親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今日見到團購有賣

大宅

我們都剛去完,酒店房間新淨,附近搵食十分容易,泳池合大小朋友,hea下絕對合適

子爵府

引用:我今日見到團購有賣

原帖由 mirandasuper 於 14-08-21 發表
我今日見到團購有賣
可以给我link? thanks!😊

大宅

yanyan76 發表於 14-8-22 01:31
我們都剛去完,酒店房間新淨,附近搵食十分容易,泳池合大小朋友,hea下絕對合適
...

請問妳住嘉輝會定係full house果到 ?

大宅

回覆 PINK2007 的帖子

yahoo 團購有呀, 不過今次好貴.....剛上個月團購都係 $666 (包2人) 住full house, 不包車接送

https://hk.deals.yahoo.com/hong-kong/offer/188198

http://www.dglfsz.com/online/online_one.jsp
佢官網都係人仔 588元

明天我出發, 到時回來再匯報最新消息

子爵府

引用:回覆 PINK2007 的帖子yahoo 團購有呀, 不過

原帖由 jenny2014 於 14-08-22 發表

yahoo 團購有呀, 不過今次好貴.....剛上個月團購都係 $666 (包2人) 住full house, ...
thanks

子爵府

引用:回覆 PINK2007 的帖子yahoo 團購有呀, 不過

原帖由 jenny2014 於 14-08-22 發表

yahoo 團購有呀, 不過今次好貴.....剛上個月團購都係 $666 (包2人) 住full house, ...
hello!好玩嗎???☺

大宅

我都想知, 想今星期五同小朋友去,住full house, 同係邊訂平?

子爵府

引用:回覆 PINK2007 的帖子我都想知, 想今星期五

原帖由 熙媽咪 於 14-08-25 發表

我都想知, 想今星期五同小朋友去,住full house, 同係邊訂平? ...
fri 去会好貴!😊

男爵府

jenny2014 發表於 14-8-22 10:56

包2人, 小朋友額外要收錢嗎? 可住2大2小嗎

大宅

回覆:PINK2007 的帖子

我問咗價錢1079,未覆有大無房。

大宅

回來了....比預期中少少失望

9:20 (羅湖) 失敗送車尾, 為有坐塘夏車轉的士, 45分鐘到達豐田酒店無的士上了架白牌(收25元), 好彩好好人多口問佢收費, 羅湖120蚊深圳灣140蚊.
到達後即時可以取房不用等到下午3點, 酒店外觀確實係好舊, 上了房間沒有太大驚喜, 明明係台式房間都沒有網上的公仔床單, 只係綠色地毯, 入咗房一陣香芬味(叫服務員拎走佢, 到咗下午就嗅到網友話既氣味), 窗口望出去對面街食市, 我地住3樓仲要係平台地方, 望出去好 dirty 囉. 入了廁所洗手洗洗下有d水但去隻腳, 望一望洗手盤流水 即刻打去台前同佢講要轉房啦, 佢話好full喎有一間就因為太臭 (之前落雨入咗水) , 之後佢叫個女人來睇, 佢話你地出去玩先啦我係到整, 唔係傻呀, 最後左扭右扭攪咗10幾分鐘最後都整好咗.

之後就即刻去full house 主題餐廳, 原來又唔係同一個地方, 要係前台叫酒店車過去(免費), 車程只係5分鐘都唔洗, 車到去一間酒店但係已經荒廢咗.....無人又黑無唔開燈, 間野係4樓坐電梯去到之後一開門就係網上果d佈置, 成間野只得一枱客係到, 當然不停影相先, 佢仲有一個波波池兒童區, 但係無開到我地行去睇佢先開燈, 佢間餐廳已經無咗自助餐所以全部都係散叫, 套餐都係50蚊左右, 味道都ok

