單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

可能是呢兩個月連續過了兩個大節,再加上早陣子小朋友考試,又忙又吃力,真的想有個肩膀靠靠,找個人傾訴分擔一下壓力
以前從來都冇諗過要第二春
但……最近竟然好羨慕他人能成雙成對!
雖然呢d野冇人可以同我傾,但至少在呢到講下收埋在心裡好耐的感覺,都算是一種舒緩,平衡一下鬱悶的心情!

男爵府

BK Milk勳章

回覆:愈來愈覺得寂寞

明白你嘅心情,講咗出嚟會舒服啲,第二春呢啲嘢好睇緣份,不能強求,咁都要裝備下自己先得。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

明白.我有時都係咁諗.不過只係諗無行動

我的生命由我主宰.

大宅

真係好明白你心情, 我有時都會感到寂寞......
不過冇計, 好多野發生左就係發生左, 改變唔到,
其實都係 聽下歌, 行下街打發下D 時間, 等自己唔好糊思亂想
加油呀!

大宅

引用:可能是呢兩個月連續過了兩個大節,再加上早

原帖由 *fish 於 14-02-05 發表
可能是呢兩個月連續過了兩個大節,再加上早陣子小朋友考試,又忙又吃力,真的想有個肩膀靠靠,找個人傾訴分 ...
邊個唔想有人同自己分擔下,明白的
緣份嘅嘢等上天安排
而家同我地講住先啦
加油呀

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

人生在世還有好多值得去關注,寂寞並不難過及孤單,找緊生活裹的細節就會常常感恩知足。今日天氣好就可以到郊外散下d悶氣,情緒低落就換對跑鞋到球場跑跑跳跳,當然帶埋小朋友一起好傻氣的通街走,想起去邊就去!快樂可以自己選擇!人生並不單單愛情,還有親情友情。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

洋房

If you have more activities to do, then you will not feeli lonely or boring la...

大宅

好媽媽勳章

我都係,每逢過時過節就黎料!心情無古低落

Ranee_B    發表於 14-7-17 17:32

禁止訪問

大宅

新加入單親行列.有時忙到c.有時...過年怕怕.

別墅

回覆 *fish 的帖子

一過節我就會咁唸

大宅

我都有啲怕過年,因為本來家人已經少,又冇乜親戚,冇年可拜。
好彩都知好多人好怕過年,會搵啲嘢做,例如去吓郊外咁,咁就可約埋一齊開心吓啦。當無啦啦有幾日連假囉。

大宅

我呢個新年病到五顏六色都唔得閒再唸啲咩只想訓下覺

洋房

過年係唔想見親戚

洋房

大家好,我已做了很多年的單親媽媽,最近開始,也很想找個伴....托了朋友,最終也沒有,前幾天去了婚姻介紹所,被人講到一文不值,說什麼有人要已經很好,不可再對約會男士要求.....最後,我也沒有JOIN了,若果原全沒要求,係男人就得,咁咪仲衰過單身? 唉,其實這幾年都有人追,但一知我有小朋友,就話好介意....為什麼男人都咁介意我地帶住小朋友?....很氣妥,又不甘心.... ...特意上來,和大家分享下....不知大家也是否面對如此問題....-_-如何調節自己心情呢? 我只是廿多歲,真不想這樣就一世....前夫現在和個女人馨馨我我,仲就來結婚....不甘心,為什麼世界這麼不公平.....

禁止訪問

洋房

繼續感請事分享:

其實近期我突然想找另一伴的原因,是有一個男仕出現了,我很喜歡他,大家相處也得快樂。但一開始時他已說他"很"介意我有小朋友,所以只會做朋友。後來他問我,可否和我在一起,但只是暫時性質,因為他介意,所以一定不會有結果的。我想他的意思是,可否拍散拖之類吧....因為我也喜歡他,所以有很大的掙扎。我是一個對感情很認真的人,我知道到他找到自己真命天女要離開我時,我真很傷心的....
想抵抗誘惑,唯有積極嘗試找一個不"介意"的男人,沒想到一直碰釘。其實,我們又不是作奸犯科,他們"介意"什麼呢? 我有足夠能力照顧小朋友及自己,就算結了婚也不會成為別人的負擔的....唉....很灰。

大宅

回覆 kapomama2014 的帖子

你好!
我好明白你感受........
有時真係會有寂寞的時候, 想去拍下拖, 俾人保護下,尤其係咁效生,,,
但, 有時對方會好介意你有個小朋友, 我之前都係,
有個男仔, 其實佢當初唔知我有小朋友, 但後尾知佢想同我發展,
我就清楚同佢交待呢件事,後來佢都冇搵過我, 話介意我有小朋友,
佢仲話, 好老實, 好多男人都介意架, 叫我唔好怪佢, 仲話如果搵到唔介意
GE男人, 算好好運架啦!
所以, 宜家抱住隨緣心態, 唔好話特登去搵,
保持一顆平靜的心, 快樂去過每一天先~

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:kapomama2014+發表於+14-2-20+10:23+

原帖由 brianshe 於 14-02-20 發表
佩服你的直言,係事實

悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

首頁

尾頁

跳至