懷孕前後

跳至

首頁
12345...12

尾頁

複式洋房

thx !多謝你的意見呀!聽你咁講都可以唔洗join都得喎 小咗咁多餐,散叫真係會好好多呀,重可以叫老公拎d野食來:lol yeah~
原文章由 AI927 於 07-8-2 23:54 發表
我都打算在仁安生,預產期是3月3日。
我個朋友在仁安生了兩胎,她第一次有join膳食套餐,她覺得很不抵,因為她入院的時候己是中午,到了晚上生了,所以第一日的套餐的東西根本享用不到,順產的話四日出院,第四 ...

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 vvmikeyvv 於 07-8-2 23:37 發表
我想問吓係仁安生過bb既媽媽,有冇join過佢既膳食套餐呀,d野好唔好食架,需唔需要join呢 定話自己搞掂好d呢?

我無join,因為我血壓高,唔係樣樣都食得
個人就覺得d嘢食唔錯, 可以要求少salt/油/糖
有d媽媽話會食唔哂個set, 有時屋企人又會帶食物
so 散叫會平d

男爵府

係呢, 您地係唔係個個都會join package呀?

複式洋房

Hello:-P 你地好,我8月1日睇完余醫生,家陣我14週幾,佢一路照仲講埋我知係仔,我話下,咁快睇到?佢仲再照清楚個重要部位比我睇,仲話見唔見到有抽野,幾好笑.月尾我抽羊水,到時先百份百準確既.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

原文章由 applekcbaby 於 07-8-3 09:20 發表
Hello:-P 你地好,我8月1日睇完余醫生,家陣我14週幾,佢一路照仲講埋我知係仔,我話下,咁快睇到?佢仲再照清楚個重要部位比我睇,仲話見唔見到有抽野,幾好笑.月尾我抽羊水,到時先百份百準確既.

Dr . Yu 並唔係駐院醫生, 係屬翹康診所掛單醫生, 只係做埋仁安既行政既主管
Dr. 袁就係駐院醫生喇
我響未有memo 個陣, 問個customer service , 佢話經翹康診所book位 既就要收$1000, 駐院醫生就唔洗
但家下32周前個隻就唔知喇

大宅

原文章由 la5711 於 07-8-2 22:11 發表
我兩胎都係睇袁醫生, 我唔覺得佢hard sell.
佢要講定d檢查, 係因為每樣檢查都要係指定"周數", 同埋醫院儀器要book 定, 臨時臨急就無位做ga la.
除了bb和媽媽健康的事外, 佢好少講醫院收費, 現在已經要等好耐 ...

我都係睇袁醫生, 都覺得佢唔hard sell. 我好同意你o架講法, 同埋我覺得佢好細心.

洋房

我係9月份媽媽, 都諗住係仁安順產, 尋日姑娘都有打比我叫我交 $3000按金, 我其實之前都已經係疹所比左 $1000 & 攞埋入院信, 我問佢點解仲要比, 佢話 $1000 係疹所收, 而 $3000 係醫院收. 仲要自己去醫院交...... 我話仲要自己上去醫院交, 好麻煩喎...... 而且我已經過左 32週架啦喎 (佢有同我講要 32週前交). 佢就叫我方便先上去交............. 咁我而家都唔知交好唔交好, 我而家都 35wk 啦, 唔交又驚無位, 交又要特登去醫院交........

我仲係睇開 Dr.陳帆, 佢而家放假無得問添.......

複式洋房

我覺得你最好打電話去醫院問吓d職員會好d,因為你都35週啦,佢又剛剛先開始要人比按金,其實我覺得唔會冇床位,如果佢剛開始收就話冇床位,咁就生bb個d人點呀,佢地都冇比按金:-|
原文章由 Elephant_BB 於 07-8-3 12:28 發表
我係9月份媽媽, 都諗住係仁安順產, 尋日姑娘都有打比我叫我交 $3000按金, 我其實之前都已經係疹所比左 $1000 & 攞埋入院信, 我問佢點解仲要比, 佢話 $1000 係疹所收, 而 $3000 係醫院收. 仲要自己去醫院 ...

