跳至

首頁

尾頁

大宅

因囝囝比較活躍,想佢早D學習群體紀律.
我想囝囝兩歲或兩歲半讀n1(08年3月或08年9月),因06年2月出世.......

1,元朗有咩好幼兒園推介呢?
2,萊茵同英藝好嗎?

別墅

hi~
我今日啱啱過萊茵黎,
本身想幫我仔仔報,
完來要2year old先得,
我仔仔得10個月
你試下...

原文章由 HoManYu 於 07-7-20 00:14 發表
因囝囝比較活躍,想佢早D學習群體紀律.
我想囝囝兩歲或兩歲半讀n1(08年3月或08年9月),因06年2月出世.......

1,元朗有咩好幼兒園推介呢?
2,同英藝好嗎?
您好

大宅

Where is "萊茵"? Is it good? Thanks!

複式洋房

試下Kid's Corner Pre-school Program, 好係幾好.. 全英語教學, 人数又唔多, 唔係幼稚园dnursery..

大宅

Princess_S, Where is "Kid's Corner Pre-school Program" 你BB都讀過o架?可唔可以講多些少呀?全英語教學係咪=萊茵既國際班咁呀?

大宅

Princess_S,

我都想知呀, 但我SEARCH過搵唔到資料呀﹖ 我囡囡而家1歲, 我想1.5歲比佢返下D PLAYGROUP, 一星期返一兩次, 果度有嗎﹖ 可否比個網址或電話我呀﹖ 另外, 天水圍有PLAYGROUP嗎﹖

原文章由 Princess_S 於 07-7-20 18:34 發表
試下Kid's Corner Pre-school Program, 好係幾好.. 全英語教學, 人数又唔多, 唔係幼稚园dnursery..

複式洋房

i know 2 playgroup class in tin shui wai:

1) zenith kindergarten
2) gigamind kindergarten

u can call them for details.

quote]原文章由 等待BB的小貓 於 07-7-21 11:13 發表
Princess_S,

我都想知呀, 但我SEARCH過搵唔到資料呀﹖ 我囡囡而家1歲, 我想1.5歲比佢返下D PLAYGROUP, 一星期返一兩次, 果度有嗎﹖ 可否比個網址或電話我呀﹖ 另外, 天水圍有PLAYGROUP嗎﹖

[/quote]

大宅

www.kids-corner.com.hk

別墅

萊茵係元朗近千色,佢有國際班架,
聽講升小學 所以我想仔仔報,不過我仔太細

原文章由 isum97 於 07-7-20 17:33 發表
Where is "萊茵"? Is it good? Thanks!

大宅

I heard St Lorraine is good, their English standard and program is good, but I heard the school environmemt in Yuen Long is not so good, the one in Royal Palms is better
原文章由 kathy^o^ 於 07-7-26 22:35 發表

男爵府

請問加洲花園入面個間有冇國際班?
另外想問問元朗區有冇邊間幼兒/幼稚園教普通話呢?
Thanks!

複式洋房

萊茵好似好貴WOW,而越上越貴!

複式洋房

天水圍有間叫德怡,佢地有國際班,但好貴而
無學卷.

大宅

萊茵可用學卷嗎 ???

大宅

萊茵係分本地同國際課程
本地有學卷,但國際課程就好似冇
你地可以去下面個網址睇下,有晒元朗既kindergarten 既資料
希望幫到你地
http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/index.php
原文章由 babyduo 於 07-8-1 17:11 發表
萊茵可用學卷嗎 ???

[ 本文章最後由 Alex@karina 於 07-8-1 17:40 編輯 ]

大宅

我都諗住同囝囝報萊茵,佢11個月,唔知做唔做到同學仔:loveliness:
原文章由 kathy^o^ 於 07-7-26 22:35 發表

大宅

Thanks ~~~~

原文章由 Alex@karina 於 07-8-1 17:36 發表
萊茵係分本地同國際課程
本地有學卷,但國際課程就好似冇
你地可以去下面個網址睇下,有晒元朗既kindergarten 既資料
希望幫到你地
http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/index.php

大宅

原文章由 babyduo 於 07-8-1 23:49 發表
Thanks ~~~~

但聽講(唔肯定)萊茵只係往$看.樣樣計到足.除了係英文教授外.唔見得有其它教育得個小朋友好.老師又唔係勁有愛心個隻.校長又係生意人.反而一般既學校會著重"自理能力"同"活動教學"我本人覺得"德,智,體,群,美"非常重要."德"字都行先.之前我都想過萊茵(俾佢過校舍同運動塲吸引)但口碑麻麻.又貴.現在閣置了.

複式洋房

試下 Top kids 啦!或者 Kid's Corner,我本人覺得佢地比較注重英文,而且一d都唔hard sell!
原文章由 stella727ng 於 07-8-2 09:40 發表

但聽講(唔肯定)萊茵只係往$看.樣樣計到足.除了係英文教授外.唔見得有其它教育得個小朋友好.老師又唔係勁有愛心個隻.校長又係生意人.反而一般既學校會著重"自理能力"同"活動教學"我本人覺得"德,智,體,群,美"非 ...

大宅

咁大家對元朗英藝又點睇呀?
安寧路珈琳呢?
是關係元朗n1真係唔多得揀喎......

首頁

尾頁

跳至