自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

近2年內 , 工作十分不如意 , 無份工做得長 , 有朋友提議我去拜車公 ,
我想問要吾要擇日去拜 ? 年尾要吾要還神架 ?
~慢慢學懂~               
不要太在意別人的說話,我並不輕易受到影響的,
人人都有著自己的想法,有著不同的意見同道理,
但惡言往往都是出於妒忌.

禁止訪問

引用:近2年內+,+工作十分不如意+,+無份工做得長+

珍珠宮

潤陸月 發表於 14-3-3 17:44
年尾要還,
有借梗係要還神啦!
唔識點拜,

咁有無話要指定單日或雙日至去拜呢?
~慢慢學懂~               

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:近2年內+,+工作十分不如意+,+無份工做得長+

原帖由 winniewongpy 於 14-03-03 發表
近2年內 , 工作十分不如意 , 無份工做得長 , 有朋友提議我去拜車公 ,
我想問要吾要擇日去拜 ? 年尾要吾要還 ...
唔需要刻意擇日嘅!
去到廟入面有車公寶衣賣,通常不設找贖,錢入落香油箱!唔知點做可問職員或廟祝!
年尾記得去還神!

珍珠宮

baby_chu 發表於 14-3-4 12:57
唔需要刻意擇日嘅!
去到廟入面有車公寶衣賣,通常不設找贖,錢入落香油箱!唔知點做可問職員或廟祝!
年尾 ...
謝謝指教
~慢慢學懂~               

首頁

尾頁

跳至