自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

話說我琴日起身好唔舒服,喉嚨痛好咳
返到公司whatsapp c6,佢即時覆話好忙wo,晏d先同我傾
(其實我知道佢係忙打機之嗎,因為平時佢做野係唔會袋住電話)

咁收工返到屋企佢訓到隻豬咁,到食飯時叫左佢出黎(醒左, 打緊機)
好啦,我地食到一半佢先出黎,繼續打機唔食,我叫佢快d食左先
佢叫我唔好嘈,真係火都黎埋,最後打左半個鐘,佢見d飯凍哂
就唔食d送,撈湯倒哂落口就算(前晚又係掛住打機,結果最後話飽唔食)
如果我唔係同6299住,我真係唔會煮比佢食,老婆病左煮埋飯佢食
唔關心我不特止,仲要一路食一路打機,我返到屋企到訓覺佢都同唔到我講10句野

6299關心我仲多過c6關心我,99又拎藥我食,今朝叫我不如唔好返工,去睇e生
又話今日收工買d龍角散比我食,c6一句問候都無,好傷心

我婆婆上個月走左,聽日同後日出殯,我c6都會去,呢排我已經同佢講左去到唔準打機
要尊重人,佢話聽日係咩國戰要打到9點半,我真係同佢嘈,聽晚係我婆婆守夜
如果你打到9點半不如唔好去,我話拎電話出黎都唔準,佢仲好似懶懶閒
當日我同媽咪係E院見到婆婆走,好傷心,佢一出病房已經拎電話出黎打機
我已經覺得佢好過份,係唔適當時候做D唔適當GE事,聽日後日唔知佢識唔識做
如果佢都係打機GE,我真係可能同佢離婚,點先令佢唔好再打機

Icelee411  其實你由識佢既時候已經知架……我c6又係机不離手……以前發晒脾氣叫分手……佢都係要打……到而家仔都生埋都係繼續打……或者我覺得打机就係佢既興趣同娛樂所以冇再嘈或發脾氣……講真響屋企打机好過佢日日去街去飲   發表於 14-3-8 17:18
Cutemom0808  嫁着打機男真係有排受  發表於 14-3-7 11:48

珍珠宮

好媽媽勳章

真心勸告, 如果你老公仲係不停沈迷打機, 屢勸不聽, 你千奇唔好生bb住, 以免自己辛苦.

falalala  同意  發表於 14-3-8 11:27
YDBB  X 8  發表於 14-3-8 10:22
CC12345678  X7  發表於 14-3-8 00:52
babybkbk  x6  發表於 14-3-7 12:26
fra924wong  x5  發表於 14-3-7 12:20
hksunshine  x4  發表於 14-3-7 12:13
Cutemom0808  累埋下一代  發表於 14-3-7 11:46
Sumyeema1  × 3  發表於 14-3-7 10:50
funbi0816  x2  發表於 14-3-7 10:34

珍珠宮

引用:話說我琴日起身好唔舒服,喉嚨痛好咳返到公

原帖由 py0412 於 14-03-07 發表
返到公司whatsapp c6,佢即時覆話好忙wo,晏d先同我傾
(其實我知道佢 ...
你 c6 又好過份喎咁大個人都要睇環境麻你地有無小朋友呀

伯爵府

jaycee_mami 發表於 14-3-7 10:32
真心勸告, 如果你老公仲係不停沈迷打機, 屢勸不聽, 你千奇唔好生bb住, 以免自己辛苦.
...
佢一路好想生,不過我堅持唔會要住,佢仲係咁ge態度
我真係生左,佢一定唔會理我地,所以要佢有改變先有得商量

禁止訪問

伯爵府

hunglingwai 發表於 14-3-7 10:32
你 c6 又好過份喎咁大個人都要睇環境麻你地有無小朋友呀

...

未有小朋友,聽日同後日睇下佢仲係未咁
如果都係拎電話出黎打機,我諗唔止我嬲
我媽會仲嬲過我,我一定唔會原諒佢...真係忍左好耐
點解咁大個人仲係咁唔識諗...

