親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇網去完嘉輝會的朋友?..可否講下好唔好玩呀!
你地係買package? or直接book?(睇返之前討論話平o的)
thanks

大宅

原文章由 maymei 於 07-8-8 11:53 發表
有冇網去完嘉輝會的朋友?..可否講下好唔好玩呀!
你地係買package? or直接book?(睇返之前討論話平o的)
thanks

剛剛上星期去完,我地自己打去酒店 book,馬路邊公寓1房1廳,假日 $350,平日$320.

>>可否講下好唔好玩呀
玩就一般,可以玩既只有游泳,成功嶺,樂消遙水療,帶小朋友去玩,平平地,又近深圳.不過不失啦.

嘉輝會 hea 之旅 - click

[ 本文章最後由 rossikwan 於 07-8-9 22:12 編輯 ]

大宅

畀面勳章

我上次去係住公寓嗰邊,因為近馬路夜晚覺得嘈;如果再去我會簡番住酒店,因為有泳池又有波波池又有酒樓食野,去成功嶺又近,唔駛下下要行行街食。但成功嶺唔係好多野玩。

別墅

唔該晒!...

大宅

原文章由 BB頭maimimi 於 07-8-9 16:30 發表
我上次去係住公寓嗰邊,因為近馬路夜晚覺得嘈;如果再去我會簡番住酒店,因為有泳池又有波波池又有酒樓食野,去成功嶺又近,唔駛下下要行行街食。但成功嶺唔係好多野玩。

唔知酒店會所那邊的房會唔會同公寓個邊一樣咁大呢?

公寓果邊因為係馬路旁,星期六晚都幾嘈,尤其係d 貨車 beep beep...

住係公寓果邊,需要搭單軌 or 係水療叫車去酒店會所...

別墅

Hi,

Yes, not bad but not very good. Relatively cheap but take too long to travel.

Little Tin Che

大宅

畀面勳章

我諗公寓同酒店的分別係公寓有廳有廚房,酒店就冇,至於水療中心行過去就得好近;單軌火車路程好短但我囝囝覺得好得意。

男爵府

好媽媽勳章

rossikwan , 請問你地包車是由邊度起程去嘉輝會呀? 1000 來回好貴喎, 就算 600 我都覺得貴, 因嘉輝會本身有專車係商業城附近架, $20一位之 ma, 約9個字可以到啦, 如果你多人, 我諗你包車好快開走都得 tim, 咁使咩自己包車咁貴呢? 另外想問, 你食飯果邊桃源係邊架? 我上次去好似唔係好覺眼有, 咁你去酒店果邊泳池游水係咪要另外比 $ 架? 因上次去係冬天, 無得游, 想再去多次

大宅

我地人多,又唔想經羅湖.所以係皇崗等...

皇崗去嘉輝會... 我地一行 11大,7細,1手抱,坐皇崗永東車都要 $540,原本佢收 $1000 來回.即係好抵,不過...
酒店介紹左個司機,8人車,$180單程,唔錯,司機話可以再平d.... 因為 bell boy 食左.

桃源在酒店會所內,價錢接近香港價,勝在坐得舒服,星期六訂定位安全d.

酒店公寓係冇遊玩設施,要去酒店會所,只可俾兩人游泳,小朋友 (<1.1m)要俾$20. 大人$40.

原文章由 bobo 於 07-8-10 09:50 發表
rossikwan , 請問你地包車是由邊度起程去嘉輝會呀? 1000 來回好貴喎, 就算 600 我都覺得貴,因嘉輝會本身有專車係商業城附近架, $20一位之 ma, 約9個字可以到啦, 如果你多人, 我諗你包車好快開走都得 tim,咁使咩自己包車咁貴呢? 另外想問, 你食飯果邊桃源係邊架? 我上次去好似唔係好覺眼有, 咁你去酒店果邊泳池游水係咪要另外比 $ 架?因上次去係冬天, 無得游, 想再去多次

大宅

育兒性格勳章

rossikwan

如果公寓果邊,需要搭單軌 or 係水療叫車去酒店會所,需時 ? 去swimming 咪唔係好方便 ?

原文章由 rossikwan 於 07-8-9 22:12 發表

唔知酒店會所那邊的房會唔會同公寓個邊一樣咁大呢?

公寓果邊因為係馬路旁,星期六晚都幾嘈,尤其係d 貨車 beep beep...

住係公寓果邊,需要搭單軌 or 係水療叫車去酒店會所...

大宅

原文章由 JCHANG 於 07-8-10 21:31 發表
rossikwan
如果公寓果邊,需要搭單軌 or 係水療叫車去酒店會所,需時 ? 去swimming 咪唔係好方便 ?

需時 2 mins ,慢慢行都只係 10 mins. 會有d 唔方便.
更衣室好乾淨.有得沖身.

大宅

育兒性格勳章

rossikwan

我地今個星期五去,Thanks

原文章由 rossikwan 於 07-8-10 21:58 發表

需時 2 mins ,慢慢行都只係 10 mins. 會有d 唔方便.
更衣室好乾淨.有得沖身.

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回來, 請上來報告, 我下星期去, thanks

伯爵府

畀面勳章

我都會在今星期日去, 直接打電話去嘉輝會book 2房一廳的公寓, rmb 420. 佢要我16/8 前匯錢去佢地hsbc 的戶口!

今次係第二次, 上次買中旅套票....睇吓今次會唔會玩得平d...

洋房

我明天去la, 在中旅book, 五六日巳經無房, 只有四五六, 依間酒店都幾full 喎. 依家希望依幾日好天d la.

原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-8-15 10:01 發表
我都會在今星期日去, 直接打電話去嘉輝會book 2房一廳的公寓, rmb 420. 佢要我16/8 前匯錢去佢地hsbc 的戶口!

今次係第二次, 上次買中旅套票....睇吓今次會唔會玩得平d...

大宅

[quote]原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-8-15 10:01 發表

今次係第二次, 上次買中旅套票....睇

大宅

原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-8-15 10:01 發表

8月4-6日去完, $350, $320 咋喎.
只係去到碌低(credit card)按金,走個時先俾錢.

大宅

原文章由 Jacquesl 於 07-8-15 09:41 發表
回來, 請上來報告, 我下星期去, thanks

嘉輝會 hea 之旅 - click to see

子爵府

原文章由 rossikwan 於 07-8-15 13:46 發表

嘉輝會 hea 之旅 - click to see

請問公寓內係唔係冇毛巾和風筒供應架?thanks!!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 rossikwan 於 07-8-15 13:44 發表

8月4-6日去完, $350, $320 咋喎.
只係去到碌低(credit card)按金,走個時先俾錢.

我今日有frd 打去book 星期六的, 會所仲有房, 都唔使匯定錢! 我即call 佢地再問, 話星期日d 房full d....
真係一時一樣, 海鮮價tim 呀!

首頁

尾頁

跳至