懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 ChongChong28 於 07-8-2 00:29 發表
我都十分困惑:
因中医把脈作實是仔,另有一料事如神的前輩又一直堅持是仔仔
但U/S多次都說是女
所以心大心小,由於有一女,心情更是矛盾!!
當然----BB安康最重要!!
但待產心情有點亂!!

中E把脈可知?咁係咪左邊脈強係仔,相反係女?咁你睇邊個,我都想睇下,麻煩介紹下!

大宅

我上一胎都係行到邊都緊有人同我講你個bb一定係仔,因為我腰幼肚尖又輕型,但係我做oscar已經知係囡囡,結果bb出世緊係女仔啦~因為呢d特徵/生仔生女圖係唔準.都係信醫生穩陣.不過講到尾生仔生女都好好,有bb已經係一種福份~係咪?:-P

原文章由 Carman1112 於 07-8-1 20:13 發表
我係政府照時醫生話8成係女,不過全世界都話係仔,連我老闆搵既風水師都話我係會生仔,攪到我都唔知點,不過我下個星期會去C+ 覆診,到時睇吓知唔知道係仔定女,如果再唔 sure,我就會去照 4D。

大宅

BNTY01,

我看的中E話九成準,所以中西E各有說法,順其自然啦!
那中E十分低調又有性格
加上要睇過的人帶去才有機會看症
所以恕我不便介紹 sorry!!

原文章由 BNTYA01 於 07-8-2 10:54 發表

中E把脈可知?咁係咪左邊脈強係仔,相反係女?咁你睇邊個,我都想睇下,麻煩介紹下!

珍珠宮

好媽媽勳章

果時我陀住瑤瑤,,個個都估係仔,,
係得我99估係女,,
到我6個月去照果陣,,E生話係女,,:lol

我同事個妹照左就話係仔,,
買哂所以仔仔野,,
點知生左出黎係女囉,,
佢即刻好唔開心,,

大宅

懷孕初期,我老公同埋佢公公見到我個樣無變,都認為我第二胎係囡, 我暗自歡喜, 因為大囡好乖, 所以我勁鍾意女, 同埋第日實會女權至上, 我娘家就係咁喇。點知醫生一句唔該, 同我講係細佬o黎架。o個刻真係流o左一滴眼淚。

算吧, 反正世事都唔係心想便事成, 順其自然吧。

[ 本文章最後由 小蝦媽媽 於 07-8-6 18:10 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至