跳至

首頁

尾頁

別墅

尋晚去99到探阿b,咁我就抱住佢啦,佢就有小小"樓計",我99就即刻話哎呀做咩喊呀bb,等我試抱,跟住就拍拍手,阿b竟然真係擰轉哂個身,隻手攤開要俾我99抱。個一刻,我真係好想喊,好傷心。我99仲好鬼得戚添呀!!

[ 本文章最後由 Kathine1214 於 07-7-25 15:30 編輯 ]

大宅

你呀b係麻麻湊?? 老實講, 無辦法架, 因為佢見麻麻最多呀嘛, 好似我呀b咁, 佢係工人姐姐湊, 佢都係見到工人開心過見到我架, 有時都會有小小唔開心, 但我又會唸, 佢見到工人姐姐開心咪仲好, 即係表示工人姐姐平時對佢好佢先會咁開心姐, 所以你都唔好唔開心啦, 依d係在職媽媽既代價黎架...到佢大d, 佢就會知道, daddy mami係最親架啦........

原文章由 Kathine1214 於 07-7-25 15:28 發表
尋晚去99到探阿b,咁我就抱住佢啦,佢就有小小"樓計",我99就即刻話哎呀做咩喊呀bb,等我試抱,跟住就拍拍手,阿b竟然真係擰轉哂個身,隻手攤開要俾我99抱。個一刻,我真係好想喊,好傷心。我99仲好鬼得戚添呀!!:angryfi ...

大宅

我個仔係去育嬰院既, 不過它6299日日都去接佢放學, 同佢玩幾個鐘, 我返到屋企時bb已經眼訓冇心機玩啦. 成日聽佢地同bb玩到kaka聲笑, 我返到去bb又冇咩反應, 都會好hurt架. 成日諗計點先可以唔做... :-|

大宅

Kathine1214
唔好傷心啦!!因為我都係咁!!
如果我抱住阿女,佢係喊嘅, 我阿媽就第一時間pork埋黎,搶走阿女!!
個衰妹有時又真係即刻收聲,我都幾嬲架!!
不過有時又好似karryho話齊齋, 如果佢對bb唔好, bb又唔會跟佢嘅, 佢都係bb啫!!
唯有weekend自己揍時,再對bb好d,佢多多lor!!

原文章由 Kathine1214 於 07-7-25 15:28 發表
尋晚去99到探阿b,咁我就抱住佢啦,佢就有小小"樓計",我99就即刻話哎呀做咩喊呀bb,等我試抱,跟住就拍拍手,阿b竟然真係擰轉哂個身,隻手攤開要俾我99抱。個一刻,我真係好想喊,好傷心。我99仲好鬼得戚添呀!!:angryfi ...

大宅

我都係啦!平時親戚湊O仔多D,一見到個親戚不知幾開心.....我都好傷心架.....

原文章由 crury 於 07-7-25 17:03 發表
Kathine1214
如果我抱住阿女,佢係喊嘅, 我阿媽就第一時間pork埋黎,搶走阿女!!
個衰妹有時又真係即刻收聲,我都幾嬲架!!
不過有時又好似karryho話齊齋, 如果佢對bb唔好 ...

大宅

我亞B就岩相反,可能我係全職湊佢,所以佢對我係勁黐身,婆婆已經每日都唻幫下手湊佢,但係佢都唔肯跟,我對手因為有肌腱炎,唔可以成日抱佢,佢就成日伏響婆婆膊頭度,情深款款咁望住我,又時會喊扭計要我抱,我唔抱得,行過佢前面佢就係咁伸隻手出唻要掂我,好似掂到已經好滿足咁,有時真係想佢快D識自己坐,識得行,咁我就唔駛咁辛苦,但係可能到時佢無咁黐身,我又會唔捨得,唉,真係矛盾...

別墅

我都知咁樣諗會開心d,不過個一刻真係接受唔到,可能係第一次啦。或者係咁岩者..hehe,咁諗會好d。

[quote]原文章由 crury 於 07-7-25 17:03 發表
Kathine1214
如果我抱住阿女,佢係喊

伯爵府

虎到金來勳章

我都係99湊,不過我99無咩心機湊,
成日話佢煩,要人抱,我99又大汗,BB又怕熱
所以BB都係鍾意我多D,所以多數由我抱佢瞓
有時亞B一喊,我99就會搶住抱,特別係出外同親友吃飯時,
好似SHOW OFF0甘,激死.

