跳至

首頁

尾頁

男爵府

入黎say hi先!
而家呢個bk好似而家後生仔既論壇咁,好鬼花,都要時間適應啦!

男爵府

殷,
住得慣嗎?好掛住你同你亞仔唷!
亞女已平安"回家"三個月"啦,工人姐姐尚可啦,亞童呢幾日都肯跟姐姐係屋企啦!

男爵府

原文章由 殷!! 於 07-8-5 03:40 發表

童童媽咪,
唔經唔覺都住咗4個月囉 ! 亞仔叻咗好多, 尤其是講野, 成只"英母仔"咁, 小朋友/ bb 係呢個階段最好玩, 佢下星期一返 N1 啦 !! 我而家好努力地幫佢介尿片, 煩到死, 好難教介片 ...

同意,我童童都未戒到大呀!不過我都急唔到呀,個個都話等佢返學見到小朋友去大便就會,我惟有等啦!我好多朋友既小朋友都係n1學會自己大小便的,你都放心啦.
我地一家(同幾家朋友)去左三日兩夜新機場玩,好開心呀!因為老公留左d假同童童上預備班(8月尾),所以今年唔出外啦!

男爵府

hi all, long time no see!
尋日撞到Franco先知Seren俾同學仔咬親,心痛死啦!希望快d復原.
啤梨仔大個左好多,勁得意,見到佢地由baby到而家可以傾計仔,感覺好過癮,遲些撞到都應該係著住校服架啦,一定仲攪鬼呀!

男爵府

童童最新力作!(只是長頭髮>>>冬菇頭)

[ 本文章最後由 雲 於 07-8-22 06:47 編輯 ]

男爵府

原文章由 dream_cool00 於 07-8-29 22:05 發表
喂!喂!靚女,long time no talk,上次見妳地無セ'so'我,就小左入來吹水,加上你d 8899,9394我都唔懂!

Loretta,啤梨好勁喎!識one two three four five,所以話小朋友早d返學係好d!楠楠之前都發燒一個week,最後入院(八号風球當日 ...

dream,
童童開始返學啦(適應課程),都可以啦,不過一見到我黎湊佢,佢就眼濕濕咁,黎緊佢返全日,一定會好掛住我啦, !
我前日炒左個工人啦,記得上次見你,你話返屋企炒工人,果時我個工人先剛到無耐,而家就輪到我啦, !新工人會9月9日先到,又要黎過,希望佢好啦
準備又開學啦,忙吧,好好保重呀!我出年既duty都ok,應該可以應付,我校長都好體貼!還有,人工變正常了,上年比我預算跌多2個point,共少了7k人工,真攞命!而家補番亞女讀書同請工人果份,好多了 !

男爵府

rosan,
你就好啦,有好工人!好羨慕
我新工人要9月9 號先到,唔知好唔好? 攪工人既野,真係好煩呀!

男爵府

dream,
個工人用好熱既水同我亞女洗頭,好在亞女大叫:好熱呀!好熱呀!咁我即衝入去摸亞女個頭,雖不會熱死,但都係一個唔恰當既溫度),當然佢之前都好多家務做得是是但但,又唔見我$400買餸$,但只係咁對我個女已令我要即要炒佢啦,佢都唔係第一次同我亞女洗頭,我唔想有最壞既事發生先炒佢呀.

但佢幾貪心呀,我check佢行理時,佢竟將我係屋企俾佢用囝支沖涼液,洗頭水,M巾,止汗劑同放係佢個櫃內既香精都執埋,我就話佢:呢D野係我之前同你講,你係我到做野做得好先俾你用,你唔可以執埋走,好明顯佢真係貪心到爆.我都怪自己開頭對佢太好,我以為佢做得好,俾D簡單日用品過佢用,等佢再用心去做,而家我都知錯啦,以後都唔使咁好心啦.佢自己搵$,駛番自己$啦!

上到agent度就扮下野喊左兩喊,我就一眼都唔再望佢,我仲見佢係agent度同其他工人有講有笑(當然唔太大聲),簽文件時又粗心,寫封信(照抄印文)都可以抄成3次先抄得掂,認真玩野!

