跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

提示: 去年做左BB頭stampo既媽咪,記得攞出黎寄信。

大宅

Thanks for your reminder.
但8月5日係Sunday. Chop 晤到呢個 date chop 了:-(

別墅

原文章由 lawlinhy 於 07-8-3 13:15 發表
但8月5日係Sunday. Chop 晤到呢個 date chop 了:-(

I also :-( :-(
]

大宅

Wing & pingpingbb,

得架! 去星期日有開門的郵局就得喇! 我記得尖沙咀中間道個間是開門的,還有機場、中環都好似,走去郵局問下就知道。 您只要比多HK$1.2郵局可以安排即時dub chop,再寄出信件。
Sue

原文章由 lawlinhy 於 07-8-3 13:15 發表

[ 本文章最後由 ccmching 於 07-8-4 22:47 編輯 ]

伯爵府

畀面勳章

我唔捨得用呀
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

大宅

o禁都得

原文章由 silvia_ng 於 07-8-5 21:56 發表
我唔捨得用呀

大宅

我都唔捨得. 無想過要STAMP 呀!
津小生及非牟利幼稚園園生的窮媽媽! ;)

大宅

我同老公各自寫了生日寄語給仔仔,然後用了BB頭郵票把信寄出,今年是第二年了,預備仔仔18歲生日一次過送給仔仔做禮物架!

原文章由 nicolemummy 於 07-8-12 22:19 發表
我都唔捨得. 無想過要STAMP 呀!

複式洋房

我上年就係miss咗寄生日咭比仔仔,
今年我一定記得, 因為10/8 柏布突然"返兜"變8 號風球,
攪到我立即落樓下間post office, 因為個日話3 點之掛8 號,
好彩, 我個日全日day off, 先可以去到post office,
入到去, 即刻問postman 今日仲可唔可以寄信, 而個chop date 係10/8, 佢話除非寄掛號, 如果唔係就唔會, 我話"下"......
我個封係本港架, 跟住我同佢講, 我仔仔今日生日, 我想寄張咭比佢, 而個chop date 係今日, 等佢大個仔睇番好大紀念價值, 佢話好啦好啦, 我幫你chop, 佢問咁你寄唔寄, 我話係咪可以唔寄, 佢話唔得架, 不過...你今日特別例外, 可以唔寄, 嘩......yeah!!
之後佢仲話...原來整咗靚靚郵票, 我話係呀, 上年就miss咗, 所以....好彩佢地都幾好人, 跟住幾個postman 同柏倫講"生日快樂" !! 都幾攪笑
[url=]Baby Gaga[/url]柏倫小檔案柏倫小檔案2

大宅

angelwah,
您樓下間郵局d 郵差好好人喔! 我今年都miss了一天時間,因爲我地要先寄信從uk到hk,再由家人攞去chop,hk家人收信是阿仔生日當天,郵局都關門了,要到第二天才chop到 只怪自己唔早d安排厘間事啦!

原文章由 angelwah 於 07-8-22 00:31 發表
我上年就係miss咗寄生日咭比仔仔,
今年我一定記得, 因為10/8 柏布突然"返兜"變8 號風球,
攪到我立即落樓下間post office, 因為個日話3 點之掛8 號,
好彩, 我個日全日day off, 先可以去到post office, ...

複式洋房

ccmching,

最後咪chop唔到仔仔生日個日?

原文章由 ccmching 於 07-8-22 20:52 發表
angelwah,
您樓下間郵局d 郵差好好人喔! 我今年都miss了一天時間,因爲我地要先寄信從uk到hk,再由家人攞去chop,hk家人收信是阿仔生日當天,郵局都關門了,要到第二天才chop到 只怪自己唔早d安排厘間事啦!

...
[url=]Baby Gaga[/url]柏倫小檔案柏倫小檔案2

伯爵府

好媽媽勳章

咦~~~我無左件事tim......拎左一張放係銀包之後,已經收埋左其他個d喇......

從來無諗過用bor..........

大宅

Angelwah,
我都矛問清楚家人tim,chop唔到仔仔生日個日o向BB頭stamp上面,但好大可能是chop在英國o既stamp上咯!
Sue

原文章由 angelwah 於 07-8-27 00:03 發表
ccmching,

最後咪chop唔到仔仔生日個日?

首頁

尾頁

跳至