夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

吾係第一次嫁啦!真係好鬼慶乜都吾聽人講

子爵府

點止呀, 我老爺仲 你叫佢唔好比佢就特登比

原文章由 hayden06 於 07-8-11 16:14 發表
吾係第一次嫁啦!真係好鬼慶乜都吾聽人講

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我99話拜完神嘅包可以驅邪,一定要俾BB食, 我彩佢都傻,D包咁鬼甜

大宅

好媽媽勳章

我奶奶亂俾野俾bb食包括有:
1) 岩岩滿月無耐佢就俾蜜糖水俾bb飲, 話可以通便
2) 三個月個陣佢帶bb去酒樓飲茶, 俾义燒包皮, 蝦餃皮同埋馬拉糕俾bb食, 話"開齋"喎
3) 四個月開始佢就俾蒸魚同埋蒸蛋俾bb食, 全部都係有好多豉油同埋油既
4) 每逢煲湯佢都會俾一碗俾bb飲, 仲要落左鹽先至俾, 佢話驚淡味bb唔會飲喎
5) 八個月開始佢就俾蛋糕, 麵包, 朱古力, 蛋卷等等俾bb食, 仲話bb食得好開心又肯跟佢

好彩呢個bb唔係我個仔而係叔仔個仔, 如果唔係我一定會發癲!!

複式洋房

更係好開心啦!咁有味 , 真係吹脹

子爵府

真係祝佢好運囉

好彩我老公同我口徑一致:loveliness: :loveliness: :loveliness:

上次我老爺奶奶比雞皮(只係得皮冇肉)阿仔食, 我即刻打電話比老公喊晒 個心痛左好耐

原文章由 Flo0602 於 07-8-11 17:31 發表
2) 三個月個陣佢帶bb去酒樓飲茶, 俾义燒包皮, 蝦餃皮同埋馬拉糕俾bb食, 話"開齋"喎
3) 四個月開始佢就俾蒸魚同埋蒸蛋俾 ...

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

傻架...比雞皮.................係都比雞皮肉啦
原文章由 cheungmp 於 07-8-11 17:58 發表

真係祝佢好運囉

好彩我老公同我口徑一致:loveliness: :loveliness: :loveliness:

上次我老爺奶奶比雞皮(只係得皮冇肉)阿仔食, 我即刻打電話比老公喊晒 個 ...

子爵府

所以我咪喊到死去活來:-( :-( :-( :-(

我喊住同老公講: 阿仔好慘呀...你大魚大肉嗰陣佢只係食雞皮咋~~~:-( :-( :-(

跟住我老公就同我話老爺奶奶....

原文章由 yinmelody 於 07-8-11 18:11 發表
傻架...比雞皮.................係都比雞皮肉啦

男爵府

有次食飯....奶奶夾魚比仔仔食啦~~仲要夾舊大大舊既...我話有冇骨架....佢話...冇架冇架...依D魚冇骨~~~點知一陣我仔吐返條骨出黎~~嘩...我即勁大聲同我奶奶講....你睇下...條骨幾長...有5毫子咁長架~~~我頂~~勁嬲呀~~~好彩我仔(果時得20個月大)自己吐出黎咋...如果唔係真係.....:-( :-( :-(
自此之後...佢一餵親野我就出聲~~佢依家唔敢點比野食比仔仔食~次次都問過我知~~
所以我一定唔會比仔仔獨自留係佢屋企~~

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 cheungmp 於 07-8-11 18:15 發表
所以我咪喊到死去活來:-( :-( :-( :-(

我喊住同老公講: 阿仔好慘呀...你大魚大肉嗰陣佢只係食雞皮咋~~~:-( :-( :-(

跟住我老公就同我話老爺奶奶....

嘩...你地係咪同埋6299一齊住架................?可以比佢地咁樣攪自己D仔女既................
好彩我唔係一齊住.好日都唔會見到佢地

大宅

好媽媽勳章

原文章由 hayden06 於 07-8-11 17:46 發表
更係好開心啦!咁有味 , 真係吹脹

bb因為成日有好多其他野食, 所以對於食奶就極度抗拒!! 聽二嫂講bb每日只會食廿零安奶 (有時癲起上黎連廿安都食唔到), 粥仔食一餐, 所以而家十一個月大都係得17磅, 難為二嫂仲話自己個仔好fit, 唔駛好似人地啲bb咁要減肥喎...

原文章由 cheungmp 於 07-8-11 17:58 發表

真係祝佢好運囉

上次我老爺奶奶比雞皮(只係得皮冇肉)阿仔食, 我即刻打電話比老公喊晒 個 ...

