美容扮靚

跳至

首頁
12345...35

尾頁

複式洋房

原文章由 minmin82 於 07-8-2 01:47 發表

我跳funky dance
跳跳下真係會上癮架~同埋真係firm左好多
運動量又夠大~1堂可消耗500-700卡路里~
如果你有興趣~你再問我呀

minmin82
我有興趣 可否pm info比我 Thanks

大宅

原文章由 minmin82 於 07-8-2 01:47 發表

我有興趣呀,可否PM我

大宅

原文章由 蘋果好好味 於 07-8-2 13:28 發表

我有興趣呀,可否PM我

我都想要, 請pm埋給我, thanks.
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

其實我每個星期都會同亞仔契爺或我哥去飲茶或食飯, 我都會受到考驗, 因為佢哋每次食飯或飲茶後都會有甜品送的(因識得美X集團的高層). 都好慘架~:-(

不過, 佢哋都話我忍得口唔食, 佢哋都話我叻!
咁緊係啦, 一係唔減肥, 一減就要決絶d嘛~ (純粹個人意見)

[ 本文章最後由 MsFriendly 於 07-8-2 16:14 編輯 ]

http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

男爵府

原文章由 MsFriendly 於 07-8-2 16:12 發表

其實我每個星期都會同亞仔契爺或我哥去飲茶或食飯, 我都會受到考驗, 因為佢哋每次食飯或飲茶後都會有甜品送的(因識得美X集團的高層). 都好慘架~:-(

不過, 佢哋都話我忍得口唔食, 佢哋 ...

我而家好忍得~~希望唔好有頭威~冇尾陣啦
成日見人地D野食~好好食~自己又冇得食
但為左減肥成功~~真係要努力忍口~
大家努力呀

大宅

原文章由 minmin82 於 07-8-2 21:25 發表

大家努力呀

yes...yes...
加油!
我仲有17磅要減~真的要加...油...!!
大家齊齊努力!!^^

民房

我都想要呀..可唔可以pm 埋俾我呀??^^thx~

民房

我聽日開始第1日跟餐單啦...而家食m1830 先呀...
係咪算好多野食ga啦????????

我而家煩緊早餐點好...
我諗住食牛奶麥皮呀...
但係仲有1份肉唔知食咩好...
如果我食完麥皮之後..仲特登走去食埋個份肉會唔會唔係咁好呀???

大宅

lufa_show
你食左牛奶麥皮, 如果仲有一份肉你可以加隻烚蛋呀, 因為最好跟足餐單既份量唔好食少野~ 我初初減係食m1980, 仲多野食呀~ 但係又真係落到磅喎~

原文章由 lufa_show 於 07-8-3 01:15 發表
我聽日開始第1日跟餐單啦...而家食m1830 先呀...
係咪算好多野食ga啦????????

我而家煩緊早餐點好...
我諗住食牛奶麥皮呀...
但係仲有1份肉唔知食咩好...
如果我食完麥皮之後..仲特登走去食埋個份肉會唔 ...

大宅

其實我身邊都好多誘惑架~ 公司同事又成日買零食, 我老細又成日買餅返黎請我地食, 仲要係咁迫我食, 有時我唔好意思推都會照食, 最多食左做返多d 運動囉, 久唔久食一次我又覺得無乜問題既~ 可能我減肥期長所以唔忍得咁耐呀~ hahaha

原文章由 minmin82 於 07-8-2 21:25 發表

大家努力呀

男爵府

原文章由 MsFriendly 於 07-8-2 23:43 發表

yes...yes...
加油!
我仲有17磅要減~真的要加...油...!!
大家齊齊努力!!^^

我明天要見營養師啦~~唔知呢4日有冇落磅呢~好緊張
努力呀~
不如大家講下平時整d咩野黎食呀~
等大家可以參考呀

男爵府

原文章由 estherangel 於 07-8-3 09:10 發表
其實我身邊都好多誘惑架~ 公司同事又成日買零食, 我老細又成日買餅返黎請我地食, 仲要係咁迫我食, 有時我唔好意思推都會照食, 最多食左做返多d 運動囉, 久唔久食一次我又覺得無乜問題既~ 可能我減肥期長所以唔忍 ...

