自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我做女時體重得果100磅,:lol: 有左bb重左50磅
生左之後仲有30磅 到bb1歲仲有18 磅
之後bb e+差唔多2歲我嘅體重去到122磅呀...:-(
有時行街買衫都難買,當買到後好似冇乜信心去着,
救命呀都唔知點解減嚟減去都減唔到?
各位媽咪有冇呢d煩腦呀,可分享下嗎:loveliness:

別墅

我咪係囉,年紀大,新陣代謝慢,做gym唔食野都收唔到身,我放棄咗了

複式洋房

原文章由 octoct 於 07-8-9 23:33 發表
我咪係囉,年紀大,新陣代謝慢,做gym唔食野都收唔到身,我放棄咗了
我都係.好似飲水都會肥果隻...

大宅

me2,我已經常跑步游水,但少少都減唔到,未生前會容易減些,現在只想減幾磅都很難哦:-(.
我前星期試過"西柚減肥法"10日減10磅,我試了幾日真係好work,減了六磅,但要連食12日才有效,我只試了六日就放棄了,因忍唔到口:-((因我是澱粉狂)之後諗住用運動來keep住,但可惜最後都是失敗,現在回升番之前嘅磅數了:-((可能自己一做完運動後又食大左:-()所以減來減去都減唔到:cry:

另外有冇人知跑步多係咪會另腳部變粗的.(近來跑步多左,好似發覺條腿發達左)

[ 本文章最後由 善懷媽媽 於 07-8-10 00:35 編輯 ]

子爵府

原文章由 善懷媽媽 於 07-8-10 00:02 發表

me2,我已經常跑步游水,但少少都減唔到,未生前會容易減些,現在只想減幾磅都很難哦:-(.
我前星期試過"西柚減肥法"10日減10磅,我試了幾日真係好work,減了六磅,但要連食12日才有效,我只試了六日就放棄了,因忍唔 ...

我陀大仔時重左60磅, 生完就減左30磅左右,
咁另外個30磅我就用左成三年既時間先至叫做減到,
跟住差唔多回復以前既體重時,
我又再陀細仔, 我已經俾上次小心左飲食,
但都係重左成60磅咁多, 唔知點解~

生完細仔只係輕左廿幾磅咋,
依家細仔都差唔多就快3歲啦~
我都重有果30磅係身度, 點搞呢~
:-( :-( :-( :-( :-(

伯爵府

生完bb之後d磅數一直有上無落,就算食勁少野+介口都無減磅:-(

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我生囡囡前 130 磅,生完 124 磅,坐月餵人奶唔減得,一返工就即去搵人同我通淋巴,加上返工壓力大,生完重輕過未生個時,而家因為全職揍女,所以都重左唔少•

我去通淋巴時個師傅都講,女人生完個 d 其實大部份都係水腫,生完後拿拿臨去通返淋巴去左 d 水會修身修得快 d,加上佢係人手通,專針對我最恐怖個 d 位做,所以我先修得返咋•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

原文章由 rubytang 於 07-8-10 00:17 發表

我陀大仔時重左60磅, 生完就減左30磅左右,
咁另外個30磅我就用左成三年既時間先至叫做減到,
跟住差唔多回復以前既體重時,
我又再陀細仔, 我已經俾上次小心左飲食,
但都係重左成60磅咁多, 唔知點解~

...

我同妳一樣呀,都唔知點算好:-( :-(

大宅

我剛生完第三個已經9個月,又開刀傷口又大, 當時都想, 現在算把啦, 都唔得閒, 好在我隻公唔介意, 如果不是: 大件事啦

複式洋房

我bb依家5個月(出世7磅3),做女107磅,生前140磅,生完128磅,依家112磅,都算ok,不過我有bb時唔敢食好多,因我飲水都肥,只食三餐,不過都唔肚餓.

我有做引流排水,同埋你哋試吓一早飲薏米水,有排水同美白作用,又平又簡單,不妨試吓!

希望可以幫到你哋啦!

大宅

我都減唔到呀,好慘呀!有無媽咪真係可以幫吓手呀

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我生完阿女十年, 體重係"直線上升"!!:-( :-( :-(
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

我冇乜點變,仲瘦左添喎~~~

大宅

原文章由 陶陶媽 於 07-8-9 23:24 發表
我做女時體重得果100磅,:lol: 有左bb重左50磅
生左之後仲有30磅 到bb1歲仲有18 磅
之後bb e+差唔多2歲我嘅體重去到122磅呀...:-(
有時行街買衫都難買,當買到後好似冇乜信心去着,
...

我做女時90lbs,阿仔已5.5 years old,now~113lbs!:cry:
The worse thing is having a "spare" tyre .成日有人問我是否又有咗!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我剛相反,生完囝囝後,成個人縮晒水,連腳都細左,胸又細買.

伯爵府

我有上無落ar:-( :-( :-( :-(
原文章由 NIC媽咪 於 07-8-10 22:02 發表
我剛相反,生完囝囝後,成個人縮晒水,連腳都細左,胸又細買.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

me too

男爵府

BK Milk勳章

我個囡都係就2y, 前幾個月是130磅.
但呢一,兩個月, 就慢慢咁縮水, 變回之前110磅. (但我冇特別要減肥)

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係, 我未生時92磅,佗b時154磅, 現在都成126 磅, 3年來又係減來減去都減唔到. 最後都放棄囉

男爵府

體重有增冇減:-( :-( :-(
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

首頁

尾頁

跳至