跳至

首頁

尾頁

大宅

男爵府

原文章由 gloria.glory 於 07-7-24 00:36 發表

咁又冇喎.........可能佢想; 引你注意
我會同佢講BYE BYE
之後行
多數佢都跟住行
只要你SET...合理同吾合理...去就佢
我比較衰
在街扭計我一定吾理佢..............
NOW 佢地成日會試你....ops:" />
所以你要緊持...........
個人意見

[ 本文章最後由 小魚兒正正 於 07-7-24 01:15 編輯 ]
[

伯爵府

好媽媽勳章

rebi扭通常係行行下,要我抱.如果我唔抱,
佢會死纏住我,跟住喊,如果我繼續同佢糾纏,佢會一路喊,
我試過甘樣同佢拉扯,成10分鐘佢都唔收聲....最後被街坊勸我抱佢.....我又投降了!

我知道唔好理佢,我試過自己先行,佢會停係度喊.........有時會走埋黎,有時唔會,要我去拖佢.........:-|

別墅

Same with your case ar....好頭痕

別墅

謙謙都會扭抱的,要就抱了!謙謙肯行自己可以很遠路都可以,在遊樂場玩個幾鐘都可以。佢要抱的時間,多數是之前玩完很久或者是眼訓時間和肚餓時間。這樣看都不算扭,只是有需要而已。呢d之外的時間,我會抱一抱行一陣,再同佢講落地行下啦,佢肯落地又拖住手行過。
至於lur地,通常是玩了很耐要返屋企,佢唔想返時,就扭計了,可以就比佢玩多5分鐘,比佢看鐘玩。否則抱走,佢反抗都唔出聲,勁扭就大力抱住護住佢條頸,行返屋企,一於唔應佢,返到屋企佢又沒事了。如果是行緊街,我就抱佢看其他嘢,分散佢注意力,唔得的話都會心軟比佢去要去的地方,滿足一下佢。
「你若聽從耶和華─你神的誡命,就是我今日所吩咐你的,謹守遵行,不偏左右,也不隨從事奉別神,耶和華就必使你作首不作尾,但居上不居下。 」(申命記28:13-14)

首頁

尾頁

跳至