跳至

首頁

尾頁

別墅

仲要係好quiet 0個隻, 好擔心, 0甘點算???
http://hk.myblog.yahoo.com/hung-marley

大宅

我個仔都未識叫baba,mama,dada...
淨係撩人玩先 'her~her~' 聲叫
或者唔應佢要求先會 'ah~ah~' 聲
唔使咁擔心

原文章由 hungpapa 於 07-7-12 22:59 發表

別墅

原文章由 hungpapa 於 07-7-12 22:59 發表

我囡囡都係,佢會大笑出聲,訓覺前又會自己叫一輪(叫成十幾廿分鐘),但就唔知叫咩。發脾氣時有時會聽到d好似---(阿媽呀)的聲音,不過都唔多。

洋房

對上一個月都好靜, 係近排先至多d聲, 會亂叫 "nai nai nai", "ba ba", "de de", "街街" "ma ma" 和尖叫.
有d bb係比較 "觀察型"的. 仲有, 男仔會遲d先講野.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

澄澄都係今個月先成日叫baba,哩2日叫埋姐姐,早2week病,食藥時就有大叫亞媽呀~亞媽呀~
之後都冇叫mama

不過同佢重復講既字,佢會發d近似既音~

[/url]

複式洋房

my son is always quiet. He loves to say "dad dad dad daddy"...sounds like calling "daddy". My husband is so happy but actually I think he is not calling my husband...

阿b發脾氣時,講野�發音最多,什麼ba, da, ah, la全出,只係唔叫阿媽( mama)...幾hurt呀!

其實佢地都仲細,發到聲,聽得明我講野,我已經ok啦

大宅

hungpapa, 唔洗擔心 wor, natalie 係女仔, 仲要大 cato 成個月, 而家先叫做開吓聲咋, 嗰d baba dada 全部都未聽過, 哩兩日最叻係玩尖叫, 都唔知佢咁叫法會唔會喉嚨痛

別墅

cato 係"mud" 疊音都無0家!!只係識得"泰山叫", 唉....
希望佢過多一陣識得講啦!!
http://hk.myblog.yahoo.com/hung-marley

別墅

唔通係我心急0左?

原文章由 shadowso 於 07-7-13 09:15 發表
hungpapa, 唔洗擔心 wor, natalie 係女仔, 仲要大 cato 成個月, 而家先叫做開吓聲咋, 嗰d baba dada 全部都未聽過, 哩兩日最叻係玩尖叫, 都唔知佢咁叫法會唔會喉嚨痛

別墅

karen-dingding,

請問你記唔記得仔仔幾時開始 dad dad dad?:lol:

原文章由 karen_dingding 於 07-7-13 03:12 發表
my son is always quiet. He loves to say "dad dad dad daddy"...sounds like calling "daddy". My husband is so happy but actually I think he is not calling my husband...

阿b發脾氣時,講野�發音最 ...

大宅

我個囝就重來冇叫過類似mama之類..
反而有叫hello,同埋”錶錶”
起初我重以為bb一定係叫媽媽or爸爸先呢

複式洋房

hungpapa,

丁丁仔大約7個月左右開始間唔中尖叫,特別係唔比佢食野時,佢更加好似鬧人咁dededada一輪;跟住開始有時自己坐係度,無啦啦講野(細細聲發一輪音);8個月左右開始成日發dad dad dad dy音,但係其他好似”mum mum”呢d十年唔逢一潤!

cato幾大呀?如果係女仔學野快d又專心d,好快可以好叻,男仔就多數例遲,你唔使咁担心!

原文章由 hungpapa 於 07-7-13 09:31 發表
karen-dingding,

請問你記唔記得仔仔幾時開始 dad dad dad?:lol::" />

[ 本文章最後由 karen_dingding 於 07-7-13 12:39 編輯 ]

複式洋房

hannahmom,

我見到你阿b今日都係9個月6日大,我阿b都係呀!相認先,好開心呀!

原文章由 HannahMom 於 07-7-13 00:01 發表
對上一個月都好靜, 係近排先至多d聲, 會亂叫 "nai nai nai", "ba ba", "de de", "街街" "ma ma" 和尖叫.
有d bb係比較 "觀察型"的. 仲有, 男仔會遲d先講野.

別墅

希望因為佢係男仔所以0甘遲啦!!
不過好搞笑, 自從post左之後, cato呢兩日多左大叫!!:loveliness:

原文章由 karen_dingding 於 07-7-13 12:23 發表
hungpapa,

丁丁仔大約7個月左右開始間唔中尖叫,特別係唔比佢食野時,佢更加好似鬧人咁dededada一輪;跟住開始有時自己坐係度,無啦啦講野(細細聲發一輪音);8個月左右開始成日發dad dad dad dy音,但係 ...

洋房

試吓多d同佢傾偈,唱吓歌呀咁,又或者用佢鍾意o既玩具氹佢講多d

曈曈響喊o既時候就會mamama~~咁叫,有時洗白白豬時間,我同佢講洗白白,佢又跟我講白白...白白...咁囉,嗌得最多就係伸條脷出o黎 lee lee lur lur

[ 本文章最後由 rashabi 於 07-7-14 17:48 編輯 ]

別墅

曈曈好叻por, 無記錯佢同cato同一日(20/10)出生ga

原文章由 rashabi 於 07-7-14 17:45 發表
試吓多d同佢傾偈,唱吓歌呀咁,又或者用佢鍾意o既玩具氹佢講多d

曈曈響喊o既時候就會mamama~~咁叫,有時洗白白豬時間,我同佢講洗白白,佢又跟我講白白...白白...咁囉,嗌得最多就係伸條& ...

別墅

我bb一飲藥水就會咸晒, 然後發出媽媽爸爸呢d聲音

洋房

不過睇唔到你bb張相啊. 你再upload過丫.
我bb呢2日好鍾意"錫錫", 個口仔得閒就擘下擘下, 好得意!

原文章由 karen_dingding 於 07-7-13 12:32 發表
hannahmom,

我見到你阿b今日都係9個月6日大,我阿b都係呀!相認先,好開心呀!

複式洋房

真係好不幸,我係唔識upload大頭相架!!次次都唔得,激鬼氣!!! send去管理員叫help又無覆!!!! error message只係話什麼”您沒有填寫必填項目,請返回修改。"同埋什麼太大?????I just tried to upload photo only; I didn't change anything!!!! Thus, I don't know what should I fill in again!!!!

你bb呢2日好鍾意"錫錫", 個口仔得閒就擘下擘下,諗下都得意!!!丁丁都好鍾意"錫錫", 佢會嘟長個嘴等你錫架!!!

原文章由 HannahMom 於 07-7-16 08:45 發表
不過睇唔到你bb張相啊. 你再upload過丫.
我bb呢2日好鍾意"錫錫", 個口仔得閒就擘下擘下, 好得意!

大宅

I have encountered the same problem.

Firstly, u check whether the 'show photo' option is 'On' or not.

Minimize the photo size and then click 'submit'

原文章由 karen_dingding 於 07-7-17 16:20 發表
真係好不幸,我係唔識upload大頭相架!!次次都唔得,激鬼氣!!! send去管理員叫help又無覆!!!! error message只係話什麼”您沒有填寫必填項目,請返回修改。"同埋什麼太大?????I ju ...

首頁

尾頁

跳至