大宅

bb 日日對住同一個人, 係會咁架啦, 就算我係同bb, 婆婆同住, 我放工返黎抱bb, 佢都有時會扭計, 但婆婆一拍手就走都走唔切. 咁你就要多d返去探bb啦, bb咁痴麻麻, 質係麻麻對bb好, 有人對bb咁好, 你仲駛乜傷心呀

[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

大宅

bb仲細,其實佢都唔知發生咩事,淨係知道扭計想人抱,同埋99又成日對住個b,bb有d咁既反應都係正常呀,唔好傷心啦。

子爵府

BB 仲細, 未識分媽媽係最親.
佢只識平時同邊個玩佢會開心, 同有安全感, 就跟邊個.

所以, 在職媽咪, 唔好唔開心.
有 d 野, 真係要付代價. 更加唔好因為咁而嬲 bb / 湊佢的人.

唯有放工後, 幾辛苦都好, 盡量自己全時間照顧 bb.
妳對佢好, 佢都會 feel 到的.
咁佢自然就會好跟妳.

我都要返工, 但放工後同週末全職湊仔.
佢地都不知幾痴我

大宅

冇計啦, bb見你99多過見你嘛.

我個仔仔都係啦, 見到工人姐姐或者婆婆都一定會笑, 但係見到我或者老公就未必架, 始終見面時間比較少嘛 :(

唔緊要啦, 星期六, 日陪佢多d, 等佢認得你多d, 佢就會跟你架啦 :)

別墅

好多謝大家關心。其實我平日都有去探佢架,而且逢星期三,五至日都會帶佢返屋企過夜。所以阿b見到我地佢都好開心架,同埋佢都認得我地,只不過如果麻麻都係度,佢就好似被麻麻吸引住咁架啦,或者可能麻麻把聲夠響亮卦。

原文章由 yau_grace 於 07-7-26 10:21 發表
BB 仲細, 未識分媽媽係最親.
佢只識平時同邊個玩佢會開心, 同有安全感, 就跟邊個.

所以, 在職媽咪, 唔好唔開心.
有 d 野, 真係要付代價. 更加唔好因為咁而嬲 bb / 湊佢的人.

唯有放工後, 幾辛苦都好, 盡 ...

別墅

winglink,
咁啱又係0702見到你架..
你仲未add我嘅(msn)?? 幾時出黎啫??
行行媽媽

原文章由 winglink 於 07-7-25 17:32 發表
我亞B就岩相反,可能我係全職湊佢,所以佢對我係勁黐身,婆婆已經每日都唻幫下手湊佢,但係佢都唔肯跟,我對手因為有肌腱炎,唔可以成日抱佢,佢就成日伏響婆婆膊頭度,情深款款咁望住我,又時會喊扭計要我抱, ...

大宅

原文章由 pakyumama 於 07-7-25 18:08 發表
我都係99湊,不過我99無咩心機湊,
成日話佢煩,要人抱,我99又大汗,BB又怕熱
所以BB都係鍾意我多D,所以多數由我抱佢瞓
有時亞B一喊,我99就會搶住抱,特別係出外同親友吃飯時,
好似SHOW OFF0甘,激死.

完全同意呀!

別墅

搞笑, 仲要highlight 到d字咁大隻

原文章由 winglink 於 07-7-26 15:22 發表

完全同意呀!

大宅

kathine1214, 我囡囡同你個b真係似到十足十呀 ... 但我可以話你知, 我囡囡更加嚴重 . 記得由5月中左右開始 (未夠4個月人仔), 囡囡已經勁黐99, 一定要99, 我每晚放工都會返99到睇囡囡, 點知一抱佢就喊, daddy抱又喊, 爺爺抱又喊仲要硬頸到可以大喊大叫一個鐘, 兩個鐘都得, 三個鐘都試過 !!! 但一過手比99, 唔洗兩秒即刻收聲, 快過變魔術! 真係極之無奈, 好傷心呀:-( !!

我每逢星期五晚會帶囡囡返屋企, 佢星期六就係適應期, 下午兩三點開始扭計 :( (可能掛住嫲嫲), 抱住佢又喊, 同佢玩又喊, 放低响床又喊...真係無佢收!! 因為老公星期六要返工, 得我一個人湊囡囡, 真係好攞命 , 最慘就係佢好長氣, 喊唔停!! 我媽咪見佢喊成噉, 勸我唔好帶囡囡返自己屋企湊! 但係我堅持, 幾辛苦都要自己湊lee 兩三日, 見佢多d, 要比囡囡知道lee 度先係佢屋企, 我至係佢媽咪.

涯左兩個月, 終於開始有d成績 , 囡囡無噤99, 拍拍手佢都識得過黎比我抱, 依家返到屋企扭計時間短左, 但仍要繼續努力.

你要比心機, 唔好唔開心, lee 個係過度期, bb傾多d, 玩多d, 同佢出下街...慢慢你會見到佢唔同左架啦!

首頁

尾頁

跳至