懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題, 產前一兩個月開始手麻痺痛, 跟住產後已2,3星期了依然一直加劇到關節炎咁痛, 接近無左對手咁, 人都無哂心機勁辛苦。 想問有姊妹試過嗎? 會消退嗎?? 定要以後都長期睇醫生? thx

大宅

回覆:產後, 手碗同手指關節痛到顛, 正常嗎

我有左時四,五個月隻右手痺到瞓唔到,要去賣保健用品既舖頭度買個手套嚟用,就好小小!生完之後都有用多一個月左右就冇痛喇,但係隻手指公就間中抽住條筋,超痛!

大宅

回覆 框框 的帖子

咩手套? 用黎防水? 保暖?咁你宜家生完幾耐了? 好怕遲d都仲係咁唔減退。。咁就要搵醫生了,因明顯係手指關節炎

大宅

我上胎廿幾周開始手指關節痛,生完都持續左幾個月係咁痛,不過最後正常返,我冇睇醫生,因為我覺得係hormone影響o者

大宅

回覆:Csonmi 的帖子

手托嚟架,佢係幫你托住個手腕等你瞓覺既時候冇咁痺!l

大宅

我產後先痛,問過婦科佢話都好common, 食中藥亦無乜明顯幫助,最後當痛到變成習慣,有一日發現唔痛啦!果時係5個月。

大宅

回覆:產後, 手碗同手指關節痛到顛, 正常嗎?

我產後揍B揍到手碗痛,做咗約十次物理治療好咗好多。因為賀爾蒙影響,周身啲關節都鬆晒,宜家每晚瞓落床,都好似被人打咗一身咁,周身骨痛!

大宅

回覆:產後, 手碗同手指關節痛到顛, 正常嗎?

原來係咁,我剛生完家發覺自己周身骨痛。希望遲d正常翻啦

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我都係,扭門鎖都痛,我嗰時搵熱熟水洗手都係咁。
但過一段時間冇事,好多jm都有呢d情況,唔使擔心。

男爵府

引用:如題,+產前一兩個月開始手麻痺痛,+跟住產後

原帖由 Csonmi 於 14-02-09 發表
如題, 產前一兩個月開始手麻痺痛, 跟住產後已2,3星期了依然一直加劇到關節炎咁痛, 接近無左對手咁, 人都無 ...
你入左風呀

正用手機app,請勿點評,因為是看不到的。如要回覆請用引用,多謝合作!

大宅

雖然時間可能持續好耐, 但好彩總會退者!! 多謝各jm解答呀! 咁我都無咁擔心了

琴日我專登沖薑水涼時, 重點淋下手腕手掌, 又浸幾浸佢, 今日鬆番點無咁痛喇! 琴日真係拎條紗巾都痛到...好誇

首頁

尾頁

跳至