親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我暑假七月尾去,帶二個小孩4,6歲,應該揀飛牛還是清境農場?有沒有經驗jm教路

珊瑚宮

香格里拉 發表於 14-3-11 21:21
我暑假七月尾去,帶二個小孩4,6歲,應該揀飛牛還是清境農場?有沒有經驗jm教路 ...

2個農場都可以

大宅

回覆 12312 的帖子

清境農場我平日去沒有羊咩秀,淨睇境我怕小孩會悶

珊瑚宮

引用:回覆+12312+的帖子清境農場我平日去沒有羊

原帖由 香格里拉 於 14-03-12 發表

羊秀還悶。

因在下午羊秀后才放羊出來。

珊瑚宮

引用:回覆+12312+的帖子清境農場我平日去沒有羊

羊咩咩得個"看字"

大宅

引用:我暑假七月尾去,帶二個小孩4,6歲,應該揀

原帖由 香格里拉 於 14-03-11 發表
我暑假七月尾去,帶二個小孩4,6歲,應該揀飛牛還是清境農場?有沒有經驗jm教路 ...
我也是暑假去,小朋友2,6歲
本來我很想去清境
不過聽人講清境山路几彎,佢地第一次去
我怕唔適應,最後我選擇咗飛牛
我覺得飛牛的活動几啱呢個年紀
清境唯留下次去了

http://www.babyhome.com.tw/bb/274139

大宅

回覆 Ling0426 的帖子

可以講下飛牛有什麼比清境好?

珊瑚宮

引用:回覆+Ling0426+的帖子可以講下飛牛有什麼比

回覆 Ling0426 的帖子

可以講下飛牛有什麼比清境好?
小朋友有diy

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:飛牛還是清境農場

4月尾,我兩個場都去
清境,我預真係睇風景
飛牛親子體驗,DIY ,喂食小動物

男爵府

回覆:香格里拉 的帖子

其實你係邊出入?(台北定台中)
飛牛親身體驗多D,清境睇景多D。

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

香格里拉 發表於 14-3-12 07:01

暑假好似每日都有羊咩秀
但二揀一我揀飛牛, 無論台中或者台北去都近過去清境

大宅

回覆:飛牛還是清境農場

我下星期就去飛牛喇,帶埋4歲小朋友去玩,覺得應好玩過清境,清境我未有小朋友去過一次,搭車好耐,雖然包車上,但路灣,大人都辛苦,何況小朋友。清境農場只有羊,隨山走,小朋友如太細可能會驚,真係冇乜特別,係上合歡山睇景靚,但路都幾灣下,個人覺得幾危險。

大宅

上年xmas我去台中6天,呢2個地方都有去,其實都幾唔同,好難compare清境比較大自然,我去個日天氣好好,d雲海好似仙境,很美!阿女四歲,同d羊玩,騎馬,d羊四處走,零距離好得意
飛牛我住了一晩,都有好多動物,不過多數欄住,diy雪糕好玩,彩繪牛比材料你自己油,其實自己在家做都得,唔駛去甘遠啦,哈!
如果只可二選一,我覺得清境比較值得去,因風境真係美,的民宿又好靚,覺得好relax!

大宅

回覆 cozywong 的帖子

如果diy雪糕同餵牛,又真是在香港也可以玩……唔使去咁遠,都是想去一些值得一遊的地方。另想問你或去過的jm小孩上清境高山,有沒有高山不適?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 爸B勳章

cozywong 發表於 14-3-16 16:20
上年xmas我去台中6天,呢2個地方都有去,其實都幾唔同,好難compare清境比較大自然,我去個日天氣好好,d雲 ...

請問飛牛你住邊款房 ? 房間乾淨同埋新嗎 ?
因有d 媽咪話牧場原墅新過牧場原憩.
tks

男爵府

irene828330 發表於 14-3-16 14:04
我下星期就去飛牛喇,帶埋4歲小朋友去玩,覺得應好玩過清境,清境我未有小朋友去過一次,搭車好耐,雖然包 ...

請問你訂了什麼房間 ?
回來分享一下.
tks

大宅

回覆 香格里拉 的帖子

我個女OK, 上車冇耐就睡著,台中去清境包車1.5-2HR, 上山係有彎路,山頂空氣會浠溥d,阿女接受到冇問題我唸視呼個人體質同埋平時怕不怕坐車,會不會葷車浪啦!

大宅

回覆 clk228 的帖子

我住三人木屋,因小朋友過90cm 要加錢,所以訂三人房好過!獨立小木屋,廁所都好clean, 舒適的!原憩係舊d,但近餐廰及係中心点,方便d!
原墅d房新d,靚d,近DIY workshop那边,不過要行段路先去到歺廰,如夜晚做完星光體驗行返房可能會比較黑,你去飛牛website check下個地圖,同埋佢地d房好快full, 我係早半年已訂好了。

男爵府

回覆:cozywong 的帖子

我都諗住住庭院木屋3人房,舊D既意思是外觀定內觀?
Tks

男爵府

我今個星期六會去,去完再分享

之前都考慮過清境定飛牛,最後覺得飛牛岩小朋友玩多啲,所以揀左飛牛

首頁

尾頁

跳至