樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 ha8mo 於 07-7-26 11:13 發表
我同老婆一齊搭船仔去睇過
環境好似係幾好
但香港打風落雨成日有
一個唔覺意冇船返去已經好麻煩
而且唔係話好平喎
所以最後都冇揀佢

我有樓係珀麗灣, 佢既質數其實好高, 若果可以有的士入, 或者比私家車入, 佢既樓價就唔止家呢個價錢, 第一二期重係講緊平均2千尾一呎

同樣, 深井樓一直都抄唔記既原因都係交通問題, 若果佢有potential有地鐵經個度, 或者條青山公路可以再擴闊d, 我諗一直升幾十巴仙

[ 本文章最後由 blueblueclub 於 07-7-26 16:14 編輯 ]

複式洋房

原文章由 bbpig138 於 07-7-30 00:44 發表
今日去睇完浪翠園3期,,544呎,

130萬到, ok嗎?? 不過兩間房就細d,
雖然係對山景, 但平台望到青馬大橋, 都好正.

另外想問往返機場方便嗎??

一d都唔方便, 若果係機場返工, 不如買珀麗灣, 有直接shuttle bus一程過去機場, 時間唔使20分鐘

複式洋房

原文章由 bbpig138 於 07-7-30 09:34 發表
TKS

我都唔係返機場, 只不過想問咁遠, 點去機場.
咁好唔好住呀??

你問珀麗灣好無住? 住就好既, 但交通就真係唔係咁方便, 若果你返工係中上環, 荃灣, kwai fong, 青衣同機場呢d 地方就perfect, 可以一程車/船到, 但若果你返油尖旺, 或者係港島東區, 就煩d, 要轉車

另食野既選擇唔係太多, 無酒樓, 要飲茶就要出青衣, kwai fong

複式洋房

原文章由 bbpig138 於 07-7-30 16:39 發表
我其實早出晚歸. 返9:15分荔枝角

夜晚8點幾或9點至放工.

亞媽住旺角. D麻雀腳住荃灣, 深井等.

所以諗下樓價, 質素, 就覺得浪翠園幾OK 喎,
唔知風水好唔好呢.?

我都幾想考電單車牌

純個人經驗, 青山公路係唔太適宜新牌仔電單車行, 太危險, 路窄, 多彎位同埋小巴太快唔讓人

我自己楂過電單車, 試過去過幾次黃金海岸, 無論青山公路同屯門公路都幾危險, 你媽咪一定會好擔心你...

[ 本文章最後由 blueblueclub 於 07-7-31 11:08 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至