我都覺得好好彩, 連老公都覺得佢阿媽湊bb好有問題, 所以佢已經講到明唔會俾佢阿媽亂咁俾野俾我地個bb食, 雖然而家bb仲未出世, 但起碼我知老公既心意同我一樣, 咁我都安心少少既.

[ 本文章最後由 Flo0602 於 07-8-11 18:56 編輯 ]

伯爵府

我奶奶就無咁做,因為平時都唔係成日見到佢...但我媽咪就差唔多日日見,而佢就最鍾意亂比野我個仔食~有時我都無乜所謂既,不過最唔like既係佢比糖我個仔食時又唔整細粒d...多數都成粒比晒佢食,但我怕個仔會哽親,次次開口同佢講叫佢唔好咁比佢食,佢就會話有乜所謂呀,阿b咬到架喇!!我真係=.="同佢講bb仲未有大牙,你估係我地咩,咬到既話就唔會有咁多細佬仔哽親喇!!!唔通真係要佢出事先知驚,不過每次佢都會同你咬餐飽 我地都無媽咪計,其實我,老豆同2個細佬見親都會話佢架,但佢就係話極都唔聽,有時仲背住我地做...好彩唔係我老公見到,如果唔係我老公實小到我飛起都似...平時佢都唔鍾意比阿仔食糖,更何況大大粒咁比佢,佢實xzy...唉!!!自己媽咪都攪唔掂,好在做果個唔係奶奶,如果唔係我仲唔知點好呀

[ 本文章最後由 藍藍 於 07-8-12 00:26 編輯 ]
大b駿逸細b駿晞

大宅

唔係掛, 1個月飲蜜糖水???? 咁食法.. BB無事都真係應該要還神.. 你叔仔不會阻止你奶奶嗎?

我奶奶好好架... 通常都會問過我們先開始俾BB食. 反而老爺成日都講, 粥仔一定要有魚.(我個B得5個幾月, 應用未食得魚) 又呢樣又O個樣... 好彩我奶奶都唔會聽佢講. 所以我好放心, 將BB俾奶奶湊

原文章由 Flo0602 於 07-8-11 17:31 發表
3) 四個月開始佢就俾蒸魚同埋蒸蛋俾 ...

[ 本文章最後由 tammyhw 於 07-8-11 21:46 編輯 ]
url=http://www.TickerFactory.com/]

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我99試過係無通知我同c6的情況下,私自帶我個只有13個月大既仔落老mc食薯條
佢唔係同我地同住架,果日返到家工人同個仔唔見左,嚇到我死,以為個工人咁夠pop帶個仔落街,正想落平台搵之際,工人同仔返到,我問佢去邊,佢話麻麻要落老mc,要比薯條個仔食,仲要無送佢地返家
大佬呀佢得13個月大唔識咩只老mc架,係個仔未夠12個月大己經成日話去老mc,真係比佢吹賬
c6立即打去話鬼佢,你帶佢出街都出句聲呀,嚇到大家心都離埋,咁橋果段時間話d外傭帶少主去比人玩,當時真係諗住平台搵唔到就去報警
希望話完佢之後少d上黎啦
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔好話亂比嘢食個bb食, 佢唔咬過, 都唔比個bb食o架, 話過佢, 之後咪識用交剪, 剪d嘢食囉

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我99都有比雞皮我個女食呀! 當時只有6-7個月大,仲話有益添

原文章由 yinmelody 於 07-8-11 18:11 發表

別墅

我99就唔會亂比野阿b食,食乜都會問過我先,,,,,,,,,,,,,,
因佢知我唔鍾意,,,

子爵府

好媽媽勳章

其實有陣時你唔比佢地比野bb食...呢樣唔比...個樣唔比...佢地就會唔鍾意...而且你越唔比...佢就會越比...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

好媽媽勳章

原文章由 tammyhw 於 07-8-11 21:40 發表
唔係掛, 1個月飲蜜糖水???? 咁食法.. BB無事都真係應該要還神.. 你叔仔不會阻止你奶奶嗎?

講你都唔信, 我奶奶以前係護士黎ga, 仲要係婦產科既, 所以叔仔咪以為佢阿媽既"專業知識"係無問題ga lor! 最攞命係連二嫂對於奶奶亂咁俾野bb食都唔覺有問題, 甚至有段時間bb日日痾爛屎佢都無動於衷, 仲話"出牙屎"係咁ga, 搞到bb痾左差唔多一個月爛屎搞到屁股仔紅哂損哂咁奶奶先至話唔好再俾雜食俾bb! 我見到佢地咁真係一額汗呀...

子爵府

5個幾月就連粥仔都唔應該食啦
原文章由 tammyhw 於 07-8-11 21:40 發表

我奶奶好好架... 通常都會問過我們先開始俾BB食. 反而老爺成日都講, 粥仔一 ...

首頁

尾頁

跳至