跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽咪11月在聯合生呢?分享o下!!!!

我預產期11月29,但係仲未知仔定女!因為BB曳曳遮住o左!!!!

複式洋房

有冇人呀???分享o下喇!!!

大宅

好媽媽勳章

我都係聯合生,預產期11月24日,係妹豬豬嚟
你睇多幾頁,有我哋之前11月聯合媽媽嘅topic...我諗而家個個都喺健康院撿查,所以冇咩分享
你仲未知BB性別,俾我實心急死
原文章由 kinandqueen 於 07-8-10 13:33 發表

我預產期11月29,但係仲未知仔定女!因為BB曳曳遮住o左!!!!

洋房

我預產期是11月27日,都係聯合生。

過兩日去驗血糖同飲糖水,有D驚吾PASS TIM:-|

大宅

好媽媽勳章

我唔使飲糖水,剩係抽血驗咋,唔知有咩分別??
原文章由 totalwong 於 07-9-18 17:11 發表
我預產期是11月27日,都係聯合生。

過兩日去驗血糖同飲糖水,有D驚吾PASS TIM:-|

洋房

吾知啊,我都好想知。

原文章由 ho528man 於 07-9-18 17:25 發表
我唔使飲糖水,剩係抽血驗咋,唔知有咩分別??

別墅

抽咗第一次抽驗血糖,如偏高,才需要做飲糖水的測試。
因較準確知道你進食糖份高的食物後,身體的血糖值。

原文章由 totalwong 於 07-9-18 17:52 發表
吾知啊,我都好想知。

洋房

但我上個月先抽完第一次血,是無事架喎。但都要抽第二次及飲糖水,是咪間間醫院都吾同架?

原文章由 miffypooh 於 07-9-18 19:07 發表
抽咗第一次抽驗血糖,如偏高,才需要做飲糖水的測試。
因較準確知道你進食糖份高的食物後,身體的血糖值。

複式洋房

多謝回覆!!!
其實我而家30週,係唔係遲D會再照多一次o架??

原文章由 ho528man 於 07-9-18 04:32 PM 發表
我都係聯合生,預產期11月24日,係妹豬豬嚟
你睇多幾頁,有我哋之前11月聯合媽媽嘅topic...我諗而家個個都喺健康院撿查,所以冇咩分享
你仲未知BB性別,俾我實心急死 ...

大宅

好媽媽勳章

我今個星期五仲係返健康院檢查咋...
你哋呢?
有冇人返咗聯合檢查?多唔多人,唔知到時使唔使瞓走廊

男爵府

原文章由 kinandqueen 於 07-8-10 13:33 發表

我都係11月29日係聯合生呀!唔知到時見唔見到係呢?我book唔到陪產呀!~你呢?

別墅

今朝返左聯合見醫生,book埋開刀日子,係10月29日. 10月28日朝早就要入院等,仲已經見埋。我的產假剛係10月29日開始,攞足後十
今朝覆診係超級多人,等左兩個半鐘,我見好多都係應該11月預產期,11月果然真係好爆,仲見到有一半以上都係大陸人,好在我已經唔駛返去覆診,因為實在係太浪費時間,等10月28日入院就得架嘞.
原來如果book開刀只得mon, tue & fri 選擇,要開刀的媽咪要有準備.而且d booking 好full, 本來想book10月30日, 但係已經full 左,我又唔想11月2 日,因為11月3日係我生日,生日係醫院過,好鬼慘架!

報告完畢!

大宅

好媽媽勳章

我預產期早你4日,唔知有冇緣 陪產要好早book,我6,7月嗰陣book都要10月先有位,尋日去聽講座啲位爆曬!!
原文章由 yanfung0228 於 07-10-12 13:56 發表

我都係11月29日係聯合生呀!唔知到時見唔見到係呢?我book唔到陪產呀!~你呢?

大宅

好媽媽勳章

多謝你咁詳盡嘅報導:lol 你開刀要好好保養身子,放後十就啱,到你返工BB都兩個幾月大,幾正 你早過我哋生,生完記得返嚟繼續報導
原文章由 mygoddish 於 07-10-12 15:25 發表
今朝返左聯合見醫生,book埋開刀日子,係10月29日. 10月28日朝早就要入院等,仲已經見埋。我的產假剛係10月29日開始,攞足後十
今朝覆診係超級多人,等左兩個半鐘,我見好多都係應該11月預產期,11月果然真係好爆, ...

大宅

yi...me2呀, 我都係今朝覆診, 由11點幾等到2點先有得走, 餓到死死下.....我上次已book咗開刀日期, 係10月30號wor, 29號入院, 個醫生又話開刀only 得星期二同星期五架咋wor 不過到時一定會見到你wor,

原文章由 mygoddish 於 07-10-12 15:25 發表
今朝覆診係超級多人,等左兩個半鐘,我見好多都係應該11月預產期,11月果然真係好爆, ...

別墅

你就好啦,可以book 到10月30日,10月30日係好日呀,我的師父話中午係最好時辰。

原文章由 carolliu 於 07-10-12 16:58 發表
yi...me2呀, 我都係今朝覆診, 由11點幾等到2點先有得走, 餓到死死下.....我上次已book咗開刀日期, 係10月30號wor, 29號入院, 個醫生又話開刀only 得星期二同星期五架咋wor 不過到時一定會見到你wor, ...

洋房

我預產期係11月17日丫..
哩排去親覆診都鬼死咁多人啵..有好多人都係大陸人黎既..去親都俾到種唔知咩感覺我..搞到我好唔舒服..:-( 10點鐘去到走得果陣已經係12點幾啦..真係多人到傻..
依家好擔心係果到生添..@@:-| :cry:

別墅

我都好明白你的既感受
我每次去聯合看醫生
拿大陸護照的孕婦比永久居民多
我去產檢既時候
阿嬸說最近忙到死而且好多都係大陸人
我現在十一月五日開刀
我希望有香港人陪我啦
始終易溝通嘛
:-(

原文章由 小bi~ 於 07-10-31 03:14 發表
我預產期係11月17日丫..
哩排去親覆診都鬼死咁多人啵..有好多人都係大陸人黎既..去親都俾到種唔知咩感覺我..搞到我好唔舒服..:-( 10點鐘去到走得果陣已經係12點幾啦..真係多人到傻..
依家好擔心係果到生添..@@:-| :c ...

洋房

我都好想果日有d香港人可以傾下計..
同d大陸人根本就冇得溝通既..
不過係到見到好似冇乜人係同我同一日預產..
到時都唔知點算..我又驚啵..
話哂我咁細個又係第一胎..好多野都唔識..
加上好多人同我講係哩到生唔好..搞到我鬼死咁驚..
依家我都驚緊生果陣係點..唉..

大宅

趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章

我既預產期係11月12日,
聽你地講好似好多大陸人係聯合生...
唔知到時我附近既媽媽係咪大陸人多呢?
而且我仲怕好似d人講咁太爆,要訓走廊

首頁

尾頁

跳至