跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位0608媽咪,

1)你地有幫BB刷牙嗎?
2)咁BB扭針, 唔肯比我刷, 點算? 有咩方法?
3)你地用咩牌子既牙刷/膏?
4)1歲前要用牙膏嗎?

好苦惱.....:-( , 請幫幫忙!!!!

男爵府

1. 有
2. 拎住支牙刷自己刷比佢睇, 同埋一路唱歌一路引佢, 等佢以為係同佢玩~ 仲有, 佢肯刷就讚佢叻~
3. 我用日本akachan既牙刷, 可以比BB自己拎住
4. 我淨用牙刷, 無用牙膏

原文章由 tsy1230 於 07-7-13 23:54 發表
各位0608媽咪,

4)1歲前要用牙膏嗎?

男爵府

原文章由 tsy1230 於 07-7-13 23:54 發表
各位0608媽咪,

4)1歲前要用牙膏嗎?

1) 有, 一日一次
2) 我都係先刷自己比佢睇, 個樣仲好開心, 又唱歌
3) 我用手指型牙刷, 無用牙膏
4) 唔豬啊, 等佢大d先考慮

大宅

yon,你用果支牙刷我見到何瓜有得賣, 我擔心佢唔正經刷; 你拎住支牙刷自己刷比佢睇係咪用返大人果支??
不過都要買果支野比佢刷ga la, 而家用棉花洗牙仔佢咬到我死下死下, 仲好肉緊果隻
原文章由 yon 於 07-7-14 00:46 發表
1. 有
2. 拎住支牙刷自己刷比佢睇, 同埋一路唱歌一路引佢, 等佢以為係同佢玩~ 仲有, 佢肯刷就讚佢叻~
3. 我用日本akachan既牙刷, 可以比BB自己拎住
4. 我淨用牙刷, 無用牙膏

男爵府

係呀, 何瓜有得賣呀, 仲貴好多添~
我咪拎佢果支牙刷扮刷比佢睇囉, 仲刷到鬼咁開心, 佢咪覺得好好反囉~

原文章由 swkmc 於 07-7-14 10:03 發表
yon,你用果支牙刷我見到何瓜有得賣, 我擔心佢唔正經刷; 你拎住支牙刷自己刷比佢睇係咪用返大人果支??
不過都要買果支野比佢刷ga la, 而家用棉花洗牙仔佢咬到我死下死下, 仲好肉緊果隻

子爵府

yon,

你牙刷點架? 可唔可以post 上黎望望呀?

原文章由 yon 於 07-7-14 12:42 發表
係呀, 何瓜有得賣呀, 仲貴好多添~
我咪拎佢果支牙刷扮刷比佢睇囉, 仲刷到鬼咁開心, 佢咪覺得好好反囉~

男爵府

ruby,
http://shop.akachan.jp/shopping/goods16499_18359.html

佢分3個stage架, yuki用緊stage1, yuki自己刷牙個樣可以係個blog度見到~
http://yuki-lam.blogspot.com/2007_06_01_archive.html

原文章由 rubytse 於 07-7-14 22:49 發表
yon,

你牙刷點架? 可唔可以post 上黎望望呀?

首頁

尾頁

跳至