次.

你click我下面"個人網頁" 就入到去 !

男爵府

我62以前有肺癌(佢唔吸煙架!),初時我都係同99兩個人陪佢睇e生架(我當時未嫁) 剛知道時我同c6都喊過,後來慢慢接受呢個事實,到62走時大家都好平靜. 還記得響醫治好肺癌後,有一天62控制唔到身體跌倒在地上,一check發現腦內有腫瘤,醫生話今次真係冇得醫真係等死........ 當時療養院唔肯收留,最後唯有花6千幾蚊住安老院慢慢62連講話都冇思維連食也食不多時,我心知差不多了. 當時c6要返工,99上左大陸玩,最後我自行決定送62入醫院,呢次入去住左4日佢就好安詳咁走左~~~

rosan,希望你62冇事快d好返啦!

原文章由 rosan, 於 08-2-19 16:43 發表
各位好姊妹,

今次真係無言感激 !
事關我前晚因老爺身體欵似腸癌(好大機會, 之前係醫院有左初步診斷:-( ), 唯我先可以有時間帶他去檢查 (其實有埋99, 叔仔一齊去), 咁諗住雲可以幫手拎到表, 點知個日收到loretta 電 ...

大宅

loretta,

唔記得save你個blog, 俾多次.

大宅

oh ! 以芷殷近期表現, 竟然同童童兩小無猜, 玩得咁開心, 唔捨得走, 真係緣份所牵, 真係要找時間sv老友聚下, 俾的小豆丁開心下先得....

大宅

各位好姊妹,

今次真係無言感激 !
事關我前晚因老爺身體欵似腸癌(好大機會, 之前係醫院有左初步診斷:-( ), 唯我先可以有時間帶他去檢查 (其實有埋99, 叔仔一齊去), 咁諗住雲可以幫手拎到表, 點知個日收到loretta 電話無晒, 心情真係跌到谷底, 加上老爺case, 好想哭, 因為等左1年個日竟然希望無晒, 當老公, 99屋企知道後, 全部都好唔開心, 因99他們都見我即刻無晒心機, 老爺好內疚, 話俾返的政府 $$我, (其實我一向首選係真光, 因真光無n1先去英藝, 政府$$係後來先知, 次要), 第1次感受媽咪幫子女找學校個種心情... 之後再同loretta傾, 請她再幫手周圍找下....又諗夜的再找雲看下同學媽咪有無...我都相信雲幫我拎唔到一定都唔開心.
點知, 真係好戲劇, 雲係咁短時間係咁情況幫我找到, 哇, 個感覺真係想攬住雲鍚返啖, 全家上下知道消息後先心情放鬆,99他們安落左....
今次真係同雲, loretta講聲唔該晒, 多謝啦.
總要同村巴個位媽咪講聲唔該晒 !!!!
今日交左表, 但芷殷而家見人要warm up 先肯叫人, 講嘢, 29/2
interview是否成功, 都要看她的彩數啦...

[ 本文章最後由 rosan, 於 08-2-19 16:51 編輯 ]

男爵府

你好在搵到,唔係就 (講笑)
真係冇諗過會咁快派晒,好似出面九龍塘d幼稚園咁~~~
我都唔好意思,幫唔到你地.

好朋友~~我地都識左2年幾啦!

原文章由 於 08-2-18 21:26 發表
勁好運!竟然係我地絕望之時遇到一位好鄰居媽媽,我地呢度真係地靈人傑

我覺得好似做戲咁,最初以為實攞到,點知咁早就派完,我知道後真唔知點面對rosan ,湊完亞女放學,係街見到有兩個媽媽拎住份表,真 ...

[ 本文章最後由 chan-loretta 於 08-2-19 16:23 編輯 ]

男爵府

勁好運!竟然係我地絕望之時遇到一位好鄰居媽媽,我地呢度真係地靈人傑

我覺得好似做戲咁,最初以為實攞到,點知咁早就派完,我知道後真唔知點面對rosan ,湊完亞女放學,係街見到有兩個媽媽拎住份表,真想問佢地借黎影印,但又唔知點開口!

失望走上村巴,見到有個真光媽媽,傾傾下竟然知道佢有多一份表,真好,她可以俾我,開心死了!

更開心係童童同芷殷玩得仲開心,好似識左好耐咁,其實佢兩個又真係好細個就相識了,還記得上次去芷殷屋企,佢沖涼時,童童又話要沖,果時大家都係bb ,而家大家又話要讀書啦,幾快!

男爵府

rosan,
唔好意思,我亞女返8:00,我媽媽之後又約左朋友去wet,但就9:00先開始派表,所以我搵左我地既好朋友loratte幫手攞表,希望唔好介意!

首頁
12345...36

尾頁

跳至