興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

偶然在網上發現這種玩具書,有一些磁貼公仔俾小朋友貼在書中各處,真有趣!

http://www.qzybooks.com/jpts.asp?x=2&act=detail&tid=2754

請問各位有沒有見過哪處有這種書賣呢?香港的書店或網上書店均可!價錢如何呢?

謝謝!

大宅

其實你可以同呢間親子洋訂,呢間d書好平,香港一定貴好多,你可以到晨衝swindon或page one check下有冇,
很簡單,先登記做會員,然後揀書放暫存架或購物架,購好後會列出書價+運費,然後你可以選擇用恒生銀行付款,再在留言版通知他們,大約兩至三日會送貨上門...
我都訂左幾次,同埋可以儲積分換免費書,累積買滿$1500 可做VIP
我家有三個妹...

複式洋房

yes, I've also seen this in another website, pls check here:

Board Books / Toddlers[url=] [/url] of www.NGATINGGROUP.com.hk

this is a HK website.

大宅

謝謝兩位報料!謝謝fostermak咁詳盡解釋!

其實我都係最近先留意到呢個網,都覺得d書好平!本來都想訂,但發現呢度0既書好似數量有限,好書好快就缺貨,呢本玩具書就係已經缺貨的!而同類0既書又選擇唔多.

另外想問問你訂親子洋書的經驗:如果先揀書放暫存架,再放入購物架後,會否有很多書也變成缺貨?因為如果多本缺貨,訂得少,運費就變相貴了!

原文章由 fostermak 於 07-7-9 12:28 發表
其實你可以同呢間親子洋訂,呢間d書好平,香港一定貴好多,你可以到晨衝swindon或page one check下有冇,
很簡單,先登記做會員,然後揀書放暫存架或購物架,購好後會列出書價+運費,然後你可以選擇用恒生銀行付款,再在 ...

侯爵府

親子洋的運費是按重量計的, so 唔會話書少就唔抵嘅. 另, 如缺貨就等一等lor, or 下次先再買, 橫掂ah B 唔趕住睇嘅

原文章由 utopian 於 07-7-10 02:03 發表
謝謝兩位報料!謝謝fostermak咁詳盡解釋!

其實我都係最近先留意到呢個網,都覺得d書好平!本來都想訂,但發現呢度0既書好似數量有限,好書好快就缺貨,呢本玩具書就係已經缺貨的!而同類0既書又選擇唔多.

另外想 ...

別墅

我見過畫展有買.

伯爵府

書展有架, 我上年在新雅出版社買左幾本, 今年都應該有.

原文章由 utopian 於 07-7-9 03:09 發表
偶然在網上發現這種玩具書,有一些磁貼公仔俾小朋友貼在書中各處,真有趣!

http://www.qzybooks.com/jpts.asp?x=2&act=detail&tid=2754

請問各位有沒有見過哪處有這種書賣呢?香港的書店或網上書店均可!價錢 ...

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

民房

我買了,是在紅蘋果那裏買的,我是那的VIP客戶,25元還打95折。他那裏很多類似這種的玩具書,你可以去看看,買滿380元以後,下次就可以打95折了。而且他那裏每週都會有新貨到的。更新很快,不过断货也很快,可能是便宜吧。我現在很多書都是在那裏買的。现在常叫他帮我留书。還有很多1元的原版書,品質很好的。老闆人也很好的。不過就是不肯再給優惠了,但你買多時,他總會在隨機送幾本書給你的。熟悉後你看上什麼書他就會幫你留的了。
這是他的網址:http://shop33333825.taobao.com/

原文章由 utopian 於 07-7-9 03:09 發表

請問各位有沒有見過哪處有這種書賣呢?香港的書店或網上書店均可!價錢 ...

民房

我係灣仔 Harbour Centre 間 Dymocks 見過有類似既 magnetic play book。

我係佢地個website度找到不少 :

( http://www.dymocks.com.au/search/results.aspx?N=0&Ntk=All&Ntx=mode+matchallpartial&Nty=1&Ntt=magnectic%20play%20book )

您不妨打個電話去問下佢地啦﹗

另外,我今日見到呢間書店出咗張 notice話:書展期間,顧客憑書展入場票票尾,到佢地間店買書會有九折優惠。

Dymocks Harbour Centre

Shops 105-111
1/F Harbour Centre
25 Harbour Road
Wanchai
Hong Kong

Tel: 2511 8080

大宅

謝謝各位媽咪幫我留意這類書,為我找資料!
但今年書展我應該不去了!暫時記下了你們介紹的書店和書網!:)

洋房

hi,

想問一下在'親子'網站上看到的價錢就是售價了嗎? 有些只是1元 / 1.5元? 另如我購買的話, 需要換算港幣嗎?

謝謝.
家姐 - 2005年4月21日
細佬 - 2008年7月31日

民房

To: april_bbb

d價錢你係係邊到見到架?

不如你 post 條 link 出嚟俾大家望望先啦﹗

洋房

例如呢本....

http://www.qzybooks.com/jpts.asp?x=2&act=detail&tid=1975

民房

原文章由 april_bbb 於 07-8-2 17:06 發表
例如呢本....

http://www.qzybooks.com/jpts.asp?x=2&act=detail&tid=1975

個d價格隔離有個 " ¥ " 即係人民幣價。

洋房

請問我怎樣付款呢? 要換算港幣嗎? 請指教.

民房

原文章由 april_bbb 於 07-8-2 17:21 發表
請問我怎樣付款呢? 要換算港幣嗎? 請指教.

其實你可以去親子洋的留言板問一問佢地個兌換價。

另外係佢地個留言板度你會找到其他香港顧客一些訂書問題,你可以參考一下呀﹗

http://www.qzybooks.com/leaveword.asp

洋房

ecly,

謝謝你. 想問你有否幫這家買過書呢? 知否質素怎樣? 為何那麼便宜的? 是紙質不同還是其他原因呢?

謝謝.

民房

april_bbb,

唔駛客氣﹗

我無係呢家書店買個書,因為覺得 d 書唔係好啱個小朋友。不如你 pm 問吓樓上 fostermak 啦,佢應該會解答到你 :)

反而我有响噹噹度買書,啱啱今日就收到上星期落單的一批,服務及效率真不錯。

洋房

ecly,

可否告知噹噹的網址呢? 你是買給多大的小朋友? 我囡囡現在2歲3個月. :-P

原文章由 ecly 於 07-8-2 17:51 發表
april_bbb,

唔駛客氣﹗

我無係呢家書店買個書,因為覺得 d 書唔係好啱個小朋友。不如你 pm 問吓樓上 fostermak 啦,佢應該會解答到你 :)

反而我有响噹噹度買書,啱啱 ...

[ 本文章最後由 april_bbb 於 07-8-2 21:03 編輯 ]

珍珠宮

i bought it last year in the bookfair

首頁

尾頁

跳至