2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我家小b唔知做乜, 都係七個月, 就成日想企, 自己找東西扶住企。。。
有沒有方法可以令佢爬多d?
bb太快企唔係噤好。。。

大宅

貓狗褓姆

我個 b 都係咁, 7 個半月連轉身都未識, 但就已經可以 "挨" 住梳化背企, 成日要企, 一坐得耐就扭計要企, 好頭痕 !!!

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

我唔鍾意bb爬甘多,爬地好污糟。7個幾月企唔算早。

大宅

引用:我唔鍾意bb爬甘多,爬地好污糟。7個幾月企唔

原帖由 Jasber 於 14-03-01 發表
我唔鍾意bb爬甘多,爬地好污糟。7個幾月企唔算早。
爬對bb發展好重要,又可以探索又可以鍛煉平衡能力同四肢協調,抹乾淨就可以爬吧

我b都成日要企,唔洗擔心㗎,佢腳仔仲未夠力支撐,企到攰一樣會爬,搵啲玩具引下佢應該ok

子爵府

回覆:littlesiupui 的帖子

係啊, bb爬得多, 手腳協調會好好多, 會train 埋個腦。 所以先頭痛。。。

不過我個小b真係好懶。。。 要引佢爬, 佢會坐起身再轉。。 懶到出奇。。。
有圍欄圍住佢, 就扶住企, 唔喜歡爬。。。

複式洋房

回覆:bb成日想企, 有乜方法要佢爬多d

我仔仔都一樣,用左好多方法,佢一扒住就喊⋯⋯終於比我揾到方法——用星星餅引誘佢😆佢而家肯爬了

mm2013  勁!  發表於 14-3-26 19:13

大宅

BK Milk勳章

引用:我仔仔都一樣,用左好多方法,佢一扒住就喊

原帖由 shamainetsang 於 14-03-26 發表
我仔仔都一樣,用左好多方法,佢一扒住就喊⋯⋯終於比我揾到方法——用星星餅引誘佢😆佢而家肯爬了

...
你就好啦,見到想要嘅嘢,一味靠碌

別墅

BK Milk勳章

回覆:小Yuki 的帖子

哈…我囡都的,用身體典去拎,只識用後波

首頁

尾頁

跳至