美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位靚女~~自從生小肥後,塊面有好多雀斑,前日同個女去影樓影完相,再睇返d相,救命呀,勁樣衰,請問有你乜方法去淡d呢,我而家都有用美白產品,另我d面皮好敏感,好煩~~
5歲~~

大宅

原文章由 kat923 於 07-8-2 08:56 發表
各位靚女~~自從生小肥後,塊面有好多雀斑,前日同個女去影樓影完相,再睇返d相,救命呀,勁樣衰,請問有你乜方法去淡d呢,我而家都有用美白產品,另我d面皮好敏感,好煩~~

做 laser 去斑夠徹底

大宅

what kind of brand are you using now? I found Kose whitening is very good for lightening the freckles.

原文章由 katrina918 於 07-8-2 14:36 發表

做 laser 去斑夠徹底

洋房

我阿媽都係好多斑~
不過~佢上次去左佢個fd間野試做~
真係好正~真係即時美白~
同d斑都淡左少少~

民房

聽講c字頭derma white定點精華work
而加諗緊用佢加中藥加西藥
因為laser唔夠治本

別墅

搽乜都冇用,搽左7,8年好多牌子既美白精華素(kose,skII,shiseido,origins...),完全唔覺有淡過,最後做左五次激光,一次過搞掂.

複式洋房

做左五次...咁總共大約幾錢呀 ???

原文章由 淡然 於 07-8-5 22:19 發表
搽乜都冇用,搽左7,8年好多牌子既美白精華素(kose,skII,shiseido,origins...),完全唔覺有淡過,最後做左五次激光,一次過搞掂.

男爵府

彩光, 我做左6次, 淡晒

大宅

難道真係楂乜都冇用:-( 真係要做彩光先得

男爵府

之前試過好多美白去斑產品都唔得,上個月做了一次laser就去晒d斑(本身唔係好深色,所以做一次就ok)
我個朋友上星期找我的醫生做咗,一次過做美白去斑脫墨,她的情況比我嚴重,醫生叫她做5次

大宅

貴唔貴呀,幾多錢做一次~~

[quote]原文章由 emily192chan 於 07-8-6 16:08 發表
之前試過好多美白去斑產品都唔得,上個月做了一次laser就去晒d斑(本身唔係好深色,所以做一次就ok)
我個朋友上星期找我的醫生做
5歲~~

伯爵府

你地平時有無用防晒?
如果無真係要用防晒, 一年四季都要用, 唔係再用多多美白, laser 都無用!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

大宅

可以告訴我你醫生的資料嗎....thanks

原文章由 emily192chan 於 07-8-6 16:08 發表
我個朋友上星期找我的醫生做咗,一次過做美白去斑脫墨,她的情況比我嚴重,醫生叫她做5次
;-)

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kat,
有冇試過白果去斑,我試過都幾得喎

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1024571&extra=page%3D4

[ 本文章最後由 peaceaa1122 於 07-8-6 22:58 編輯 ]

別墅

laser去斑

可否給我你個醫生的資料同價錢?

原文章由 emily192chan 於 07-8-6 16:08 發表

別墅

你呢? 你係去邊到做跳o家?

原文章由 淡然 於 07-8-5 22:19 發表

男爵府

事先聲明.........我無任何得益.........純粹分享.........希望各位同病相憐既姊妹早日..........得到解脫

事原我係權骨位都有斑.........再加上生左2件後成日陪仔游水.........d斑就越來越深色..........用左多隻去斑用品.........效果唔係太顯注.

最近發現位朋友..........佢同我一樣有斑.........但d斑唔見晒.........一問之下.........原來好簡單.........佢只用左一個月時間就趕走左d斑.

方法就每日係佢除左用一貫既護膚用品外.........最後加 "Sofina Perfect UV 50+".........如是者搽左一個月........d斑就無晒囉.

我緊係一於跟佢既方法喇..........到而家用左個零星期.........d斑明顯淡左...........好開心.........寄望一個月後..........塊面靚晒.

注意..........呢隻"Sofina Perfect UV 50+".........共有3款........質地有透明色, 奶白色同灰色樽即防止d斑加深.........我自己係用灰色樽呢隻..........而朋友係用其他是但一隻(唔記得邊隻).........但要用落妝用品清洗面部.

我唔知係咪.........對種種斑都掂.........因為有d人既斑係好勁同好深.........而我自己只係........係權骨位置有.........唔算係好深好深果隻.........但近鏡影相.........都可以影到出黎果d.

如果你有興趣.........可以不防一試..........Sofina counter 售
$200隻..........唔得可以當防晒用........得就平過去斑用品.

Good Luck to all u.

民房

let me try try!!!!!!!!

別墅

thanks babyjerry, I will try try

男爵府

千多元一次,買package會平d
會pm醫生資料給你,有興趣可打去問下

原文章由 kat923 於 07-8-6 20:48 發表
貴唔貴呀,幾多錢做一次~~

[quote]原文章由 emily192chan 於 07-8-6 16:08 發表
之前試過好多美白去斑產品都唔得,上個月做了一次laser就去晒d斑 ...

首頁

尾頁

跳至