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有咩辦法令c6唔再打機

冷靜。你同C6講多次你既感受,你叫佢打機唔好出現,以啲麻甩佬性格9成會嘈。你咪同佢講清楚請佢到時唔好打機就算啦。節哀,婆婆都唔想見你同c6嗌交

侯爵府

回覆:有咩辦法令c6唔再打機

如果係我我就未必會制止佢打機,但我都唔會生

伯爵府

stitchkit 發表於 14-3-7 10:38
冷靜。你同C6講多次你既感受,你叫佢打機唔好出現,以啲麻甩佬性格9成會嘈。你咪同佢講清楚請佢到時唔好打 ...
我已經多次好冷靜同佢講,佢仲特登請左假同我去
我應該由知道婆婆幾時出殯果時開始同佢講明一定唔可以打機
唔好拎電話出黎,佢仲同我講問幾點走得,留幾耐ga
我覺得佢一d心都無,仲話係我呀婆,其實唔關佢事
我真係唔明點解呢d說話都講得出,如果比我媽知道一定好嬲佢
唉,我唔識講,對佢已經好失望....

Cutemom0808  仲有成世人要對  發表於 14-3-7 11:50

伯爵府

marykk 發表於 14-3-7 10:45
如果係我我就未必會制止佢打機,但我都唔會生
只怕佢愈來愈愛上打機,真係老婆屋企都唔理
生我都唔會生住,對呢個人我仲係有懷疑
佢就黎愛打機多過愛我...

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

py0412 發表於 14-3-7 10:27
(其實我知道佢 ...

佢機引都好深0下wor

禁止訪問

BK Milk勳章

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:py0412 的帖子

打機打到飯都唔駛食

伯爵府

引用:Quote:py0412+發表於+14-3-7+10:27+話說我

原帖由 lovebabyking 於 14-03-07 發表
佢機引都好深0下wor
係,之前玩轉珠都仲識停,而家玩高達game真係日日打到飯都唔食,無哂分寸

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:真心勸告,+如果你老公仲係不停沈迷打機,+屢

原帖由 jaycee_mami 於 14-03-07 發表
...
同意,見到有個老豆是打機狂,阿仔由仔到大 gameboy, nitendo.wii...依家中學,手機成日爆 data..... 成績更是……'

Cutemom0808    發表於 14-3-7 11:50

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

py0412 發表於 14-3-7 10:48
只怕佢愈來愈愛上打機,真係老婆屋企都唔理
生我都唔會生住,對呢個人我仲係有懷疑
佢就黎愛打機多過愛我.. ...
你隻佬係咪就係喺廚房星盤痾 v 嗰個呀?

如果係.....我諗你真係唔好生住,

盞你湊多個,

分分鐘湊佢仲辛苦過湊自己生嗰d

momomoie    發表於 14-3-7 15:40
Cutemom0808    發表於 14-3-7 11:51

伯爵府

引用:機癮姐係毒癮+好難介

原帖由 queenieltt 於 14-03-07 發表
機癮姐係毒癮
好難介
有咩辦法介,罵又罵過,講又講過都唔會

伯爵府

引用:Quote:原帖由+jaycee_mami+於+14-03-07+發

原帖由 Sumyeema1 於 14-03-07 發表
同意,見到有個老豆是打機狂,阿仔由仔到大 gameboy, nitendo.wii...依家中學,手機成日爆 data..... 成績 ...
我c6淨係中意女,如果生仔可能真係唔會理,呢個係另一個我唔想生既原因,我接受唔到佢重女輕男

男爵府

回覆:有咩辦法令c6唔再打機??

我c6都係咁,佢望機多過望我,有時仲因為打機借D意唔返工,平時一返到屋企乜都唔做就好似大爺咁攤喺度打機,所以我ㄧ定唔會生b,亦考慮離婚!

伯爵府

引用:Quote:py0412+發表於+14-3-7+10:48+只怕佢

原帖由 亞貴 於 14-03-07 發表
你隻佬係咪就係喺廚房星盤痾 v 嗰個呀?

如果係.....我諗你真係唔好生住,
係,我對住佢已經好辛苦,成日要提點佢應該點點點,有一次無提,佢就肯定會講錯野,點解講野可以唔經大腦

首頁
12345...9

尾頁

跳至