跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇中西區mami係睇馮國山醫生?

男爵府

原文章由 klam 於 07-7-26 14:16 發表
有冇中西區mami係睇馮國山醫生?

我小朋友睇佢既, 不過我都唔識答你佢得唔得, 因為上環至西環, 我暫時覺得佢比較夾呀仔, 不過有時睇左兩次即4日藥(佢一次開2日藥)都唔得, 我都係要轉返去中環睇 不過佢係幾細心及有耐性解答你既, 不過佢越來越多人睇, 最好打電話去book定

大宅

我同你一樣, 我一家都係睇佢, 因為近而且又可以用E療卡, 不過吾知係咪因為咁.....D藥都係好似你咁講..睇2次都吾得...大人就冇所謂....
lui_BB, 請問你睇中環邊個E生呀?

原文章由 lui_BB 於 07-7-26 15:22 發表

我小朋友睇佢既, 不過我都唔識答你佢得唔得, 因為上環至西環, 我暫時覺得佢比較夾呀仔, 不過有時睇左兩次即4日藥(佢一次開2日藥)都唔得, 我都係要轉返去中環睇 不過佢係幾細心及有耐性解答你既, 不過佢越 ...

男爵府

原文章由 klam 於 07-7-28 07:33 發表
我同你一樣, 我一家都係睇佢, 因為近而且又可以用E療卡, 不過吾知係咪因為咁.....D藥都係好似你咁講..睇2次都吾得...大人就冇所謂....
lui_BB, 請問你睇中環邊個E生呀?

klam

我唔係用醫療卡嫁~ 你用咩醫療卡呀
另check pm

大宅

你哋講得啱, 佢真係完全吾得, 我BB不過傷風, 覆診2次都未好..以後吾會再睇佢啦!

禁止訪問

複式洋房

我全家大細都係睇馮國山醫生, 我覺得佢好細心, 又有耐性, 基本上絕對係一個好好既家庭醫生. 其實有時我覺得話醫生唔得好似唔係幾公平, 我反而覺得只要你對醫生有信心, 絕對唔會醫唔好. 如果睇一次就得, 好多時既藥會好重, 但我覺得馮醫生開藥係比較用心機, 先開三日是要觀察病人反應, 如果未完全好再去既時候佢會再調較, 甘先可以比醫生了解你既病情. 好多時有朋友都係睇一次醫生未好又轉第二個醫生, 其實每個醫生都無history可尋, 甘會仲麻煩. 再者, 就算係傷風, 感冒及流行性感冒都有唔同既病徵, 所以更加要比醫生好好為你觀察, 好多時係起碼都要七至十日先完全好晒的.

我想同大家分享一個網站, 好有用的, 了解多D, 對小朋友病起上來都有D基本知識同醫生溝通.

https://www.akronchildrens.org/cms/site/eeae55560573ab95/index.html
Rebecca:-D Ian's Album

首頁

尾頁

跳至