自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由+CYYC+於+14-03-11+發表我覺得

原帖由 Superman-GF 於 14-03-11 發表
Yes, 我都有girls trip大家有D空間,段婚姻才有活力。唔明點解要兩個人硬性地束縛在一起做任何事。 ...
問題係啱啱先同老婆仔女去完,唔夠兩個月又去?同一個地方喔,有咩甘吸引吖?仲要非去不可?有D嘢囖,支持樓主唔俾佢去

子爵府

引用:好多謝有jm明白我,呢次去3日,用左差唔多

原帖由 前世今生 於 14-03-11 發表
好多謝有jm明白我,呢次去3日,用左差唔多成萬幾,真係儲左好耐,但佢今次話佢一個人,唔會用得多,頂多幾 ...
你都話佢有返大陸dup骨同澳門賭錢啦,可能叫到厭,想試下台妹,而且落d就搵到食,不用比錢叫g。

睇緊啲個老公啦。佢好明顯係玩樂至上。錢同家庭係玩完先諗

cocotea  我見識過依d男人  發表於 14-3-12 03:01

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆:同c6嘈,好唔開心,可以點?

有古怪!

放下自在

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 sfmeow 的帖子

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我個人覺得, 有細路, 私人時間同空間根本唔存在。 何況樓主一早講咗立場, 佢一句都冇聽咁, 已經冇尊重可言, 到所有野訂晒至覇王硬上弓, 已經傷雙方感情。

前世今生  我一早已冇私人空間,但佢一直都要有佢既私人時間  發表於 14-3-11 23:32

子爵府

畀面勳章

好多謝有jm明白我,呢次去3日,用左差唔多成萬幾,真係儲左好耐,但佢今次話佢一個人,唔會用得多,頂多幾 ...
雖然你的原因好充分,但要明白男人係越阻越要做,而且佢會認為自己返工搵錢,錢係自己搵點解唔用得?所以你用「唔俾去」呢d字眼只會更令佢反感加上每個人都會有自己朋友,可能配偶有時會認為某些係損友⋯但如果你朋友你c6唔鍾意仲有微言,你有咩感受?你說自己6年冇獨自去街,咁足以證明你係好媽媽好負責任!但呢d野係發自自己,你好難去要求別人(c6)同你一樣,每個人都係獨立個體!你明呢一點會舒服d (我都係去邊都帶住兩個細路架!但我唔會要求我c6要同我一樣,而且根本唔放心得落

前世今生  我從冇話過佢朋友,但反而佢成日話我朋友,如我tb既朋友,我朋友c6曾經有婚外情,佢都成日講  發表於 14-3-11 23:37

水晶宮

伯爵府

回覆:前世今生 的帖子

咁你同佢交換條件,佢去幾多日,你都自己一個出街幾多次,佢唔準打電話吹你返屋企

翡翠宮

你話左幾十次話啊得唔比佢去,佢都仲咁大膽,簡直唔放你在眼內~

不過,如果我係你,既然佢咁想去我會由得佢去,但我會同佢講明,今次佢去happy你留係hk照顧仔女,講定你都plan同班jm去旅行,到時就掉轉你去happy佢留係hk湊仔女,一人一次好公道呀!!

Anpanmama  咪信!佢但求今次有得去一定乜都應承。過咗海就神仙,仲會有下次添!  發表於 14-3-11 18:41

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

企硬,佢咁堅持仲古怪

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:岩岩同c6仔女係台北玩完返黎,原本應該好開

岩岩同c6仔女係台北玩完返黎,原本應該好開心,點知c6第一次去就愛上台北,係台北第2日,就已經講過4月要再 ...
有JM話樓主唔比老公去係唔岩,係唔可以用"唔比"呢類字眼,應該大家商量。

其實我想話商量係應該大家都願意先可以商量,唔係單方面,而家似係樓主老公一意孤行,根本冇諗過同樓主商量,已經"決定左一定要去", 係決定左,樓主冇得say no!咁商咩量咩?

"唔比", 意思可以係唔同意,唔贊成,兩個人一齊生活,難度所有野都一定要同意,唔可以唔同意嗎?一唔同意就話人管你,約束你,有冇諗過係自己問題?唔想/唔比人管何必結婚,要自由自在何必生仔?

何況,咩事都要say yes嗎?定係睬你都傻,妳有你唔同意,我有我去玩,仲要妳幫我打點埋咁先正常?

咁似乎好唔成熟同埋唔識尊重對方。

前世今生  多謝你明白我  發表於 14-3-11 23:39

翡翠宮

引用:你話左幾十次話啊得唔比佢去,佢都仲咁大膽

原帖由 小manman 於 14-03-11 發表
你話左幾十次話啊得唔比佢去,佢都仲咁大膽,簡直唔放你在眼內~

不過,如果我係你,既然佢咁想去我會由得 ...
回點評~

唔使信唔信,總之佢今次要去就預左老婆下次都會好似佢咁,反正今次老婆話左唔比佢都仲要一意孤行去,下次佢亦無反對的理由,就算反對都無用,就好似今次一樣~

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

佢要去玩,叫佢自己做反

伯爵府

如果係我, 我都唔會俾老公去台灣玩, 似乎佢真係一個"細路", 唔識得以老婆同屋企為先, 淨係考慮自己去玩, 去食... 我係你的話, 就真係心淡了

子爵府

岩岩同c6仔女係台北玩完返黎,原本應該好開心,點知c6第一次去就愛上台北,係台北第2日,就已經講過4月要再 ...
no way, 我都一定唔比!要去全家放假再去,点解要兩个男人咁趕即刻要去?有什麼合理理由?仲要明知自己老婆会唔开心都坚持自己去寻开心?故勿論他是否去做不道德事情,只看他只顧自己快樂而不理老婆感受这种自私行徑,已足以叫女人心淡

子爵府

我覺得既然你已表示不滿,佢都堅持要去,我覺得你不會贏,除非你想日嘈夜嘈家無寧日。通常女人為了仔女,委屈都會忍,男人⋯自我中心。
反而你扮大方,支持佢去,有少少機會贏返個「體諒」獎,等佢良心發現。

前世今生  佢有良心就唔會自己一個人去,要我自己一個人湊小朋友啦,佢會係覺得應份  發表於 14-3-11 23:42

禁止訪問

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

你老公好大細路,你問返佢,佢去左自己旅行果幾日,對小朋友係咪跟埋佢去?唔係既話,1個人點湊得到2個?平時佢都係咁樣有得玩,就乜都得架?

前世今生  佢去街,總有唔同理由要去,所以我都冇話點唔比佢去,如果平時我都唔比佢去就一定係我專制我錯啦,但我冇喎,淨係今次反對佢要坐飛機去咁遠又要用大量既錢我我唔想佢去   發表於 14-3-11 23:47

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

佢咁想去叫佢自己執行李同搞台證
同佢講明,佢返港後到你去幾日幾夜,佢照顧仔女同個家

侯爵府

其實佢乜原因要即刻再去?而你又乜原因唔比佢去?

前世今生   一家四口去已用左萬幾蚊,要儲好耐,現家一個月唔夠又話要去,仲淨係同朋友2個人去  發表於 14-3-11 23:48

首頁
45678...11

尾頁

跳至