論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今日phone interview左個本地印姐。初步都ok。過幾日會再約見面。佢話有僱主先辭工。咩原因呢度唔長談。當表面上我接受佢辭工理由。
請斷約姐姐,我呢個新僱主有咩費用要比?
agent話印姐返印尼前要做個body check係印尼政府要求的。
1,我需要負責?
2,之後就係agent的手續費包括領事館,入境費。
3,另外幫姐姐買保險同一程來港機票?
4,如我要求佢到香港再驗身就我比?
有冇漏呢? 請賜教。

男爵府

回覆:CrazyCatB 的帖子

你咁夠擔?

子爵府

引用:你咁夠擔?

原帖由 lawpoohpooh 於 14-02-16 發表
你咁夠擔?
今日另外見左個菲姐,僱主斷佢約,一日幾個家庭interview佢。我走左之後仲成左事。我應該都唔係真係好膽囉。

侯爵府

引用:今日phone+interview左個本地印姐。初步都o

原帖由 CrazyCatB 於 14-02-16 發表
今日phone interview左個本地印姐。初步都ok。過幾日會再約見面。佢話有僱主先辭工。咩原因呢度唔長談。當 ...
你唔應該放去返去、大肚仲煩。大陸過冷河啦

別墅

回覆 cfs 的帖子

+1 可以唔番就唔番 , 番左去一陣又遲黎 , 一係多多借口話黎唔到 , 咁都有好多姐姐會守信的 .

子爵府

引用:今日phone+interview左個本地印姐。初步都o

今日phone interview左個本地印姐。初步都ok。過幾日會再約見面。佢話有僱主先辭工。咩原因呢度唔長談。當 ...
請斷約望你好運,今日斷得人地,聽日斷得你

子爵府

仲有,佢跟本唔使返去,為乜要買機票

珍珠宮

畀面勳章

好似返大陸就可以

大宅

回覆:新手請本地印傭

新手仲揀斷約
聽佢地d故仔可以當真咩

侯爵府

SuperD 發表於 14-2-17 00:17
回覆 cfs 的帖子

+1 可以唔番就唔番 , 番左去一陣又遲黎 , 一係多多借口話黎唔到 , 咁都有好多姐姐會守信 ...
係囉,如果係我,我都唔想佢返去.

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

我夠膽講, 佢會繼續搵工.
AGENT 收左你錢, 佢可以有十萬個原因話工人唔做
到時你焗住再幫襯佢搵工人.
主 賜 平 安

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 CrazyCatB 的帖子

唔好請斷約啦, 佢地D 原因你聽落好reasonable, 但聽多幾個就發覺不外符同僱主其他工人唔夾, 僱主荷刻, 同老人家溝通唔到, 俾小朋友打etc

大宅

唔好請斷約

子爵府

cfs 發表於 14-2-17 00:00
你唔應該放去返去、大肚仲煩。大陸過冷河啦

佢話前僱主做左2年幾近3年冇放過佢返印尼.
所以佢想返去探屋企人喎.
同埋我又唔係要佢即刻返工.
如佢真係返來冇講大話都FIT我D時間既.
如果我話要佢自己出回程機票先, 到佢返左香港我先比錢佢OK嗎?

子爵府

SuperD 發表於 14-2-17 00:17
回覆 cfs 的帖子

+1 可以唔番就唔番 , 番左去一陣又遲黎 , 一係多多借口話黎唔到 , 咁都有好多姐姐會守信 ...

如果我要佢先出自己機票呢? 會唔會好D?

侯爵府

CrazyCatB 發表於 14-2-17 14:22
佢話前僱主做左2年幾近3年冇放過佢返印尼.
所以佢想返去探屋企人喎.
同埋我又唔係要佢即刻返工.
咁都無計,要博一博喇,係怕佢有左或者一去不返姐.不過請邊一個都係要博架喇,唉

大宅

畀面勳章

請斷約姐姐....樓主請三思!!!
其實我唔會信前僱主做左2年幾近3年冇放過佢返印尼(個人覺得....將心比已, 做滿1年如果好的, 都會視佢如自己人,又點會唔比佢返去探屋企人喎.??)
一開始就係謊言就......
(個人意見, 別太介意)

子爵府

WinnieKitHei 發表於 14-2-17 21:33
請斷約姐姐....樓主請三思!!!
其實我唔會信前僱主做左2年幾近3年冇放過佢返印尼(個人覺得....將心比已, 做 ...
你都講得岩. 謝謝.我會慎重考慮!!

首頁

尾頁

跳至