跳至

首頁

尾頁

複式洋房

晴晴而家十四個月,
佢找我時,會叫mama
想找爸爸, 教佢講baba, 會叫mama
想食bread, 教佢講包包 ,會叫mama
想找elmo公仔, 教佢講momo, 會叫mama

雖然佢識聽好多野,屋企所有人佢都識指邊個係邊個,眼耳口算都識指晒,但除佐"mama",其他就唔識講..

唔知你地BB又點呢?

大宅

你都好吖 BB會叫MAMA, 我個BB淨係識叫BABA.:-(

別墅

晴晴叫mama當歌仔咁唱:lol: ,佢都係成日咩都叫mama一係就講bb話。

別墅

我個女只有 :-( 時先叫"媽媽" . 大部份時間都叫爸爸 or 爺爺 or 講BB話. 真係想佢叫多我幾聲"媽媽".

別墅

哈,我阿囡都是, 一想食奶就" mama" , 真攪笑.
[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

大宅

Carlsson仔都係...淨係識叫BABA!!!

原文章由 hanson 於 07-8-9 22:15 發表
你都好吖 BB會叫MAMA, 我個BB淨係識叫BABA.:-(
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

禁止訪問

別墅

我剩係聽過我個b叫mama叫過幾次ja,叫mummum就最叻,baba都有叫既,不過唔知佢係咪真係叫緊爸爸喎~

男爵府

因為只要找mama就咩事都ok,mama係取了解bb雖要嘛!!!
我呀女好少叫我,因為佢未要我已經做咗啦!!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我仲傷心呀,揚揚一早識得分叫爸爸做'爹d',仲要好高音同清脆,硬係嗌'媽咪'或'媽媽'都係偶然叫下,重要有時見到我嗌'dd'。而家工人黎左唔夠一個月,已經識得搵佢時嗌'姐姐',我真係傷心欲絕lu:-(
[url=]

別墅

澔霖最叻就係見親狗都會識得叫"汪汪", 其餘唔係講"太空話", 就係成日都講"咩呀", 真係比佢激c....
[size=small]Cammy

大宅

澄澄見到我會叫媽媽, 見到99會叫嫲嫲, 想食野就叫mumu, 但係我留意到, 佢讀呢3個字都差不多係同1發音, 唉!!我都唔理lu, 反正佢識表達, 見到爸爸&哥哥先會讀得啱, now學緊講姐姐&婆婆

首頁

尾頁

跳至