跳至

首頁

尾頁

大宅

odin從細到大, 都好少話一定要媽媽抱/拖先得, 大部份uncle auntie抱佢拖佢都冇乜問題, 唔知點解到左呢一個月特別痴媽媽, 連daddy拖都唔肯, 以前唔會咁既.

你地既小朋友有冇既轉變? 我唔知係因為係媽媽依戀期既原因丫, 定係因為我呢排少左時間陪佢所以變成咁, 其實我唔太介意佢痴好, 不過好想了解下係乜原因, 大家指教下, thanks~!

男爵府

原文章由 gloria.glory 於 07-7-24 00:41 發表
odin從細到大, 都好少話一定要媽媽抱/拖先得, 大部份uncle auntie抱佢拖佢都冇乜問題, 唔知點解到左呢一個月特別痴媽媽, 連daddy拖都唔肯, 以前唔會咁既.

你地既小朋友有冇既轉變? 我唔知係因為係媽媽依戀期 ...

魚魚都會咁吾駛太擔心........佢0地日日都吾同
我都係睇左好多書先知...... ...take it eASY
[

伯爵府

好媽媽勳章

REBI岩岩相反,佢自從會認人開始,一直都痴住我既.除左姨媽之外(由細湊大)連爸爸都唔肯跟....一定要我抱.....瞓覺更加要我,趕DADDY走TIM呀!!除非無得選擇,佢先會跟爸爸架..

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Jason既身份角色分得好清楚架,要玩一定係爸爸,起居飲食就一定要我,當然邊個炳佢,佢就會去另一個度搵救兵。總括黎講,爸爸or媽媽是但一個都可以,呢樣野,Jason比彤彤叻,彤彤對住我,直頭好似糖黏豆咁,死都要搵我

Jason唯一對住麻麻,就會事無大小都搵佢,我地2個都唔會要架喇,有時麻麻話走,佢會好醒目咁推低佢,掉左麻麻隻鞋,拉開個手袋唔俾佢走

別墅

原文章由 gloria.glory 於 07-7-24 00:41 發表

你地既小朋友有冇既轉變? 我唔知係因為係媽媽依戀期 ...

瑤瑤都係.....可能我自己湊, 去到邊跟到邊.
爸爸攬住我, 佢就推開爸爸 , 知到我怕左佢

別墅

都唔多覺呀!謙謙5-6個月左右就唔跟其他人,除了我、老公和奶奶。早幾個月開始跟婆婆和公公,肯比其他人拖和抱。謙謙都很主動的,現在返playgroup,開始可以自己玩,我不在場都可以。
「你若聽從耶和華─你神的誡命,就是我今日所吩咐你的,謹守遵行,不偏左右,也不隨從事奉別神,耶和華就必使你作首不作尾,但居上不居下。 」(申命記28:13-14)

大宅

咁如果我唔在場, odin又可以好似平時咁喎, i.e. 邊個抱/拖佢 or 同佢玩呢d都冇問題, 只係我響度的話我就係指定人物.

大宅

Kyan都是這樣啊! 我不在時咪跟姐姐囉! 呀婆係就跟呀婆!我在的時候就一定跟我! 依家每個早上起床一定叫: 媽咪呀! 媽咪呀! 日日如是!

原文章由 gloria.glory 於 07-7-25 10:46 發表
咁如果我唔在場, odin又可以好似平時咁喎, i.e. 邊個抱/拖佢 or 同佢玩呢d都冇問題, 只係我響度的話我就係指定人物.

首頁

尾頁

跳至