母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

d奶唔係有抗體? 點解食人奶都咁易病ka? 好down呀:-(

男爵府

唔使唔開心喎....食人奶唔代表唔會病呢....
有一樣嘢我可以肯定的...
就係食人奶的bb病左會好快好返的....
祝你bb早日康復

大宅

BB發燒有好多原因..
人奶有抗體唔等於bb 唔病..
但我覺得會病得快好D, &冇咁辛苦..
相信自己!加油!!

大宅

完全同意呀, 我個b都係, 一到六個月因為氣管敏感要睇醫生, 但係其實人奶bb係會快d好番架, 唔好唔開心啦. bb頭6個月都係依賴住媽媽俾佢既抗體, 過左六個月要靠自己, bb小病都係褔, 等佢身體可以製造anti body打病菌, 會越黎越健康架.

原文章由 琛妍媽咪 於 07-7-6 14:14 發表
唔使唔開心喎....食人奶唔代表唔會病呢....
有一樣嘢我可以肯定的...
就係食人奶的bb病左會好快好返的....
祝你bb早日康復

複式洋房

多謝哂你哋既安慰,你哋真係好人呀
阿b真係好快好返,而家只係有兩聲咳

男爵府

我隻囝果時又係一到六個月就發燒咳
不過 TOUCHWOOD SO FAR淨係果次
但我見其他D BB 就成日病..所以我都深信人奶既好處 EVEN過左六個月

[quote]原文章由 SuetSuetChu 於 07-7-7 07:41 發表
多謝哂你

複式洋房

原文章由 SuetSuetChu 於 07-7-6 14:05 發表
d奶唔係有抗體? 點解食人奶都咁易病ka? 好down呀:-(

日後你會發現人奶b比奶粉b小病痛好多ga~(我個bb可做証) 你會為你今日既堅持而深感欣慰~因你送了一份超級珍貴既禮物比bb,令他一生受惠~

大宅

發燒本身唔係病呀,而係身體免疫系統同D菌打仗打到 "合合聲" 呀!

洋房

我個B前幾日也發燒,去醫院看急症,39.5度,醫生叫拍X光,験尿,當時我都好擔心!心想,自己一直喂人奶,怎麽BB還會發燒!其實是我自己感冒,當時自己沒有帶口罩,傳染給了BB,好後悔!好采BB現在慢慢好翻,以後真是不敢大意了!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 納奧美 於 07-7-9 23:27 發表
發燒本身唔係病呀,而係身體免疫系統同D菌打仗打到 "合合聲" 呀!

agree, 有時發下燒係好, 証明bb身體自己有能力去打d病菌, 佢發燒係因為佢入面打緊仗.

我bb早兩日瞓醒都無端端發燒, 我幫佢貼左退熱貼同成日比水佢飲, 下晝就無再燒了.
,

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