嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

心急人

Doctor:

小兒今年7Years, 經常說腳軟, 而且試過腳軟到坐在地下,
但問他時他說不知道點解會坐在地上.會否耳水不平
呢?

複式洋房

Dr Yonex ( years old baby 只係晚上先痾poopoo較稀爛 )

Dr. Yonex,

想問吓Baby早上同中午poopoo係正常, 但到咗晚上就痾poopoo較稀爛?????? ( 已經維持咗一星期啦啦隊 )請比 d 意見, 吾該!!!!!

子爵府

Dr. Yonex,

囝囝陰莖下面條根個位成日痕~睇過E生話係濕疹wow~佢成日話好痕~有時仲抓倒流血tim~又吾敢同佢查咁多藥膏~吾知查cream會吾會好d呢?佢個身用qv沖涼油+qv雪花膏就ok wow~一見佢抓就好煩la...應該點處理呢?many thanks~

大宅

deleted.

小蕎媽媽

大宅

doctor:
您好!我的小朋友8歲,黑眼圈時刻掛在她的臉上,她睡覺有發夢,有時會大叫,是否睡眠質數唔好而有黑眼圈呢?需要看醫生嗎?長期會影响她的學習嗎?
麻煩回复,thanks.

洋房

dr yonex,

我係第一次入呢個版面,有事想請問..............

我呀女就黎四個月,係兩個月大時正實左耳聽力ok , 右耳要起碼90分貝先聽到,聽力学家話唔洗帶耳机,因為左耳正常,可以正常聽到嘢同學講嘢,只係分辨聲音左右來源會差d,但我仲係好唔放心,奇實係味真係冇問題架?

近排又唔多鐘意食奶,之前可以食6-6.5oz,而家食3 or 4-5oz就咪實個口,了極都唔開,又一d想轉身嘅意思都冇,如果好眼瞓又會大喊+尖叫................

雖然己經你第二次做mommy,但都仲係好緊張......

男爵府

dr yonex,
我BB現12wks大, 佢從滿月開始就有濕疹, 有搽過類固醇, 但一停用又番發, 有朋友介紹我用david cream, 唔知你可唔可以教吓我應該點做先可改善呢? 因BB成日"R",好癢, 晚晚都瞓得唔好,醒好多次, 而定只用清水幫BB沖涼, 另外, cetaphil 嘅moisturzing cream唔知是否適合BB用呢? THX

別墅

dr yonex,
小兒8歲, 經常說頭暈, 時否耳水不平衡, 要否看e生或者去e院照吓個頭呢或做磁力??
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

由於會員DR YONEX 已良久沒有登入親子王國討論區,故現將主題關閉。假若DR YONEX再次登入而欲為會員解答問題,煩請pm通知版主或任何一位超級版主,我們將會重新開啟主題。
盡我一己之力,發放正能量!

首頁

尾頁

跳至