烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我想買 格仔餅機 (用電嗰D)?
請問有無人用緊??.. .可分享吓??

THX

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

別墅

回覆:我想買 格仔餅機, 請問有無人用緊

益世家ok

子爵府

tckc6789 發表於 14-2-4 18:50
益世家ok
請問 益世家? 格仔餅 焙完, 脆唔脆呀?

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:Quote:tckc6789+發表於+14-2-4+18:50+益世

原帖由 mmak 於 14-02-04 發表
請問 益世家? 格仔餅 焙完, 脆唔脆呀?
脆唔脆應該視乎個譜而唔係部機喎

子爵府

euyuet 發表於 14-2-4 22:08
脆唔脆應該視乎個譜而唔係部機喎
哦~原來係咁...
我見有D機可以 調 度數... 我以為與溫度有關!

THX

洋房

tckc6789 發表於 14-2-4 18:50
益世家ok
佢地賣完聖誕批貨就沒有再返貨了 , 我已經問過

男爵府

建議你買可將格仔拆出黎洗嘅型號,我試過落漿前格仔搽油唔夠,成底黐到呀媽都唔認得,好彩我果個拆到出黎洗,浸佢一晚先慢慢洗刷,如果格仔黐實部機果d型號就大鑊喇,都唔知點洗好!
有d款有埋格仔,飛碟機,同三文治機三用嘅,牌子好似係KenwoXd

別墅

回覆:我想買 格仔餅機, 請問有無人用緊??.. .可分享吓??

我也用緊益世家。都幾好用!

大宅

Kenwood ok 呀。 我想問d先可整脆
D

子爵府

all,

THX

子爵府

剛才在 永安 買左部 waffle marker 1000W 5段火力 $226

子爵府

回覆 Eagleb 的帖子

Tips for baking waffles successful

If you prefer crispy waffles substitute the milk with water (lukewarm).
Milk makes waffles softer.

Use only best quality flour.
you will get best results if all ingredients have the same temperature and are thoroughly mixed.
Recommend using very soft butter.

首頁

尾頁

跳至