跳至

首頁

尾頁

大宅

hello大家好嗎?long time no talk! Loretta之前contact你兩次but你电話冇人聽。

哩排好忙呀!楠楠好掛住蝶翠峰d朋友仔,哩度好靜冇物小朋友,你地得閒來我新居look look 呀!西鐵都到!

wu wu, ,loretta, rosan幾時去disney預埋楠楠呀:D

rosan, sorry呀太忙唔記得你包片tim,你仲有冇?我老公會入去我叫佢取,你計佢$得la!:lol

我家中未上得網,而家係school,可打电話比我

大宅

呀!唔記得問大家,边度有游水尿片買?

大宅

用得la,终於可以上網。

rosan,我未生之前都係咁,生完又冇物!

loretta,你要早睡早起,幾点 呀?

哩幾日時時落雨搞到楠楠冇得去玩 !今日返playgroup,因為雨天関係,冇去六堂,:-( 晒$$$$!今日唔好再落雨la!

大宅

原文章由 rosan, 於 07-7-13 07:46 發表
尋晚班10:00pm主任打俾我, 芷殷 攞左操行獎, 每班1個,
所以係元朗劇場個畢業典禮我們要去看她上台攞獎.
每班有2個獎, 另一獎係第1名, 她話個係返左全期班, 攞左4次操行獎...
另又 ...

芷殷好叻喎,果然教導有方

大宅

原文章由 殷!! 於 07-7-8 02:46 發表
loretta,

我今日整咗 http://www.bonbonkitchen.com/kitchen/page-2.htm (香芒乳果 )
好易做, 亞仔食到 lam lam 脷, 易整過芒果布甸

用咩yogurt呀?凍嘢楠楠都未食過!但ヌ好想試下整

大宅

呢排好熱呀,去disney 會唔會熱死呢

大宅

rosan,芷殷咁叻,表演咩呀,send d相來睇下!

loretta, wuwu,今日大暑,都唔荒去到disney,d太陽哂到隻窗都辣手!

反而我想去書展,但又唔覺亞囡鍾意reading!

下星期去澳門,大家有咩好介绍!

大宅

rosan,wuwu
我老公都會到macau做野,one week返來一次,我份工又唔行得開,所以會少見啦!:cry:

loretta,去disney預埋我呀,next week wed-fri afternoon ok ar!

大宅

wuwu,
mon-tue 去澳門呀有咩好食介紹?

工人又唔係要來陪我,係湊女。有時做野唔開心都想揾人呻下,有老公好好多!但學rosan咁話,賺多d為頭家囉!雖然又唔係好多!我反而又覺得你好叻,一個人湊亞仔,仲好鬼開心!

係囉,一歲都要買ticket!

大宅

rosan
我老公未過澳門,下個月la,我諗有假都過唔到la,佢公司會有accommodation provide,我一係唔放,一放又長假,唔通住hotel咩,c6話賺埋都唔夠比d旅費:tongue: 。

你地幾時來坐下?雖然地方又屈則d。

dd nei睇來又去唔成lu,可能tomorrow after school同楠楠去!

我去書展買左套樂智高比楠楠玩,不過对佢來講又好似難d,加上佢又冇耐性,可能你地d會啱玩啊!

loretta,我上次学你整左芒果yogurt,芒果味jelly粉羅拔臣冇用左第二隻,结果唔係好挺and d yogurt變酸左 ,唔係好掂,下次努力過!

下個week係结婚五周年所以去macau,買d手信都到元朗探你地呀:loveliness:

大宅

喂!喂!靚女,long time no talk,上次見妳地無セ'so'我,就小左入來吹水,加上你d 8899,9394我都唔懂!

Loretta,啤梨好勁喎!識one two three four five,所以話小朋友早d返學係好d!楠楠之前都發燒一個week,最後入院(八号風球當日),而家ok,啤梨点呀?

rosan,你幾時過去同老公會合呀?你就好la,我就:-| ...一星期一次,聽日正式長註la....我老公嫌佢地provide d地方dirty,想另rent,有好提議?

芷殷比人咬,個小朋友好狼死,一定心痛死!楠楠都成日比人tuk達誌,我都驚呀

雲:童童好靓女,如果楠楠d頭髮有童童一半就好lu.

參唔多la,等你地回覆先再講多d啦!

大宅

大家果然冇遺棄我,感動:-(

亞楠當日發燒40c之前一week around38-39,食極退燒藥都唔退,走返入去睇Dr wong又話睇下係咪出診,結果生到成口飛嗞,又出兩隻大牙,唔肯食野,咩都話硬,連奶都話硬?-( 見佢燒到儍下儍下咪入廣華law, and then又入左去 隔離病方,同d肺炎bb一切勁咳 ,夜晚轉左去私家,係廣華医生勁用支雪條棒'了'佢個口,可能佢太痛,唔想比人touch就係咁,医生又想睇下個口,流洒血勁:-( ,我都好心痛,但at least医生找出病因係過'累'牲病毒,因佢成日擺野人口。住左兩日对症下藥,ok啦!之前同佢see出名嘅尹錦明点知佢開d抗生素比佢,d医生話冇用家 !以後都唔睇佢!

雲,why抄工人呀?

大宅

原文章由 殷!! 於 07-8-30 00:33 發表
dear all,

報告一下先 :

亞仔返 N1 , 進入第四周, 今星期正式返全日 (9:00-16:30)
我開始有私人室間嘞
不過 .............. 日日都遺尿, 攪到晚晚要手洗佢啲衫/衭, 最多果日洗3套 , 開心既就係佢有 ...

wuwu,亞仔返全日你捨得la,佢咁快介片,又幾叻喎!楠楠連個厠所蓋都唔比我開 !我老公又係揾屋,近財神洒店有咩好野?

大宅

原文章由 於 07-8-30 13:25 發表
dream,
個工人用好熱既水同我亞女洗頭,好在亞女大叫:好熱呀!好熱呀!咁我即衝入去摸亞女個頭,雖不會熱死,但都係一個唔恰當既溫度),當然佢之前都好多家務做得是是但但,又唔見我$400買餸$,但只係咁對我個女已令我要即要 ...

雲:好彩童童冇事咋,你工人係壞心腸定係大意呀?不過兩樣都抵炒,但前者就 ,好彩童童醒目

佢打斧頭都好狼下!

下星期開學,ready! get set go!!!!今年要教返會考班la,有排補課,見亞囡d時間又少d!你d教檐如何?

大宅

原文章由 殷!! 於 07-8-30 11:58 發表

返全日~~~~好好好開心(佢媽媽....我)
介片~~~唔快啦!! (2.5 歲多)
財神果頭 ~~~~~ 我唔多熟播 (之前我住氹仔 ma )
我睇咗啲澳門成交價, 果邊啲租愈來愈貴, 唔怪得咁多香港人過拱北租屋啦 !
楠楠唔係返 n1 啦咩 ?? ...

亞楠而家一week返三日playgroup先,到十一月兩歲先讀n1。

大宅

原文章由 chan-loretta 於 08-1-26 13:40 發表

=====>你係+魚

各位靚女,long time no see la!
哩排超...超忙!

loretta,c6發現左d樓價上漲,成日話比人代左d錢 ,費事采佢!

亞雲,桐桐越大越靚

新年團拜預埋我呀!

首頁

尾頁

跳至