跳至

首頁

尾頁

大宅

Cindy媽咪,
咁多人一齊出trip好難得, 影多d相比我地睇呀... have a nice trip!!

原文章由 Cindy媽咪 於 07-7-5 13:58 發表
報到!!!

我地一家7月27號去沙巴,8月3號返 hk. 今次一行30人,半年前巳 plan 定,重點去睇 turtle island 睇 turtle 生蛋。

大宅

caseyma,
have a nice trip!!

大宅

caseyma,
welcome back!!

candybb & kahobb,
have a nice trip!!

mmak,
咁遲先出發去旅行..., 回來後, zoe還未休息夠...第二日就要返學, 佢都幾辛苦喎. anyway, have a nice trip!!
影多d靚相比我地睇.

[ 本文章最後由 ladybird 於 07-7-26 21:44 編輯 ]

大宅

Cindy 媽咪
... 好傷吓喎! 幸好markus 無事下次真係要小心d!!

原文章由 CaseyMami 於 07-8-6 10:21 發表
Cindyma,

Take Care !

大宅

CandyBB,
wellcome back!!
... d handicraft好精緻, 食物d 好似呀!! Thai massage 好似好掂咁?? hubby好似好陶醉喎... 我都睇到鈞鈞玩得很開心... 一班小朋友一起去旅行, 真係好d!

原文章由 CandyBB 於 07-8-10 08:57 發表
fion88,
我係自由walk. 鈞鈞今次真係好開心, 3个小朋友玩c 我地. 我地仲帶俚佢地去"練"腳

[ 本文章最後由 ladybird 於 07-8-10 12:00 編輯 ]

大宅

mmak,
係到祝你們旅途愉快, 玩得開心d, 影多d靚相比我地睇

原文章由 mmak 於 07-8-27 22:56 發表
ross,

唔使咁急... 個証得 3年期, 你唔去大陸玩 就唔使咁快做...
必要時咪俾 HK$470 即日有取...我有經驗喇..:mrgreen:, 我今次都係 $370.- 今天做明天取... 幾有效率丫 !!

中旅 可以 網上 預約 做証(即係網上取籌 ...

大宅

mmak,
本來暑假, hubby朋友攪好晒去大梅沙玩3天, 點知rachel入廠, 無得去 睇左佢地d相, 我都好相去玩呀! 你知我同hubby都好鬼懶plan, 有人打點一切; 我地更係join埋去玩啦 點知都係無得去:-|

原文章由 mmak 於 07-9-18 22:37 發表
icycream,

大梅沙 好玩嗎 ??

[ 本文章最後由 ladybird 於 07-9-19 11:19 編輯 ]

大宅

Yeah... Have a nice trip!!

原文章由 Cindy媽咪 於 07-11-8 21:50 發表
Have a nice trip too...:D

大宅

Babydoris,
Welcome back!! 有無相睇呀?? 我真係好想去日本玩呢!!
本來我地一家都好想在秋季去korea看紅葉, 但又唔想幫囝囝請假! 好彩, 29&30/11 囝囝學校放2天假, 我地可以join4天團去korea, 今次唔會睇到紅葉, 哈哈…hubby話有可能睇到(不過我就不太期望啦)!

大宅

mmak,
決定了, 錢都比左啦, 無得改啦!! 我都怕hubby會番口唔去... 我'拿拿林'去比錢 hubby想睇雪多過想滑雪... 佢怕羞呢.因唔識滑雪, 會出羞喎(佢話自己又大件又'論盡', 實行唔係滑雪, 係碌雪呀 ) 有機會的, 下次大家一齊去....

原文章由 mmak 於 07-11-15 14:49 發表
ladybird,

o下.... 你咁早... 我想around 1月 過年前跟團 去滑雪丫 ...
一齊丫 ???

有無得改期 ??...你hubby 決定左喇 ??

大宅

babydoris, fion88,
謝謝!其實我心情都好興奮呢.... 好想快d去旅行, 興鬆下!!

大宅

Dear all
我們回來啦, 今次korea之旅得4天, 多數時間是shopping, 去吓樂園, 睇吓景點, 食吓野... 時間過得好快! 最開心都係2位小朋友. Rachel還不想回港呢! 真估不了... 佢地都唔怕冷even零下7度?-( 導遊話, 最後一天有機會可以看到落雪, 我們都好期望呢. 因當天一正天都是黑暗的.... 但到了上機的一刻都沒有:cry: 只好對小朋友說, 算吧, 總有機會的! 夜機去夜機返, 無覺好訓. 我就好鬼倦! 得閒POST 些相片給妳們看!

