跳至

首頁
23456...36

尾頁

大宅

MMAK

I send out right this morning. Pls chk yr mail box.

原文章由 mmak 於 07-7-31 08:31 發表
kahobb,

pls check pm

大宅

all,
呢幾日同阿囡又去南丫島又去澳門, 好好玩, 最開心係成家十幾人一齊玩, 有d仲係响外國返黎, 阿囡同表哥表姐玩到唔停.....
澳門變咗好多, 靚到好似去咗歐洲&拉斯維加斯, 葡菜、水蟹粥、葡"tart"仍然咁好味, 唯一多咗好多自由行, 迫爆碼頭:tongue:

[ 本文章最後由 fion88 於 07-8-2 23:38 編輯 ]

男爵府

fion 88,
我想知<葡菜、水蟹粥、>地址呀!有冇資料?
原文章由 fion88 於 07-8-2 00:31 發表
all,
呢幾日同阿囡又去南丫島又去澳門, 好好玩, 最開心係成家十幾人一齊玩, 有d仲係响外國返黎, 阿囡同表哥表姐玩到唔停.....
澳門變咗好多, 靚到好似去咗歐洲&拉斯維加斯, 葡菜、水蟹粥、 ...

大宅

dorisma,
水蟹粥响氹仔官也街間"誠昌", 好出名, 粥底又綿又鮮甜, 蟹糕好香, 佢d小菜都好正, 醬爆雞够鑊氣, 豉汁蒸鱔鮮甜爽滑, 食完可去對面食jelly 或大菜糕做甜品, yummy
葡菜試過"新口岸葡國餐廳" & "新帆船葡國菜", 前者响利澳對面, 味道一般, 後者在大馬路(議事亭對面), 抵食又好食, 我地9大4細, order咗1個4人+6人餐, 有成十款唔同種類菜式, 幾乎食唔晒....
你幾時去?

原文章由 dorismama 於 07-8-2 12:17 發表
fion 88,
我想知地址呀!有冇資料?

[ 本文章最後由 fion88 於 07-8-2 23:56 編輯 ]

大宅

我次次去macau都去誠昌食蟹粥, 儿yummy, 不過都要等好耐位,係呀, 對面d大菜糕好多種口味.
原文章由 fion88 於 07-8-2 23:51 發表
dorisma,
水蟹粥响氹仔官也街間"誠昌", 好出名, 粥底又綿又鮮甜, 蟹糕好香, 佢d小菜都好正, 醬爆雞够鑊氣, 豉汁蒸鱔鮮甜爽滑, 食完可去對面食jelly 或大菜糕做甜品, yummy
葡菜試過"新口岸 ...

男爵府

fion88,
唔該哂!我打算完暑假前去一次,今次想同父母一起去, 之前次次去都係臨時決定, 所以係食方面都冇mug頭緒, 求其了事, 今次去想食得開心d! 所以問定你先!打的講舖名就去到嗎?
原文章由 fion88 於 07-8-2 23:51 發表
dorisma,
葡菜試過"新口岸 ...

大宅

dorisma,
應該無問題, 葡菜仲有沙利民(好似响澳門市), 小飛象, 木偶(氹仔)都唔錯....
原文章由 dorismama 於 07-8-3 10:51 發表
fion88,
唔該哂!我打算完暑假前去一次,今次想同父母一起去, 之前次次去都係臨時決定, 所以係食方面都冇mug頭緒, 求其了事, 今次去想食得開心d! 所以問定你先!打的講舖名就去到嗎?

子爵府

kahobb,

rec'd... Thanks a lot

原文章由 KAHOBB 於 07-8-1 15:41 發表
MMAK

I send out right this morning. Pls chk yr mail box.
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

hi all,

I'm back!!! 呢個 trip 好好玩....仲帶左隻豬手、豬腳返黎 tim

1 aug o個日, 同澍森一切玩沙灘電單車時反車, 嚇c我 ...好彩澍森冇事, 我呢...隻右手手指關節個度腫左, 個右 knee 腫左...今日再去睇跌打, 佢話應該冇骨折.
俾 hubby ...話我揸得咁慢都反車, 我都唔記得點解反車....我只記得反車起身見頭暈, 第一時間睇澍森有冇事, 因佢哭得好利害...touch wood 如整親佢真係 guilty c 我.....

遲 d 先 upload d 相俾你地睇...

子爵府

Cindy媽咪 ,

咁你有冇返工呀? 小心護理傷口. 俾hubby話都係緊張你啫. 好甜丫呵

大宅

cindyma,
小心保重呀
原文章由 Cindy媽咪 於 07-8-4 17:44 發表
hi all,

I'm back!!! 呢個 trip 好好玩....仲帶左隻豬手、豬腳返黎 tim

1 aug o個日, 同澍森一切玩沙灘電單車時反車, 嚇c我 ...好彩澍森冇事, 我呢...隻右手手指關節個度腫左, 個右 knee 腫左 ...

大宅

Icycream,

我冇返工呀....我攞埋今日 off....monday 先返工...我會小心take care 傷口架喇...多謝關心...

:tongue: ....hubby 真係唔緊張我呀...佢緊張佢個皇帝仔咋...

原文章由 Icycream 於 07-8-4 17:54 發表
Cindy媽咪 ,

咁你有冇返工呀? 小心護理傷口. 俾hubby話都係緊張你啫. 好甜丫呵

大宅

hi all,

我既豬手 and 豬腳....

原文章由 Cindy媽咪 於 07-8-4 17:44 發表
hi all,

1 aug o個日, 同澍森一切玩沙灘電單車時反車, 嚇c我 ...好彩澍森冇事, 我呢...隻右手手指關節個度腫左, 個右 knee 腫左 ...

子爵府

cindyma,

嘩~...... 你都好傷喎 !!... 小心保重丫

markus 無事嗎 ??... touch wood

btw, 仲夠5夠膽再玩 ??
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

mmak,

好彩 markus 冇事...

of course...夠膽再玩啦 ....不過一定唔會再同 markus 一切玩 lor

男爵府

cindyma,
果陣在富士急highland揸高卡車我都驚整親阿囡, 所以唔敢同佢玩, 淨係hubby同佢玩lor!:-(

大宅

Cindy媽咪,

嘩!你都真係好傷喎, 小心保重呀!

男爵府

cindyma,

嚇c人咩, 攪成咁呀?! 好彩好彩, 亞仔touch wood無事! n年前亞sir都試過反車, 以為無事, 返到屋企睇, 嘩, 成個背脊黑晒, 嚇c我! 您唔好咁話您hb啦, 身邊人睇見真係好驚架, 心都離埋....佢咁浪漫同您慶祝生日咩都補番數啦!

原文章由 彤彤媽 於 07-8-6 07:05 發表
Cindy媽咪,

嘩!你都真係好傷喎, 小心保重呀!

大宅

Cindyma,

Take Care !

原文章由 meowross 於 07-8-6 10:17 發表
cindyma,

嚇c人咩, 攪成咁呀?! 好彩好彩, 亞仔touch wood無事! n年前亞sir都試過反車, 以為無事, 返到屋企睇, 嘩, 成個背脊黑晒, 嚇c我! 您唔好咁話您hb啦, 身邊人睇見真係好驚架, 心都離埋....佢咁浪漫同您 ...

大宅

Cindy 媽咪
... 好傷吓喎! 幸好markus 無事下次真係要小心d!!

原文章由 CaseyMami 於 07-8-6 10:21 發表
Cindyma,

Take Care !

首頁
23456...36

尾頁

跳至