興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題!

男爵府

回覆:你地有幫貓咪擠肛門腺嗎?自己擠定去vet度擠?

自己擠都ok,你可以上youtube睇下啲片,早兩日都有jm post過

男爵府

睛靈勳章

有, 自己

大宅

引用:自己擠都ok,你可以上youtube睇下啲片,早

原帖由 kayi729 於 14-02-27 發表
自己擠都ok,你可以上youtube睇下啲片,早兩日都有jm post過
我都有上youtube但系覺得自己做唔到!

大宅

引用:自己擠都ok,你可以上youtube睇下啲片,早

原帖由 kayi729 於 14-02-27 發表
我都有上youtube但系覺得自己做唔到!好似好難好核突咁!

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+kayi729+於+14-02-27+發表自

原帖由 JMM 於 14-02-27 發表
我都有上youtube但系覺得自己做唔到!
試下先, 我個獸醫話好多貓貓都係爆左肛門腺, d主人先知, 到時可能要做手術

侯爵府

我5識吱肛門腺,又怕整到佢發炎仲手尾長。
我的方法係,在手掌放厚紙,𢭃起佢好似人咁坐在我手掌上,扶住佢玩升降機咁,
向下墜時佢肛門腺受壓就會迫左D液體出來張紙巾度。
呢個方法我覺得係既安全又有效。

男爵府

JMM 發表於 14-2-27 19:46
我都有上youtube但系覺得自己做唔到!好似好難好核突咁!
你試下先啦~驚核突可以戴手套,即棄果D

大宅

有 沖涼順手擠下 少味好多架(雖然平時都無乜味但係佢興奮果時會有陣怪味 擠左就會無乜好易架咋 不過唔係次次都有得出 第一次擠係硬野 嚇到我啊

瑪瑙宮

環保接龍勳章

JMM 發表於 14-2-27 15:23
如題!

婆仔細時比我支到爆肛,之後唔敢再支啦
跟住去問吓d幫狗沖涼嘅舖頭,問佢肯肯齋支肛門線,收我三十蚊
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

瑪瑙宮

環保接龍勳章

kam825 發表於 14-2-27 20:01
試下先, 我個獸醫話好多貓貓都係爆左肛門腺, d主人先知, 到時可能要做手術

...

d獸e更係話割左去啦,婆仔爆過兩次(可能係我支衰左)都咁講,費時啋佢,淨係爆嗰兩次,之後我都唔係成日同婆仔支,無再爆過啦
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

大宅

引用:有+沖涼順手擠下++少味好多架(雖然平時都

原帖由 scarerose 於 14-02-28 發表
有 沖涼順手擠下 少味好多架(雖然平時都無乜味但係佢興奮果時會有陣怪味 擠左就會無乜好易架咋 ...
貓咪唔系唔使成日沖涼嘅咩?你幾耐沖一次啊請問?

大宅

回覆:JMM 的帖子

其實係唔駛成日沖架 不過我隻同我訓 佢對沖涼又好接受所以都可以 如果佢好憎沖咪少啲同佢沖囉 我隻因為佢好重油脂 太耐唔沖啲毛好似箭豬咁起曬角 又有陣味所以會2個月度沖一次 如果掙扎得好緊要就無謂啦 主人同貓都辛苦

男爵府

睛靈勳章

引用:其實係唔駛成日沖架++不過我隻同我訓++佢對

原帖由 scarerose 於 14-02-28 發表
其實係唔駛成日沖架 不過我隻同我訓 佢對沖涼又好接受所以都可以 如果佢好憎沖咪少啲同佢沖囉 我隻因為 ...
係咪背脊近尾部的毛油淋淋?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

我隻貓爆過,自此幾個月帶佢比vet擠。

大宅

回覆:kam825 的帖子

近尾最油 但係背脊同頸都會 不過無咁勁囉

男爵府

wayso 發表於 14-2-28 19:25
婆仔細時比我支到爆肛,之後唔敢再支啦
跟住去問吓d幫狗沖涼嘅舖頭,問佢肯肯齋支肛 ...
擠到爆肛咁驚

瑪瑙宮

環保接龍勳章

引用:Quote:wayso+發表於+14-2-28+19:25+婆仔細

原帖由 kayi729 於 14-03-01 發表
擠到爆肛咁驚
係呀聽人講支好咪試吓囉點知支到d又唔知點咁就算過左兩日就腫到半粒庵春蛋咁大仲係婆仔跳上枱隊個羅友比我睇至知咋飛的去診所前就爆左之後都爆過一次跟住十零年都無再爆

公爵府

每個月清一次,自己攪,其實好容易,肛門有兩個囊,只要將兩個囊用少少力push一下,就會推到D汁出黎

瑪瑙宮

環保接龍勳章

引用:每個月清一次,自己攪,其實好容易,肛門有

原帖由 貓咪達人 於 14-03-01 發表
每個月清一次,自己攪,其實好容易,肛門有兩個囊,只要將兩個囊用少少力push一下,就會推到D汁出黎:wahaha ...
我都好想自支呀但支爆過一次勁有陰影
d人話4點8點位支,咁係咪要响低位禁住推上去架堅R頭

首頁

尾頁

跳至