我都係呀~我老細同事成日買好多野食返黎~
街邊檔果d野食~魚蛋~腸仔,3寶等等~係咁叫我食
我而家都推~但成日推真係唔好意思~
今晚老細好有興致話要去食黃油蟹~1人預我地幾隻,一定要食,慘啦~我諗住食1隻+好多菜算啦,不過我驚唔好意思~

複式洋房

Hi minmin82

收到你 pm Thanks!
我想問下你係去邊間機構上堂架?
時間 & $
?-( 係唔係林佩XFuncky dance

[ 本文章最後由 CalbeeB 於 07-8-3 10:47 編輯 ]

大宅

如果食黃油蟹就盡量唔好食d 膏啦~ 食d 蟹肉就算囉~ 同埋可以叫個白粥或者白飯食飽d, 咁就唔洗食咁多其他野囉~

原文章由 minmin82 於 07-8-3 09:47 發表

我都係呀~我老細同事成日買好多野食返黎~
街邊檔果d野食~魚蛋~腸仔,3寶等等~係咁叫我食
我而家都推~但成日推真係唔好意思~
今晚老細好有興致話要去食黃油蟹~1人預我地幾隻,一定要食,慘啦~我諗住食1隻+好 ...

大宅

原文章由 estherangel 於 07-8-3 11:11 發表
如果食黃油蟹就盡量唔好食d 膏啦~ 食d 蟹肉就算囉~ 同埋可以叫個白粥或者白飯食飽d, 咁就唔洗食咁多其他野囉~

I start MSL course today and I have the rice box for lunch.
add oil add oil my target is 36 lbs

男爵府

原文章由 CalbeeB 於 07-8-3 10:46 發表

如果 ...

CHECK PM~THX

男爵府

原文章由 estherangel 於 07-8-3 11:11 發表

嗯~~我都諗住係咁~可以飽D~食小D
唔係今個星期前功盡廢

大宅

原文章由 minmin82 於 07-8-3 09:41 發表

我明天要見營養師啦~~唔知呢4日有冇落磅呢~好緊張
努力呀~
不如大家講下平時整d咩野黎食呀~
等大家可以參考呀

平時的早餐的五穀會食即食燕麥或粟米片或切皮麥包或饅頭, 肉類會食烚蛋白兩隻或烚蛋1隻或超低脂芝士.
午餐會食餐盒多數用餐盒代替.
晚餐會食飯或米粉或芋絲或粥, 灼牛肉或蒸雞肉, 之前試過用薑汁和葱來醃豬扒和雞肉, 然後用易潔鍋加1茶匙油煎熟d肉, 都好好味架, 我多數灼菜(全走).

[ 本文章最後由 MsFriendly 於 07-8-3 17:34 編輯 ]

大宅

minmin82,

Can you PM me your funky dance class information?

I also joined MSL last year for 5+2 plan... i lost 30 lbs at that time.. but after the plan is finished, i gained back 5 lbs. ar..

Keep it up! U can do it...

estherangel,

How are u doing? How many lbs. have u lost so far? I bet u must be very fit now!!! :-P

[ 本文章最後由 fatping1 於 07-8-3 17:24 編輯 ]

民房

to estherangel
我今日就食左蟹柳4條頂當...哈~~加埋食麥皮好似好怪咁...
但係聽人講唔係話一星期唔可以食多過幾隻egg 嗎?
如果唔係..egg 都幾好wo^^~

我好慘呀~~下午係公司食員工飯...d野好似好油咁...搞到我唔敢食...比餐單所講少左好多呀...
咁樣會唔會影響減肥ga~?

另外呢..我呢舍sd d 汁...
佢地唔係話唔好食有汁飯嗎??
咁sd 飯個d咁多汁...點算呀???

[ 本文章最後由 lufa_show 於 07-8-3 21:28 編輯 ]

首頁
12345...35

尾頁

跳至