影視娛樂

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

CLK-MB 發表於 14-9-13 22:06
www.maplestage.com 有喇。。但比人加左D 字幕係上面阻住個畫面!
嗰啲係彈屏,你按左下個掣就可以hide咗去

男爵府

回覆:一吻定情第二部 - Kiss in Okinawa, 戀戀沖繩

好野, 即睇。 一開場直樹啲態度真係好黑人憎 睇完再講

伯爵府

引用:Quote:CLK-MB+發表於+14-9-13+22:06+www.ma

原帖由 wyl 於 14-09-13 發表
嗰啲係彈屏,你按左下個掣就可以hide咗去
係?試下先!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:一吻定情第二部 - Kiss in Okinawa, 戀戀沖繩

千尋都有得睇啦.......

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

在B站看完了,兩人黑了好多,妹子髮型不好看,而且某些表情太浮誇,希望正劇時會好點。

水晶宮

引用:在B站看完了,兩人黑了好多,妹子髮型不好

原帖由 wyl 於 14-09-14 發表
在B站看完了,兩人黑了好多,妹子髮型不好看,而且某些表情太浮誇,希望正劇時會好點。 ...
我未睇,不過網友普遍覺得導演手法麻麻,無永田導演拍得咁細膩,燈光剪接亦差評。

我都希望正劇會好好多呀! 始終男女導演拍出黎感覺會唔同。

一陣睇完再上黎傾。

珍珠宮

YuYuMother 發表於 14-9-14 11:14
我未睇,不過網友普遍覺得導演手法麻麻,無永田導演拍得咁細膩,燈光剪接亦差評。

我都希望正劇會好好多呀 ...
SP同上集差好遠,同台版一樣又係拍得琴子好低能好嘈吵,表情好浮誇,動不動升key,完全冇咗上集直樹有足夠嘅理由愛上琴子的感覺。

水晶宮

引用:Quote:YuYuMother 發表於 14-9-14 11:14 我

原帖由 wyl 於 14-09-14 發表
SP同上集差好遠,同台版一樣又係拍得琴子好低能好嘈吵,表情好浮誇,動不動升key,完全冇咗上集直樹有足夠 ...
剛睇完,又無網友講到咁差既。無疑燈光整體感覺無第一部咁好,但都可接受。最差係剪接,轉場景時定左格,唔知以為網路有問題添!

我覺得最可惜係無左第一部既氛圍,由直樹角度出發既感覺,鏡頭下直樹既温柔帥氣,琴子傻氣得黎既可愛。

希望SP係呢位導演既熱身作,第二部正劇會有所改善,比番第一部既直樹琴子我地啦!

伯爵府

我覺得幾好呀, 節奏算快。 有D 笑位都好正! 好似裕樹扮女仔~

又有台劇‘原來是美男’ 幾位主角客串下~

水晶宮

引用:我覺得幾好呀, 節奏算快。 有D 笑位都好正

原帖由 CLK-MB 於 14-09-14 發表
我覺得幾好呀, 節奏算快。 有D 笑位都好正! 好似裕樹扮女仔~

又有台劇‘原來是美男’ 幾位主 ...
美男客串嗰到真係好\'ao\'頭,無端端加落去好奇怪。

伯爵府

YuYuMother 發表於 14-9-14 15:56
美男客串嗰到真係好\'ao\'頭,無端端加落去好奇怪。
哈哈, 可能之前美男佢地都有去Okinawa 拍嘛。。所以就搵佢地客串下。
台灣呢個星期開始做Kiss in Tokyo。。一星期兩個鐘。 之後就同日本同步播Kiss in Okinawa。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一星期一集好痛苦!

水晶宮

引用:一星期一集好痛苦!

原帖由 mrs.so 於 14-09-14 發表
一星期一集好痛苦!
呢集係特別篇,正劇24/11先播。

日劇係一星期一集,真係要慢慢等。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:YuYuMother 的帖子

剛睇完沖繩特別篇好期待

水晶宮

講下我最唔鍾意嗰幕,就係最尾琴子唔想直樹掂麻理,離開酒店迷路嗰幕。

漫畫係講琴子唔知自己行左去邊,喺海邊大街迷路,直樹請爸媽幫手搵人,重遇後喺海邊擁吻。呢到變左喺無人市場黑猛猛一d都唔浪漫,仲要重遇後無端端去左海邊,爸爸媽媽幾個又stand by 影相,唔連貫得黎有d奇怪囉.......

男爵府

引用:講下我最唔鍾意嗰幕,就係最尾琴子唔想直樹

原帖由 YuYuMother 於 14-09-14 發表
講下我最唔鍾意嗰幕,就係最尾琴子唔想直樹掂麻理,離開酒店迷路嗰幕。

漫畫係講琴子唔知自己行左去邊,喺 ...
可能套sp時間短,唔能夠拍得咁細緻。

珍珠宮

小玲 發表於 14-9-16 10:34
我覺得冇咗永田琴導演好似冇咗靈魂咁

水晶宮

引用:Quote:小玲 發表於 14-9-16 10:34 可能套sp

原帖由 wyl 於 14-09-16 發表
我覺得冇咗永田琴導演好似冇咗靈魂咁
係,無左嗰種感覺。

學網友話齋,我係比矇矓氛圍中步入屋企既白襯衫直樹秒殺架! 而家呢位導演到底明唔明少女/少婦心架!

水晶宮

引用:Quote:原帖由 YuYuMother 於 14-09-14 發表

原帖由 小玲 於 14-09-16 發表

其實我唔係話sp拍得差,只不過第一部太精彩清新,粉絲期望亦大,結果而家免不了失落咯.......

希望正劇導演可以拿捏得好d啦!

水晶宮

第二部好多粉紅,期待正劇。

首頁
45678...10

尾頁

跳至