自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

太大部冇位放

男爵府

8L 果D會唔會抽極都抽唔乾

cherrypig  問過電器鋪sales,佢地話最少18,如果唔係抽唔到:pppp:  發表於 14-2-25 09:46
123BB  係呀, 要買就買20L以上  發表於 14-2-25 09:40

男爵府

買16-20L啦
太細嘅話好快就裝滿水要倒架喇
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:屋企大概300呎抽濕機要買幾多L?

我用25L

男爵府

回覆:屋企大概300呎抽濕機要買幾多L

宜家D機,機身好细架

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

買得細要好快倒水

珍珠宮

回覆:屋企大概300呎抽濕機要買幾多L?

我買最大25L.

禁止訪問

大宅

引用:買16-20L啦太細嘅話好快就裝滿水要倒架喇

原帖由 小蜜豐 於 14-02-25 發表
買16-20L啦
你講嘅16-20L係抽濕量,唔係水箱容量wo

一部20L抽濕量,4L水箱
同一部16L抽濕量,4L水箱

答案係20L快d滿水,要倒水先wo。。。

wcpcelia  我都唔識分的  發表於 14-2-25 15:36

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

大過20L....

伯爵府

畀面勳章

引用:太大部冇位放

原帖由 kayi729 於 14-02-25 發表
太大部冇位放
啊樓主,你真係諗住全屋抽如果係咁,你不如全屋開冷氣……

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

男爵府

kelkmk 發表於 14-2-25 10:26
啊樓主,你真係諗住全屋抽如果係咁,你不如全屋開冷氣……
其實我主要係想抽廳,廳冇冷氣62唔俾裝,上年係濕到廳果4面牆全部都係蚊滋但買得大部62又唔鍾意所以想買部細D方便唔用時收埋,廳應該得百五呎左右。。。

伯爵府

畀面勳章

kayi729 發表於 14-2-25 10:58
其實我主要係想抽廳,廳冇冷氣62唔俾裝,上年係濕到廳果4面牆全部都係蚊滋但買得大部62又唔鍾意: ...

將所有門關上,買部20L都得。

Price.com 見到三菱 MJ-E130AF-H $3750 (新X代,佢要比多$100送貨,我全個Family D電器都係經佢買)
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小蜜豐 發表於 14-2-25 09:45
買16-20L啦
其實16-20L, 係唔係一日 / 定幾多小時最高的抽水量?

同個儲水位冇直接關係?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

http://www.consumer.org.hk/websi ... s/dehumidifier.html

認識電器產品 - 抽濕機

首頁

尾頁

跳至