論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

我個家務助理黎地第一日,睇到我放在BB房的BB衫,就直接問我要.
之後地表現就唔使讲啦.......:cry: :cry: :cry:做野心不在焉,一样野讲一千次都唔記得,整花0左我個煲.最讓我無法忍受的是: 佢每日做完家務一定要用下我個洗手間先至走

大宅

下!!!!

乜佢咁死貪心架,第一日返工就想攞你d衫仔,
就算唔要都唔一定俾佢啦,
留俾下一個bb/俾親戚啦,吓話!

伯爵府

點解唔換人?

男爵府

我屋企有2個洗手間, 所以比咗一個比工人用........

太陽伯伯起得早, 拖主寶寶做早操.........e, 寶寶不見了, 在園裏一二一二做早操......... :-D  :-D  :-D

水晶宮

佢有無整污糟你廁所?
做左幾個鐘頭野,就梗係要去廁所架啦.
咁借你個廁所,方便過落街借公廁吖麻!
你唔想佢用你廁所,咪開聲講囉.唔洗忍架??-(
原文章由 catherine_ch97 於 07-8-2 15:01 發表
我個家務助理黎地第一日,睇到我放在BB房的BB衫,就直接問我要.
之後地表現就唔使讲啦.......:cry: :cry: :cry:做野心不在焉,一样野讲一千次都唔記得,整花0左我個煲.最讓我無法忍受的是: 佢每 ...

民房

呢個系第二個啦!第一個死鬼慢.煮一個清炒生菜要一個鍾.我屋企只得六百呎,佢只系抹下家具同地板就要成三個鍾,一個月下來,只系抹屋,我就要俾$3***元俾佢,仲貴過請bun bun.唔止貴哦!佢用抹布用足成個鍾都無洗,抹窗個的塵又抹到地上,害的我個BB在地上爬來爬去時,將塵整到滿手滿面都系,成個面黑晒.我都算好,仲用0左佢三個幾月.直到我BB有次肚痾,我懷疑系佢情潔做的唔乾淨,先至炒左佢.我都唔知幾後悔炒佢炒得太遲.因為我個仔身體好好,之前從來末病過,自從個次肚痾後,E+我個仔的腸胃都唔好:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( 經常痾爛屎.BB又唔舒服,成日末精神.我每日幫BB清理都好麻煩.
我都唸過請BUN BUN,不過悌到你地講的BUN BUN乜乜,我都驚

原文章由 mylulu007 於 07-8-2 15:19 發表
點解唔換人?

男爵府

每日做完家務臨走要用洗手間都合理. 但係其他o野都幾難接受.
其實家務助理唔滿意咪換, 換到滿意為止.

[ 本文章最後由 bbrma 於 07-8-2 16:27 編輯 ]

民房

我都系梗樣愣,所以一路都沒出過聲.不過佢越來越囂張,每日都遲到,跟佢約好幾點,佢永遠要遲半個到一個鍾,電話又打不通.我尋日同佢約好左一點,我愣住等佢做完就系三點,我三點半要出門,同我BB 去參加playgroup.佢又遲半個鐘,電話又打唔通.佢一入門,我就黑面話佢:點解你每日都要遲到.如果你有事就打個電話俾我羅.
最後的結果就是害我打車去playgroup羅.
唉!
梗就悌佢越來越唔順眼羅.

原文章由 方方媽媽 於 07-8-2 15:49 發表
佢有無整污糟你廁所?
做左幾個鐘頭野,就係要去廁所架啦.
咁借你個廁所,方便過落街借公廁吖麻!
你唔想佢用你廁所,咪開聲講囉.唔洗忍架??-(

首頁

尾頁

跳至