跳至

首頁

尾頁

大宅

今日聖心出埋結果,
Waiting...
我一間offer都未有牙!

有冇人都係咁牙!乜今年咁難架,自問小女聽話!冇扭冇喊,老師要做乜就乜!

男爵府

再搵其他讀住先, 有機會可再轉, 如果唔轉就等小一派位...

就算讀聖心幼稚園到小一派位都未必派得返聖心津小...
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

大宅

引用:再搵其他讀住先,+有機會可再轉,+如果唔轉就

原帖由 spmok1999 於 14-02-11 發表
再搵其他讀住先, 有機會可再轉, 如果唔轉就等小一派位...

就算讀聖心幼稚園到小一派位都未必派得返聖心津 ...
我有3間waiting 在手。
有好多幼稚園話冇位。。。
好擔心

男爵府

mrsnip 發表於 14-2-11 09:19
我有3間waiting 在手。
有好多幼稚園話冇位。。。
好擔心
咁一路等一路再搵, WAITING冇咁快通知...

呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

大宅

引用:Quote:mrsnip+發表於+14-2-11+09:19+我有3

原帖由 spmok1999 於 14-02-11 發表
咁一路等一路再搵, WAITING冇咁快通知...
再搵,但好多間都話唔收喎,叫我過多幾個月再問!!

spmok1999  中西區的幼稚園全部唔收? 如果係跨區都要...  發表於 14-2-12 08:35

大宅

回覆:spmok1999 的帖子

收着阿囡pm,点先可派到聖津小?

spmok1999  統一派位=大抽獎
邊個好彩邊個抽中...  發表於 14-2-12 08:32

大宅

mrsnip 發表於 14-2-11 07:36
今日聖心出埋結果,
Waiting...
you are not alone, 我唸我前前後後收左7-8封WAITING/ REJECT, 仲有幾間, 睇怕係全軍覆沒。

大宅

回覆:mrsnip 的帖子

咁其實都係有人揸住幾個位到依家唔肯放先出現咁嘅情況姐,我問過,中西區唔止我一個家長係咁囉

大宅

引用:Quote:mrsnip+發表於+14-2-11+07:36+今日聖

原帖由 方二筒 於 14-02-12 發表
you are not alone, 我唸我前前後後收左7-8封WAITING/ REJECT, 仲有幾間, 睇怕係全軍覆沒。
...
你加油牙,其實讀邊間都冇所謂!最緊要有得讀,我尋日打過去一問收左我囡waiting嘅學校問,個校長都話,一個人霸幾個學位今天情況嚴重左!叫我唔好擔心,個校長仲安慰我

大宅

mrsnip 發表於 14-2-12 09:49
你加油牙,其實讀邊間都冇所謂!最緊要有得讀,我尋日打過去一問收左我囡waiting嘅學校問,個校長都話,一 ...
以前幼稚園千幾人報都話誇張, 而家下下都2-3000人報,爭一百幾十個學位, 我囡係慢熱型, 見到陌生人唔會問乜答乜, 佢肯答我已拍手, 但估唔到而家IN幼稚園要答晒老師問題不突止, 仲要唔怕羞, 要笑, 要做晒指令但又唔可以走來走去, 仲要同老師再見推椅, 做晒以上都或者得個WAITING... 一百幾十個位仲要減埋兄第姐妹, 有背景人仕!我而家打定輸數, 預左佢10間都唔得架啦, 尋日出埋聖心, 果間係我囡IN 得最好一間, 好失望連WAITING都冇, 真係好沮喪, 見到人地果D聖心VS聖嘉勒/真光D POST真係........

大宅

引用:Quote:mrsnip+發表於+14-2-12+09:49+你加油

原帖由 方二筒 於 14-02-12 發表
以前幼稚園千幾人報都話誇張, 而家下下都2-3000人報,爭一百幾十個學位, 我囡係慢熱型, 見到陌生人唔會問乜 ...
你都唔好灰心牙!加油!雖然我仲灰緊

大宅

我囡囡又係慢熱型見到陌生人粒聲唔出 所有龍校INTERVIEW就全食白果 只得一間就近屋企幼稚園收 返正唔係龍校幼稚園對我來說係分別不大 囡囡是超細B 唔好比太大壓力自已同BB下年再來過

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:幼稚園

偉思,盈思,潮陽,淩月仙,聖士提反堂都reject?

大宅

引用:偉思,盈思,潮陽,淩月仙,聖士提反堂都re

原帖由 chingcging 於 14-02-12 發表
偉思,盈思,潮陽,淩月仙,聖士提反堂都reject?
聖士提反堂,偉思waiting....

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:幼稚園

去盈思啦

大宅

引用:去盈思啦

原帖由 chingcging 於 14-02-12 發表
去盈思啦
有冇學卷。

別墅

回覆 spmok1999 的帖子

HELLO, 想問下得15 分, 如係聖幼學生, 津小有冇叩門位

伯爵府

環保接龍勳章

引用:回覆+spmok1999+的帖子HELLO,+想問下得15+

原帖由 janet_mama 於 14-02-13 發表
回覆 spmok1999 的帖子

HELLO, 想問下得15 分, 如係聖幼學生, 津小有冇叩門位

大宅

回覆 mrsnip 的帖子

盈思無學卷架, 國際學校, 一係去問下堅城明愛試下啦!

大宅

mrsnip 發表於 14-2-11 07:36
今日聖心出埋結果,
Waiting...

樓主,不好洩氣,可能今年真係好多小朋友爭位,又多人hold住幾個位不放手,所以先至係甘,遲地應該慢慢call返waiting架。

我多嘴問一句,囡囡系幾多月出世?如果細b,真係機會小地。

首頁

尾頁

跳至