自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 咖央 的帖子

咁你有無用套教材?效果點?

公爵府

環保接龍勳章

引用:各位媽咪︰各位好!+我是新手媽咪。想問吓有

原帖由 roy2000chan 於 14-02-10 發表
各位媽咪︰

各位好! 我是新手媽咪。想問吓有冇媽咪畀小朋友用緊廸士尼美語世界? 效果如何? 你哋覺得套教材 ...
我覺得畫面唔靚(佢用黎賣廣告俾人睇個啲)吸引唔到小朋友,同埋你自己真係好好心機教先有用,另外,小朋友睇得電視多唔好,教育性既都係咁話,玩多啲,你自己教到幾多就幾多,大啲先諗啦

大宅

回覆:廸士尼美語世界意見

我的一對小朋友在八個月大開始用。仔仔很有興趣和很留心,現在四歳,懂很多字,可自己閲讀數行一頁的英文書。妹妹不留心,但懂一般對話,不認字。我們每天會播碟和過生字卡機,大了就一起讀,但不強迫他們學習,當是玩具。

我想時間和興趣也很重要。

珍珠宮

引用:回覆+咖央+的帖子咁你有無用套教材?效果點?

回覆 咖央 的帖子

咁你有無用套教材?效果點?
收埋咗喺櫃1年又送咗比人

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

各位媽咪︰

各位好! 我是新手媽咪。想問吓有冇媽咪畀小朋友用緊廸士尼美語世界? 效果如何? 你哋覺得套教材 ...
唔好,千期唔好俾果堆sale埋身,否則俾人插到體無完膚

咩你點做人老母,害死自己仔女,咩都有得聽

子爵府

回覆 roy2000chan 的帖子

幾萬元一套我唔會買,小朋友好快就冇興趣!最重要係佢地D服務員超冇禮貌!我話唔買佢地反問我點解唔買又攞佢地隻試用版光碟!

大宅

引用:Quote:原帖由+roy2000chan+於+14-02-10+發

原帖由 lily_liu817 於 14-02-10 發表
唔好,千期唔好俾果堆sale埋身,否則俾人插到體無完膚

咩你點做人老母,害死自己仔女,咩都有得聽: ...
咁得意,叫佢地帶佢地d仔女出嚟,我想知道佢地嘅英文有幾好!

禁止訪問

男爵府

引用:我囡用緊。樓主你是不是勤力的人?一日可以

原帖由 Aotearoa 於 14-02-10 發表
我囡用緊。樓主你是不是勤力的人?一日可以比多少時間陪小朋友?
同意,樓主可比幾多時間小朋友?

複式洋房

如果WEEKDAYS, 夜晚都有個多小時可以同BB玩,如果WEEKENDS, 就可以全日畀晒佢! 我只係担心BB無興趣, 或夜晚BB攰瞓咗, 咁就真係無計!

如果以我以上的情況, 用緊/用過的媽咪認為夠唔夠? 可唔可以再畀吓意見?

謝謝!

大宅

果時姑9免費俾左成套我。其實幫助不大,無謂嘥錢啦。

大宅

無用

水晶宮

各位媽咪︰

咁貴,睇咗會變神童嗎?

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

回覆:roy2000chan 的帖子

我買左!教材多到連我都唔知點用。但其實好多內容系一樣的。

新手妈咪.!多多指教!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

買完會後悔,幾皮野,一家人去下旅行好過啦,英文字識早識遲有冇關係?兩歲識好多英文字等於神童?

子爵府

淘寶啦!

大宅

我是用家 我覺得套教材幾好喎! 整套教材唔只得CD同DVD架 仲有書同字咭! 有時可上佢地搞既play group 或者活動! 我就覺得好好! 我兩個小朋友都好鐘意睇書 現在他們都是讀英文小學及幼稚園。如果買咗唔用 就會覺得貴。 如果買咗預咗兩個小朋友用 一個用六年 兩個用12年 除開都係幾百蚊一個月 我覺得唔算太貴。

珍珠宮

引用:多謝各位意見!+依家仲1516,+因為真係好貴,

多謝各位意見! 依家仲1516, 因為真係好貴,又驚買咗番嚟BB無興趣(雖然presentation時佢好似好鐘意咁)。

想 ...
我也是working mum, 我由囝囝三個月開始用,用了約年半,每天用約30-40分鐘陪他看迪士尼套書或咭,平時幾乎全日叫工人在家播cd給他聽,因我也不想他看太多電視,所以只會每星期放一至兩次vcd給他看,我想這套書最大好處是很多內容如動物或vehicles等用點筆也可發聲,所以囝囝很有興趣看英文書和懂得不少簡單的英文指令,他會主動要求與他一起看書,現在一歲十個多會也懂得不少英文生字,我對他的進展也滿意,so far現在我也未找到一套比它更好的英文教材,但我覺得媽媽一定要有恆心每日與小朋友用才好買,如不能只會浪費金錢吧了!

洋房

沒用的!小朋友睇卡通緊侍會鍾意㗎,初初會睇下,包你一星期後又係收埋入櫃!無為浪費四萬銀啦!開始有sales入來加意見!賣廣告

首頁

尾頁

跳至