親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

10月中會去7日5夜(家姐結婚),請問個度有咩玩?消費高吾高(玩個度大概要預幾錢)?我應該唱幾錢去會好啲?聽人講個度超曬,系咪一定要搽防曬?同埋有啲咩要注意??煩請解答,吾該哂

大宅

回覆:去過關島既jm請進

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

果度係玩水上/水底活動,個海超靚

其次係食野,睇本地舞同行DFS & mall. 記住買斷碼平levis

係超曬!記住補防曬,我帶咗全視線既鏡片,變咗最深色,唔用呢啲,睇怕對眼都開唔到。

大宅

引用:果度係玩水上/水底活動,個海超靚其次係食

原帖由 noproblemom 於 14-02-12 發表
果度係玩水上/水底活動,個海超靚

其次係食野,睇本地舞同行DFS & mall. 記住買斷碼平levis:waha ...
甘個邊消費高吾高?唱幾錢好?thx

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

果邊洗美金, 你會住邊間酒店? 我上次住fiesta, 個沙灘已經可以浮潛, 果邊勁晒, 不過果邊買防晒, 浮潛工具都好平, 有間叫華人開既local tour叫非凡,佢有website, 可以叫佢比活動資料你, 我上次租車玩, USD 29/日, 全部唔駛錢泊車, 活動我只玩左自駕小型飛機, USD 190(唔太記得, 應該係咁上下), 可以一個駕, 另多兩個坐

甜心小魚  $29 美金一日,租邊間   發表於 14-9-3 11:06

男爵府

回覆:raycarman1022 的帖子

消費好貴下,冇乜平野食。

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+noproblemom+於+14-02-12+發

原帖由 raycarman1022 於 14-02-12 發表
甘個邊消費高吾高?唱幾錢好?thx
果面洗美金,你話高唔高呢?

唱幾多錢好睇人喎,因為每個人消費唔同,不過好多地方都收卡,玩水買野都可以碌卡,果度主要遊客係日本人,所以只係聽到英文同日文我覺得好似去咗美國咁,好正!

我上次都係住Fiesta, 價錢好,已經有沙灘及浮潛玩,抵住。

大宅

引用:果邊洗美金,+你會住邊間酒店?+我上次住fie

原帖由 TMC3012 於 14-02-12 發表
果邊洗美金, 你會住邊間酒店? 我上次住fiesta, 個沙灘已經可以浮潛, 果邊勁晒, 不過果邊買防晒, 浮潛工 ...
我家姐話住萬豪酒店,吾知有無浮潛玩個度玩浮潛會吾會好貴??原來有自駕飞機,正,不過都幾貴下

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

raycarman1022 發表於 14-2-13 00:36
我家姐話住萬豪酒店,吾知有無浮潛玩個度玩浮潛會吾會好貴??原來有自駕飞機,正,不過都幾貴下

...

join tour玩浮潛唔記得幾錢~ abc club會有水上活動玩, 好似都成USD 100左右

不過你地唔介意既, 可以自己去fiesta個沙灘到浮潛, 佢唔係私人沙灘黎架~ 不過要上午去, 下午個海冇咁清~
另外個夜市都唔錯, 可以早少少去行下食下串燒, 野就唔太啱買啦(貴啦)

買govida好抵, 可以大手掃貨, macy百貨攞discount卡會再有折~

男爵府

畀面勳章

回覆 raycarman1022 的帖子

我下個月會去呀...去觀禮, 冇咩點prepare, 都係上網睇下人地介紹

複式洋房

請問除左PIC water park 之外,Onward 同 Tarza邊個water park會好玩D,適合6歲小朋友?

瑪瑙宮

大廚勳章

raycarman1022 發表於 14-2-10 23:56
10月中會去7日5夜(家姐結婚),請問個度有咩玩?消費高吾高(玩個度大概要預幾錢)?我應該唱幾錢去會好啲 ...

其實我覺得高消費(最平老麥食左 2xus , 最貴就 bbq us65 )......... 特別係食 ... 買個老麥都唔平 .... 玩就最貴應該係駕駛飛機 ....

防晒絕對要夠 , 要補 , 我企在情人崖 約 20分鐘影結婚相 , 回酒店露背婚沙個部分已burn , 好痛 , 即去買支 banana boat 的 aloe gel ....

我門去行禮 ,預先在 hk book 了 fiesta bbq 餐 us65 一位 , 出海看海豚 us50 (忘記幾錢) ...其餘就唱左2人共 us 2000 , 但真係用唔晒 , 租車 2天用左 US90 , 油唔貴 , 又無 park fee , 最貴係食 ....

星期三有個唯一夜市 , 對面有間 proa , 都值得一吃 , 但多人等 ...
我買左個牌紀念....

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

放曬一定要, 因為勁勁勁曬, 一陣已經覺得痛....
基本上你唔會係條街行, 實在係水
PIC, 沙灘已經可以浮潛, 唔使錢的, 又係要朝早去....
消費一定貴, 基本上係無咩野賣的..
食一定貴, 你當每餐都係香港的中上價餐廳消費啦....
但關島真係好靚.......

子爵府

回覆:小熊肥肥 的帖子

關島有冇馬爾代夫咁靚?
邊間酒店正?近沙灘

別墅

引用:放曬一定要,+因為勁勁勁曬,+一陣已經覺得痛

原帖由 小熊肥肥 於 14-06-26 發表
放曬一定要, 因為勁勁勁曬, 一陣已經覺得痛....
基本上你唔會係條街行, 實在係水
PIC, 沙灘已經可以浮潛, ...

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+小熊肥肥+於+14-06-26+發表放

原帖由 甜心小魚 於 14-08-12 發表
我就寫露背婚沙企20分鐘情人i, 回酒店已赤痛。中招,即買支banana boat aloe gel 才舒緩d

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

食要平,幫襯當地華人餐廳,炒粉面約美金 1x 就有交易

別墅

引用:食要平,幫襯當地華人餐廳,炒粉面約美金+1

原帖由 多多慶 於 14-08-14 發表
食要平,幫襯當地華人餐廳,炒粉面約美金 1x 就有交易
好提意~我考慮帶小小麵包,蛋糕,杯麵感謝分享

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+多多慶+於+14-08-14+發表食要

原帖由 甜心小魚 於 14-08-21 發表
好提意~我考慮帶小小麵包,蛋糕,杯麵感謝分享

...
咁......,
出門旅遊幾天,其實又未太貴的,但怕宵夜餓就要買定。無咩夜生活

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

別墅

引用:Quote:原帖由+甜心小魚+於+14-08-21+發表好

原帖由 seaheart88 於 14-08-21 發表
咁......,
出門旅遊幾天,其實又未太貴的,但怕宵夜餓就要買定。無咩夜生活

...
帶小少當下午茶同宵夜!

首頁

尾頁

跳至