大宅

我今日交左....
可以去仁安醫院診所交...

[ 本文章最後由 puifun 於 07-8-3 16:33 編輯 ]

大宅

成日都出唔倒d字:tongue:

[ 本文章最後由 puifun 於 07-8-3 16:09 編輯 ]

男爵府

你咁快用啦....你現在幾多個月呀?你係邊度買呀?

男爵府

袁醫生冇sell我呀.因我oscar在威記照,我都係一有左,打算在仁安生.then,問下人邊個醫生好,咁咪choose佢囉.不過佢早上好似好忙咁,照一照呀b,咁就叫我下次再覆診,so我鐘意下午睇佢 .你有冇打算照4d呀,有咩好介紹呀

男爵府

我想問下,係唔係唔可以book定4人房呀

男爵府

你咁快用啦....你現在幾多個月呀?你係邊度買呀?

原文章由 vvmikeyvv 於 07-8-2 19:06 發表
~我有用babyplus呀,不過我都唔知得唔得架,因為我都係第一胎.
~要知男定女呢,醫生話5個月先睇到架,到你做結構性檢查就會睇到架啦!

大宅

我都係34,35周, 我上星期先產檢完, 都無叫我落訂. 到現在$1都無俾過.我睇袁醫生架, 唔知有無關係呢?

原文章由 Elephant_BB 於 07-8-3 12:28 發表
我係9月份媽媽, 都諗住係仁安順產, 尋日姑娘都有打比我叫我交 $3000按金, 我其實之前都已經係疹所比左 $1000 & 攞埋入院信, 我問佢點解仲要比, 佢話 $1000 係疹所收, 而 $3000 係醫院收. 仲要自己去醫院 ...

男爵府

HIHI,

我都是睇袁醫生,她睇你詳唔詳細呀.可能我只是十幾週,佢都睇
得好快.你是順產or 開刀呀,你有冇照4d呀.第幾週照呀.在那裡照呢?有冇vcd比返你呀?? 因我都想book定,希望唔好怪我多野問

原文章由 la5711 於 07-8-3 16:58 發表
我都係34,35周, 我上星期先產檢完, 都無叫我落訂. 到現在$1都無俾過.我睇袁醫生架, 唔知有無關係呢?

民房

我九月都係諗住在仁安生 , 預產期923

我是睇廖琳娜醫生的, 諗住順產,
但是醫生說我的 BB 太大了,可能需要開刀。 唉,好驚。

唔知仲要 $3000按金, 姑娘打比我叫我交。 我只是之前係疹所比左 $1000。 攞入院信? 自己問醫生?

大宅

詳唔詳細? 唔算詳細, 但又唔算馬虎, 我之前都睇過洗世源, 人地話佢細心, 我就覺得兩個都差唔多啫.
我第1胎順產, 呢胎都稔住順產. 袁醫生手勢好好, 聯針時唔痛, 傷口又好快復原, 一些肉芽都無.
我兩胎都無照4D, 我老公話無咩作用, 4D幅射強過2D好多架.
結構同Oscar就有照.

原文章由 Doobi 於 07-8-3 17:08 發表
HIHI,

我都是睇袁醫生,她睇你詳唔詳細呀.可能我只是十幾週,佢都睇
得好快.你是順產or 開刀呀,你有冇照4d呀.第幾週照呀.在那裡照呢?有冇vcd比返你呀?? 因我都想book定,希望唔好怪我多野問

洋房

Vvmikeyvv,
我都覺得唔會無位既, 所以我都係下次去覆疹時再問啦, 反正我係咪都過左 32週...........

la5711,
咁你咪未攞入院信囉?? 因為我都係交 $1000時攞入院信架. 我諗你下次覆疹時都要問下啦~!

民房

有冇人睇過廖琳娜醫生? 開刀 or 聯針手勢如何?

首頁
12345...12

尾頁

跳至