食飽飽出發去山莊, 又係叫餐廳服務員叫車, 車我地去山莊, 點知就落雨仲要勁大, 為有係喜悅酒店大堂等 (full house旁邊係喜悅酒店, 山莊就係隔來) 只見到好多好多人影婚照, 係入口處要買票 (3蚊) 會車到去遊樂場果邊, 因為真係好大行要起碼15分鐘先到, 果日好多人永安有團, 又有好多本地人, 又要影婚照人, 遊樂場要每樣收費 (因為酒店只包入場卷) 但望落去好似好殘舊, 所以搵咗幾樣安全遊戲玩 之後有好多地方影相, 不停行.....門票可以進出, 只要係酒店人客到時拎住房卡又可以入場, 晚上6點多就去了 full house內的西餐廳食自助餐, 成人 108 小童半價, 真係把鬼囉食物只出一次, 之後就空都無人加, 仲要d食物打開哂, 見到有d蚊姿係食物上面, 我同經理講我話咁多昆虫係食物上面喎, 佢先將d蓋吸番, 真係好唔抵的一餐, 全晚我都係食肉片賴粉, 佢有螺,凍蟹, 三文魚老公食完都無肚痛, 食飽飽又出發去山莊睇夜景, 門衛哥哥都好好人, 因為我地帶住小朋友, 佢叫我地小心d, 唔好行到咁入, 我地都係去大門口城堡到影相, 果到好多人影婚照, 因為夜晚開哂影真係好靚, 影完相番酒店休息.

大宅

第二日有免費早餐 (自助), 一落到西餐廳就好多人, 都係人地走我地坐落去食, 唔會排隊等位, 經理話小朋友不包, 我話下佢都要收費, 我話佢食隻旦, 可唔可以散叫呀, 我話佢食咗奶先來點食到其他野呀, 之後佢無收錢. 見到d食品旦, 糉, 反, 包....飽哂, 我只係食咗幾片多士, 之後就去酒店游池游水, 原先話得2張票只可以2個人游, 去到游池果邊佢話3個都得因為派毛巾只按門票數量派, 游到11點返酒店泡番個靚涼就退房, 之後去咗喜悅酒店睇展覽 (已包門票), 去到我地包場無人....睇咗20分鐘就走啦, 去咗酒店對面食街, 入咗間食川菜又平又好味, hea到2點半叫酒店車我地去坐車地方回羅湖. 所以可能真係無下次.....

注意 : 酒店包餐卷 100元, 係4間餐龐合共100元餐卷, 仲要每間要食滿100蚊先可以用
full house 西餐廳真係唔好花費食自助餐, 對面街大把選擇
酒店游池真係唔知干唔干淨 (因為亞仔當晚肚痾)
山莊樂園如果要玩機動遊戲, 先係門口買咗張優惠卡先 (95蚊) 但有人又話80蚊,
都唔知邊個真, 因為有卡可以玩19項遊戲各1次 (本身每樣要10-20蚊), 排隊唔多人
山莊入面都有好多蚊, 帶備蚊水蚊貼
FULL HOUSE 真係有少少舊, 喜悅果邊見到有永安團, 可能果邊好少少, 外觀新D

而家要成千蚊....咁真係唔太抵 一陣整理下D相, 再POST比妳睇

子爵府

引用:回覆 PINK2007 的帖子第二日有免費早餐 (自

原帖由 jenny2014 於 14-08-27 發表

第二日有免費早餐 (自助), 一落到西餐廳就好多人, 都係人地走我地坐落去食, 唔會排 ...
Thanks!😊

大宅

回覆 bb12345 的帖子

酒店唔覺佢話有小朋友要額外收費, 但一張大人床4個人可能迫d, 可以2張單人床, 小朋友唔過120cm就唔洗山莊入場費, 另外早餐只包2個人, 小朋友另收 30蚊, 另外佢本身送2張展覽館門票, 果個場去唔去都得, 唔夠120cm又係免費入場

大宅

回覆:jenny2014 的帖子

Thanks!聽你咁講,我唔去la

大宅

回覆 熙媽咪 的帖子

如果佢有平都可以一試, 過千就真係唔太值囉

大宅

酒店房同網上睇唔同, 我要係台式房見到係綠色有公仔床單同有好多公仔牆紙同地板, 點知入到房咁樣

之後去咗full house 主題餐廳, 果邊有好多公仔擺設可以影相, 兒童區係有人玩先會開燈, 但好似好耐無人打掃過....

山莊最靚地方就係大門口果個城堡同呢個橋

fullhouse入面西餐廳自助晚餐, 真係唔多掂.....

子爵府

引用:回覆 PINK2007 的帖子酒店房同網上睇唔同,

原帖由 jenny2014 於 14-08-27 發表

酒店房同網上睇唔同, 我要係台式房見到係綠色有公仔床單同有好多公仔牆紙同地板, 點 ...
多謝報料!😊

子爵府

好媽媽勳章

回覆:jenny2014 的帖子

我前幾日都去完可能我同你揀嘅房唔同景觀差好遠,同埋我係西餐廳食下午茶又抵又好食,中菜廳晚飯小菜都好食喎
紫色港式房

首頁

尾頁

跳至