[ 本文章最後由 ladybird 於 07-12-4 11:20 編輯 ]

大宅

babydoris,
觀賞到紅葉, 真開心呢! 張海豚相好得意呀!
去旅行最開心都是小朋友

大宅

:mrgreen: Dear all,
我都有相片睇啦 (Seoul 之旅, Pls Click!)
我對Seoul 感覺都ok! d正宗韓國男人都幾'沖'動好易 , 唔妥就除衫打架啦. 睇見都 但導遊又話韓國男人對女朋友會好細心好愛護喎. 唔多清楚佢地d文化啦... 係唔係真就唔知啦 不過韓國女仔都好粗魯, 係coffee shop到會度腳上張椅(雙腳度上都有) 還有韓國人d英文真係好差, 好難溝通(order野食好煩, 往往浪費了好多時間 ). 更無奈, d salesgirl唔理, 一樣同我講韓文, 見我無反應, 就問我是否日本人.... 但佢地都好熱情! 韓國d野食都算ok, 起碼我2位小朋友都好肯食 嘩... 韓國d衫好貴呀, 買唔落手, 但就真係好時尚;好靚... 最後都忍不了, 買了幾件:mrgreen: 韓國的空氣都好好, 令人好舒服呢!

大宅

fion88,
本來選了康x, 報團當日, 個sales話, 我地遲左1天喎, 前1天報就$1699大, $1499小, 硬加多每人$200... 不甘心, 好 走了! 就去了星辰, 價錢一樣$1699大, $1499小(未計其他小費), 要2餐自費... 都好抵玩!! 食我地都幾滿意, hotel距離中心就遠了點(加上hotel附近好少野行及買), 但導遊話算近, 只係soeul好塞車,才感覺遠喎.... 間hotel外面同個lobby唔靚架, 好 .... 但房間尚算可以.

忘了講, rachel唔夠高, 係樂園好多野玩唔到, 眼見哥哥有得進入內玩, 佢好sad.

Icycream,
明年日本之旅, 真開心呢!
我都好想去玩下... 但人家四口去都好傷呢, 又怕大出血!(hubby就唔多想, 但佢又好想帶囝囝去睇超人...) 睇怕囝囝成績佳, 好快會去日本玩

[ 本文章最後由 ladybird 於 07-12-10 11:30 編輯 ]

大宅

babydoris,
你講得啱... 真係一家人放假去旅行, 無論去那裡, 相信一樣咁開心! 這次旅行好relax再加上一家人傾談時間多左好多, 當然我同hubby都傾多好多野... 真係很不錯:-P

candy,
我都想CNY尾去旅行.... 去開好想再去; 不過要過hubby這關, 真不易呢!

原文章由 babydoris 於 07-12-10 12:29 發表
ladybird

看見些相片, 見他們都玩得及食得很開心, 可以放假去旅行, 無論去那裡, 相信一樣咁開心. 真的很回味.

大宅

icycream,
你真係好叻... 努力, 支持你!!

同你xanthe一樣都有讀書 ─ 倍太子仔讀書!

大宅

candy,
其實你地又要返工放工後又要揍囝還要去讀書.... 認真好叻啦! 恭喜您!!

原文章由 CandyBB 於 08-1-28 14:58 發表
icycream,
我都支持您. 努力, 加油!! 返学, 做assessment, 温書, 返工, 湊仔, 考試 ..... 一d都唔易.
我剛係上年9月finish左ou child psychology course, 雖然只係diploma, 我都好開心因為自己真係努力過, ...

大宅

Cindy,
welcome back!!

點解我找不到相睇??? :-|

原文章由 babydoris 於 08-2-20 14:41 發表
Cindy媽咪

睇了些相啦, 見到都好凍, 樹森同咁多小朋友一同去旅行, 相
信一定玩得很開心. 我們都想去上海玩玩食食, 但等溫暖些先.

大宅

Cindy,
many thanks!!

原文章由 Cindy媽咪 於 08-2-22 01:12 發表
ladybird,

d 相係 send by email 架....我再 send 左一次俾你啦....

首頁

尾頁

跳至