跳至

首頁

尾頁

洋房

我係2月開刀生,吾知点解會咁~~有设有其它媽媽一樣,我驚到半夜喊(因我連床單都整汚jo咗少少),諗住今朝打返去問e生....

(1) 第一次算正式黎返M(因之前兩個月試過幾滴幾滴之後就冇咗,我問e生,她說可能係子宮傷口D血水流返少少出來 or 可能我餵人奶,D M未正式黎到wor),經血量點解比末生之前多禁多,一次好似等於以前兩三次敢? 一流出黎好似穿水熱熱地湧出黎..平均兩個鐘要換巾巾...? :cry:

(2) 去廁所小便時,經血照滴? 成個廁所紅晒好似疴血敢? 有次我坐有厠所上arm arm 小便完,見到D M好似D水喉開到好慢一條敢流出黎..好恐怖 :cry: 。只係我arm arm 生完第2日,D 惡露好似水喉開到好慢一條敢流出,又或者好似疴liu敢流出黎..

(3) 點解D M好似稀咗,因以前黏黏地?同埋冇咩味?(因以前有D "M味"..) :cry:

我產後4月尾時已做咗柏氏子宮頸圖片測試,一切正常。由婚前檢查2003年尾到2007年,我的柏氏子宮頸圖片測試全部是正常的。我會否有其他婦科病?

我好好擔心 ...請回覆.....萬分感謝

[ 本文章最後由 Helen_BB 於 07-7-7 08:08 編輯 ]

大宅

我係2月開刀生,吾知点解會咁~~有设有其它媽媽一樣,我驚到半夜喊(因我連床單都整汚jo咗少少),諗住今朝打返去問e生....

(1) 第一次算正式黎返M(因之前兩個月試過幾滴幾滴之後就冇咗,我問e生,她說可能係子宮傷口D血水流返少少出來 or 可能我餵人奶,D M未正式黎到wor),經血量點解比末生之前多禁多,一次好似等於以前兩三次敢? 一流出黎好似穿水熱熱地湧出黎..? :cry:
I'm normal delivery. 1st M comes normal but the cycle is longer than 30 days 經血量比末生之前多

(2) 去廁所小便時,經血照滴? 成個廁所紅晒好似疴血敢? 有次我坐有厠所上arm arm 小便完,見到D M好似D水喉開到好慢一條敢流出黎..好恐怖 :cry: 。只係我arm arm 生完第2日,D 惡露好似水喉開到好慢一條敢流出,又或者好似疴liu敢流出黎..
same to u

(3) 點解D M好似稀咗,因以前黏黏地?同埋冇咩味?(因以前有D "M味"..) :cry:
I also found diluted but smell also detected.:tongue:

我產後4月尾時已做咗柏氏子宮頸圖片測試,一切正常。由婚前檢黃2003年尾到2007年,我的柏氏子宮頸圖片測試全部是正常的。我會否有其他婦科病?

我好好擔心 ...請回覆.....萬分感謝

侯爵府

喂喂... 唔洗驚 wo...

我係順產媽媽...

(1) 第一次算正式黎返M(因之前兩個月試過幾滴幾滴之後就冇咗,我問e生,她說可能係子宮傷口D血水流返少少出來 or 可能我餵人奶,D M未正式黎到wor),經血量點解比末生之前多禁多,一次好似等於以前兩三次敢? 一流出黎好似穿水熱熱地湧出黎..平均兩個鐘要換巾巾...? :cry:

我就無試過幾滴幾滴之後就冇咗, 不過一黎就好似排山倒海咁... 我一日可以換左半包 M 巾~ 都係 1.5~2hrs要換一次呀~

係呀... 我未生之前都係去廁所小便時,經血照滴~ 生完仲勁呀... 好似血仲多過尿~

稀左就唔覺, 不過好肯定, 係無左 D M 味~ 仲無晒經痛~

我第2次黎 M 喇... 以上情況一樣, 所以唔好太驚~

複式洋房

M 問題

我都好想問下,我於2月生完BB,食人奶到4月尾,但到現在都未來M,請問你是否有問題呢?我都好驚呀!謝

原文章由 RonicaKwok 於 07-7-7 09:38 發表
喂喂... 唔洗驚 wo...

我係順產媽媽...

(1) 第一次算正式黎返M(因之前兩個月試過幾滴幾滴之後就冇咗,我問e生,她說可能係子宮傷口D血水流返少少出來 or 可能我餵人奶,D M未正式黎到wor),經血量 ...

民房

我係開刀生架...我都覺得m係比未生之前多, 無咩味同埋稀點無一块块血. 應該無問題.

複式洋房

我生完第一次嚟返m,多到流左出嚟,成條牛仔褲都有 :-(

大宅

原文章由 番薯 於 07-7-7 10:55 發表
我都好想問下,我於2月生完BB,食人奶到4月尾,但到現在都未來M,請問你是否有問題呢?我都好驚呀!謝

唔洗驚架,我有個朋友都係餵人奶佢話個女8 個月先黎第一次m。

大宅

放心, 我同你一樣, 都係二月開刀生BB.

喂左兩個月人奶, 六月先第一次來M, 又係好似排山倒海咁架, 初初有D驚, 不過問左醫生話無問題.

同埋無左M痛囉, 換M巾都係差唔多1.5至2個鐘要換一次.

首頁

尾頁

跳至