[ 本文章最後由 雲 於 07-8-30 13:27 編輯 ]

男爵府

dream,
我出年都係做中一班主任,我都好鍾意,好開心學校(開校第三年啦)升左band,收既學生都好左.除左教一仔外,黎緊會教中二(一班小天使,一班小魔豬),教擔同上年差唔多,課程範疇顧多左,行政工作就少左.最開心係加番人工,幫輕下(個女讀全日要$2500,減左學券)

男爵府

lorreta,
謝謝你介紹既識嘜工司,我尋日收到貨啦,好令呀!
我仲做左鞋貼同旅行喼帶,全部都好正呀!
不過都係個識嘜最掂呀!

男爵府

原文章由 chan-loretta 於 07-9-4 11:35 發表
佢講May i go to the toilet please ! 響學校學返黎架

啤梨仔好Q呀!佢好受教,好欣賞佢呀,可造之材!
佢好鐘意學習,將來一定係個好男人 !媽咪要睇實呀!

男爵府

有無好工人介紹呀!未搵到呀!!!!!烘到嘔啦!

男爵府

原文章由 chan-loretta 於 07-9-17 15:12 發表
個試工工人short架,佢就想唔使做有糧出.....

佢同我講話:"太太屋企好多野做,我唔想係度做!"
我話佢:"乜你之前間屋好細架?唔駛點做架?"
頂佢呀! 請你黎香港嘆世界呀!
算,當我行運,好過簽約後仲要我賠俾佢!
尋日去agent度即搵另一個完約印姐,都好主動接觸亞女,做野都ok,令令性性,乖乖同我做個好姐姐呀!

男爵府

原文章由 rosan, 於 07-9-25 16:21 發表
呢排家宅病氣重重, 阿印都病埋, 唔知有無機會有財運 ? 但都無去買六合彩

今個月阿女返學好唔抵, 只係返左幾日, 大部份時間都請假.:-(

喂喂,我家都係呀!我>>亞女>>老公>>婆婆>>工人姐姐>>又到我(聲沙晒,變左男聲,講野仲走音添)>>亞女(又咳啦)
好病好病!我都要買6-10彩呀!叫埋工人姐姐買都好!

男爵府

原文章由 chan-loretta 於 07-9-24 02:14 發表
我食白果呀 我c6都好少可同我嘈咬,所以冇乜橫財

晒命唷!
我都好少同C6嘈,因為我費事同佢嘈 老夫老妻,無謂浪費我D氣

男爵府

原文章由 chan-loretta 於 07-9-26 04:02 發表
你要好好保養把聲,唔係實俾班學生笑:lol

無錯,係佢地笑我男人兼走音聲架! 你同我d學生一樣
我聽日上埋上午課就去北京交流,十月一號先返,千祁咪病呀!
返黎再上黎!
你張相......都係想睇啤梨仔囉!

男爵府

殷,
係呀!童童返學返得唔錯,全日制,好爽(對我而言),因為我可以接佢放學,好開心!
佢好聽老師話,只係病果幾日撒老師嬌囉,要老師餵食飯!

男爵府

原文章由 chan-loretta 於 07-9-30 02:39 發表
我地頭先0030發生交通意外,響大棠回旋處中俾架貨車撞到左邊前車門,我抱住聰聰一路都望住左邊,跟本係睇住佢冇停車直出撞埋黎,好在車內各人冇受傷,對方負責整番架車..... ...

!不過最緊要個人無事(我老公既金句!),有無同啤梨仔食保嬰"單"呀?

男爵府

原文章由 rosan, 於 07-10-25 08:20 發表
我住3座架, 如果係A室,3房 OR B室4房係最正, 因係單邊無遮擋, 風景正, 高層總正, 近路邊, 略噪同埋多塵...以前樓下無停車場好正, 一片綠油油, 而家無晒的綠樹, 差的.:-(

...

講開又講,而家出面起多一棟野,好肉酸呀!影響晒成個屋苑,遲下入埋伙,交通又唔知會點啦!

男爵府

原文章由 rosan, 於 07-10-27 20:17 發表
就快升啦.

商人1300萬掃蝶翠峰7伙 (明報) 10月 26日 星期五 05:10AM
【明報專訊】美聯高級區域經理林振華表示,一名中港商人,最近斥資近1300萬元,連環掃入元朗蝶翠峰
共7伙。

有關單位分別位於第1、3、7、9、13及 ...

多謝晒!之前都有經紀"了"過我老公放售,我地都心大心細.因為地方真係好實用,只係d用料欠佳,雞肋!不過似終咁平有咁大地方住,好多朋友都好羨慕.
今日老公放二手野既時候,果個買家上黎我地屋企都話好正,仲問尺價同細單位幾$,有市場呀!

首頁

尾頁

跳至