懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

結構當日,bb一切正常,我自問亦唔係咩都要問一餐既人,只係最後問左個醫生一句:我想問頭先照唔照到bb既右耳?因我之前係私家照bb唔肯擰過黎照唔到。個醫生竟然答我:耳仔唔係檢查既一部份,就算佢無左隻耳仔,你都無野可以做架喎,所以照唔照到都得。我真係即場呆左連唔該都唔記得講就走左!作為準媽媽,我當然明白就算佢有問題,我亦無能為力,但我亦當然希望知道bb是否一切正常!聽到個醫生咁講真係好嬲!

水晶宮

引用:結構當日,bb一切正常,我自問亦唔係咩都要

原帖由 Siuyin_a0a_on9 於 14-02-18 發表
結構當日,bb一切正常,我自問亦唔係咩都要問一餐既人,只係最後問左個醫生一句:我想問頭先照唔照到bb既右 ...
請問你喺李嘉誠嗰邊照定喺x光部照?

子爵府

我在QE照結構時都問過醫生見唔見到耳仔.
醫生話見到都睇唔到佢既FUN 唔 FUNCTION到, 只係外觀問題, 所以唔會睇.

伯爵府

回覆:在威院照結構的不愉快!

上胎係QE照我都無睇耳仔

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Siuyin_a0a_on9+於+14-02-18+

原帖由 cherrieloy 於 14-02-18 發表
我4月頭照係李嘉誠個邊照呀,你呢

伯爵府

原帖由 Siuyin_a0a_on9 於 14-02-18 發表
結構當日,bb一切正常,我自問亦唔係咩都要問一餐既人,只係最後問左個醫生一句:我想問頭先照唔照到bb既右 ...
照結構真係吾照耳,因為太細。我出私家照都係咁講。

水晶宮

引用:Quote:原帖由+cherrieloy+於+14-02-18+發表

原帖由 花花b 於 14-02-18 發表
我4月頭照係李嘉誠個邊照呀,你呢
我4月2號去x光部照

花花b  我遲你一week 我4月9  發表於 14-2-18 19:52

別墅

引用:Quote:原帖由+Siuyin_a0a_on9+於+14-02-18+

原帖由 cherrieloy 於 14-02-18 發表
李嘉誠個邊

別墅

我知阿,我唔係擔心耳仔功能,係擔心會唔會有機會無左一邊耳仔。其實只係嬲個醫生既態度,如果佢好似各位jm咁簡單解釋一句,我條氣都即刻順番哂

伯爵府

點解有d去X光有d去李嘉成既

大宅

我兩年前去李嘉誠,今胎去x光部,我預左x光部應該冇咩service

複式洋房

我上星期去左Xray部,佢有佢照,你有你眼光光,照緊時唔準問問題,最後佢只講一句”照到既都正常”(我想問咁有咩係照唔到??)

聽講婦產科個邊好好多,會一邊照一邊講做緊咩,起碼媽媽有得睇

子爵府

我上年都係威院,個醫生好ok喎,佢講國語,而我麻麻地成日唔知佢講乜,佢都好有心機重複又嘗試用第二d字眼令我容易d明,好nice!
照結構會連手趾腳趾都數下齊唔齊,耳仔應該唔會太難照掛就算真係唔係檢查範圍都唔駛咁講野囉,好衰

別墅

原帖由 忌廉寶寶 於 14-02-18 發表
我上年都係威院,個醫生好ok喎,佢講國語,而我麻麻地成日唔知佢講乜,佢都好有心機重複又嘗試用第二d字眼令 ...
佢連數都無數俾我睇,淨係話無唔正常。係囉!真係好嬲架個刻,個個做媽媽緊係都想自己仔女健健康康架啦

別墅

我想問點樣先book到佢俾期你照結構?上胎無得照 朋友岩岩又話汆都無結構位

水晶宮

引用:我想問點樣先book到佢俾期你照結構?上胎無

原帖由 davykaren 於 14-02-19 發表
我想問點樣先book到佢俾期你照結構?上胎無得照 朋友岩岩又話汆都無結構位 ...
要好早去登記,我5wks一睇完醫生就去登記,不過有冇位照好講彩數,quota咁啱派晒就冇

水晶宮

引用:我上星期去左Xray部,佢有佢照,你有你眼光

原帖由 MiuMiu414 於 14-02-18 發表
我上星期去左Xray部,佢有佢照,你有你眼光光,照緊時唔準問問題,最後佢只講一句”照到既都正常”(我想問 ...
咁你老公有冇陪你去?老公睇到個mon嗎?

水晶宮

引用:我上星期去左Xray部,佢有佢照,你有你眼光

原帖由 MiuMiu414 於 14-02-18 發表
我上星期去左Xray部,佢有佢照,你有你眼光光,照緊時唔準問問題,最後佢只講一句”照到既都正常”(我想問 ...
婦產科嗰邊啲姑娘好nice,我去做oscar時個姑娘同我同老公有講有笑,結構我都排咗去x光部,好怕對住啲黑面醫生,希望唔會啦

男爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 cherrieloy 的帖子

x-ray 果邊係差D, 媽媽無MON睇...

別墅

我都係婦產科照,但無mon睇個姑娘又咩都唔講,見我望個天花板望到悶先偶然轉個mon過黎俾我望兩眼!不過姑娘話正常就算啦~都無再出去私家照

首頁

尾頁

跳至