自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

岩岩同c6仔女係台北玩完返黎,原本應該好開心,點知c6第一次去就愛上台北,係台北第2日,就已經講過4月要再去,仲話係同朋友(男性朋友)2個人去,佢即該whatsapp約佢朋友!我一聽到佢咁講,已重覆講好多次,唔會比佢2個人去!

返到黎hk第一日,已經叫我幫佢睇機票,我又表明唔會比,佢就話睇下先啦!到今日第二日,一早打電話黎,話佢朋友會今日去book機票酒店,我真係火都黎,講幾十次話唔得,都仲要去!

之後又發我脾氣話唔去囉,但以後我都唔可以自己同朋友出街,要出街就一齊出,其中一人反對出街就都唔可以出!

之後同佢嘈足幾個鐘,要我屈服比佢去,仲要唔好黑面對佢,又話約實哂朋友,我喊哂咁同佢嘈都冇用!

對住佢,我真係好辛苦,又要湊2個,佢就自己去玩,仲要我幫佢執衫搞臺政,真係好辛苦,好想死!

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

俾著係我都會嬲死同唔想俾佢同朋友去.

珍珠宮

話明唔俾, 都仲要去...無野好講

要去, 你地跟埋去囉.

KATELYY  麻煩?佢有份架喎。。唉。。男人就係噤。。=_=  發表於 14-3-12 23:03
前世今生  佢就係話今次要自己同朋友去,帶住我同仔女去好麻煩  發表於 14-3-11 21:27

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

佢咁堅持有d古怪喎

不過你唔比佢去既原因係乜呢

前世今生  一家四口去已用左萬幾蚊,要儲好耐,現家一個月唔夠又話要去,仲淨係同朋友2個人去  發表於 14-3-11 21:29
chungsfamily    發表於 14-3-11 19:31
丫雅    發表於 14-3-11 19:23
PinkyandSunny  x2  發表於 14-3-11 15:01

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

book埋機票成家跟埋去

子爵府

回覆 前世今生 的帖子

男人是越反對他越令他覺得想去,用硬的方式是無法游說到他不要自己和朋友去。這次他回來後你也約朋友去玩,把孩子留給他照顧。男人都是受軟不受硬的,越和他嘈只會傷到感情。不要勞氣,叫他買嘢給你和仔女就成啦!反正你再阻止他都是一心一意要去。

前世今生  小朋友佢唔會湊,次次話會幫我湊,但得個講字  發表於 14-3-11 21:32
babymama07    發表於 14-3-11 15:02
mc <()>

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

你係反對!!??
# 兩個男人去台灣 怕佢地 古古惑惑 ?
# 反個同行的那位朋友 ?
# 反對佢去旅行, 你一個照顧頭家?

其實平時你 c6 對家庭如何? 對你如何? 係一家4口住?
岩岩玩完, 下月又去台灣....有咩咁吸引....

前世今生  #3,我一個湊2個,仲要我住村屋,出入都要坐小巴,唔方便,我咁辛苦1湊2,佢就自己自由玩足幾日,去同返都全部我執好野比佢  發表於 14-3-11 21:35
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

你C6擺明向你挑機喎~ 如果佢係咁做的話, 你咪同佢講以後你有你去玩, 我有我去玩, 對仔女自己照顧自己囉! 而且佢番到唻唔好理佢, D衫自己洗, 飯自己煮。 佢大個仔喇~

KarenC  以後唔執佢d衫,尤佢堆住  發表於 14-3-13 17:51
前世今生  佢連去都要我執埋衫比佢,返到黎更加唔會執,淨係一句要返工,唔會執,就唔會理  發表於 14-3-11 21:37
家家公主    發表於 14-3-11 15:00

琥珀宮

回覆:前世今生 的帖子

好離譜,講咗唔得都要夾硬令你就範!比我會企硬,叫佢要去就唔好返黎!真係去既話,返到黎第一晚一定唔比入屋!

水晶宮

佢做咩要咁堅持要去呢??

仲啱啱先一家人玩完返嚟!!

佢緊有d野, 唔通貪嗰邊多野食咩!!

tszyau2000  覺得有D 古怪...兩個男人去旅行  發表於 14-3-13 01:43
Music_sister    發表於 14-3-11 17:30

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

子爵府

2011至尊種植勳章

回覆:同c6嘈,好唔開心,可以點?

你話去無問題,叫佢朋友買埋你同對仔女機票,請假都要一起去,酒店要book埋1間1家4口,如同佢朋友熟,直接打俾佢朋友叫佢book,係識趣既朋友即刻會唔敢約你老公

前世今生  我有講一齊去,但佢堅持淨係佢同朋友去  發表於 14-3-11 21:44
seaheart88  咁既老婆會好黑老公憎,又令老公無face,老婆咩都鉗住。  發表於 14-3-11 17:29
chelsea_meow  Agree  發表於 14-3-11 15:27

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:岩岩同c6仔女係台北玩完返黎,原本應該好開

原帖由 前世今生 於 14-03-11 發表
岩岩同c6仔女係台北玩完返黎,原本應該好開心,點知c6第一次去就愛上台北,係台北第2日,就已經講過4月要再 ...
做乜要幫佢執衫攪台證?佢要去玩,自己做,自己執,仲有玩完返黎咪旨意你幫佢洗返D衫執行李!

前世今生  一家四口去時,由plan行程,坐咩車,攪台政,執衫,全部都係我做哂,佢淨係坐係到玩電話,連幫我湊女等我執野,佢都唔睇,所以佢咩都指意我做哂  發表於 14-3-11 21:46

大宅

我覺得有時都要俾啲空間俾個男人都佢自己嘅朋友出去食飯、聚舊同旅行。

因為我都鍾意自己同女朋友一齊搞女子團。

有時大家有啲私人空間,輕鬆下,重溫下做女個陣,心情都輕鬆愉快啲。

前世今生  我冇唔比佢出街,佢一個月起碼2次同朋友出街食飯返大陸泵骨,我就係屋企湊小朋友  發表於 14-3-11 21:49
law223  agree.....咁其實個朋友你識唔識?  發表於 14-3-11 16:56

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

只係同朋友去...我都會嬲的

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

反對原因?

前世今生  一家四口去已用左萬幾蚊,要儲好耐,現家一個月唔夠又話要去,仲淨係同朋友2個人去  發表於 14-3-11 21:49

琥珀宮

引用:岩岩同c6仔女係台北玩完返黎,原本應該好開

原帖由 前世今生 於 14-03-11 發表
岩岩同c6仔女係台北玩完返黎,原本應該好開心,點知c6第一次去就愛上台北,係台北第2日,就已經講過4月要再 ...
如果係咁既情況,你最後屈服不特止,仲幫佢執衫搞臺政,咁以後你咩都唔好怨,係你自己攞黎!

前世今生  所以我話佢有第一次,就有第2次,第3次,先同佢嘈咁耐  發表於 14-3-11 21:51

子爵府

2011至尊種植勳章

引用:我覺得有時都要俾啲空間俾個男人都佢自己嘅

原帖由 CYYC 於 14-03-11 發表
我覺得有時都要俾啲空間俾個男人都佢自己嘅朋友出去食飯、聚舊同旅行。

因為我都鍾意自己同女朋友一齊搞女 ...
因為男人信唔過,我同過唔同旅行團既guide傾計,只有男人去既團10個有9個去叫x,咁仲敢俾佢去。

hin080908  夫妻之間要信任呀  發表於 14-3-11 22:29

禁止訪問

引用:我覺得有時都要俾啲空間俾個男人都佢自己嘅

首頁
12345...11

尾頁

跳至