親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問 小朋友生日 去
廸士尼酒店(Disney hotel/Hollywood Hotel)
同 廸士尼樂園 是否會有生日禮物?

Hollywood Hotel 內是否有活動比小朋友參加?

唔該晒!

侯爵府

原文章由 Vaseline 於 07-8-12 13:18 發表
請問 小朋友生日 去
廸士尼酒店(Disney hotel/Hollywood Hotel)

唔該晒!

如果位hotel, 一入房就會有一個用毛毛條Q成o既生日蛋糕同一張生日卡(入面有張卡通人物人合照)... 記得係咁上下...

呀~~ 係counter check in時會有一個扣針比小朋友, 有左佢, 入園就會有好多人同佢say happy birthday, 同好多工作人員比貼紙佢~

男爵府

畀面勳章

唔係真係有個旦糕送架咩?? 我朋友話有一大籃食物送比你架喎?? 但會否CHECK小朋友的身份証明文件??

原文章由 stephenietam 於 07-8-12 14:00 發表

如果位hotel, 一入房就會有一個用毛毛條Q成o既生日蛋糕同一張生日卡(入面有張卡通人物人合照)... 記得係咁上下...

呀~~ 係counter check in時會有一個扣針比小朋友, 有左佢, 入園就會有好多人同佢say ha ...

大宅

一大籃食物?未聽過o禾!係唔係美國那間?
我連生日卡都無,只有一個會"吉"穿衫的生日襟章.
至於貼紙,我仔仔每次入樂園都有人送,至多那日有多d人說"生日快樂".
我想,你也不要太大期望,只當和小朋友玩一天慶祝,讓他開心開心,有甚麼的話就當外加的,免得失望.

侯爵府

原文章由 Maggie3493 於 07-8-12 23:27 發表
一大籃食物?未聽過o禾!係唔係美國那間?
我連生日卡都無,只有一個會"吉"穿衫的生日襟章.
至於貼紙,我仔仔每次入樂園都有人送,至多那日有多d人說"生日快樂".
我想,你也不要太大期望,只當和小朋友玩一天慶祝,讓 ...

我係住最cheap個隻房炸wor, 都有gift同卡, 我朋友住disneyland hotel個邊, 個毛毛蛋糕大成陪呀~~

係呀, 平時都有sticker, 但係生日個日, 我個女真係好大疊下lor... d姐姐幾張幾張咁比佢, 有一個仲比左成疊佢... 開心到佢c~

民房

如果去 Corner Cafe 吃飯, 見到你有帶生日pin, 職員會ask, 然後靜靜送上生日蛋糕(雖然係件有candle 嘅cheese cake) 同唱生日歌. 都幾nice.

原文章由 Vaseline 於 07-8-12 13:18 發表
請問 小朋友生日 去

唔該晒!

大宅

謝謝各位回覆!唔該晒!

其實我 book hotel 時都唔知有禮物送
只係我順便問佢有無得訂蛋糕
個女仔就問我係咪有人生日
仲好 specific 問邊一日
我先估可能有 surprise !

stephenietam,
我都係 book Hollywood Hotel
一來平D, 又色彩多D,
原來仲有毛毛蛋糕送
亞仔見到一定 then

另外, 想問下 hotel 入面有無野玩?
如果兩日都入樂園, 係咪好 "side"?

大宅

原文章由 Vaseline 於 07-8-16 18:28 發表
謝謝各位回覆!唔該晒!

其實我 book hotel 時都唔知有禮物送
只係我順便問佢有無得訂蛋糕
個女仔就問我係咪有人生日
仲好 specific 問邊一日
我先估可能有 surprise !

stephenietam,
我都係 book ...

hollywood hotel 應該無毛毛蛋榚?
我2次小朋友生日去都係得佢地預先放係枱到的用毛巾摺成的動物公仔(好似2個) 和dsiney 全家幅大合照生日咭一張(無寫小朋友名)...... 非常失望!

如果第一次去的話就唔好抱咁大期望. 酒店無咩嘢玩, 有個shop, 泳池一大個但只係bb池咁高水啫, 另外一個係按摩池.

不過我兩個女就好鐘意去!!!

大宅

請問 小朋友生日 去

唔該晒!

Vaseline:
請問可否送迪士尼票尾給我?

男爵府

貼紙,你每次入去都大把,SAY HAPPY BIRTHDAY,得9個人講
原文章由 stephenietam 於 07-8-12 14:00 發表

呀~~ 係counter check in時會有一個扣針比小朋友, 有左佢, 入園就會有好多人同佢say ha ...

男爵府

請問早餐/晚餐,你哋係未都係酒店食架?因中午時間在樂園內玩...又因為hollywood hotel的早餐無卡通人物,是否不值去食呢?昨打電話去問,回覆一定要住disney hotel先可去disney hotel內食早餐有卡通人物的...

又請問男仔7歲, 係未hollywood hotel比較好呢??? disney係未比較女仔呢??? 唔該...

原文章由 catmilkw 於 07-8-17 17:31 發表
貼紙,你每次入去都大把,SAY HAPPY BIRTHDAY,得9個人講

[ 本文章最後由 心大心細 於 07-8-18 18:16 編輯 ]

大宅

乜已經無毛毛蛋糕介o拿?:tongue:
咁毛巾動物都好啦!反正亞仔都無expect有禮物
好在無講過比佢知

369369,

唔好意思, 我唔會買飛入樂園
因為我朋友一家3口有annual pass
9月可免費帶朋友入, 會帶我一家3口入去!:lol

心大心細,

我個仔下個月8歲, 佢自己上網睇完揀左 hollywood
佢話 Disney hotel 好 girlish 呀!
我唔食hollywood hotel 早餐 buffet,
但book 左 Disney Hotel 樂翠庭 dinner

原文章由 happydaughter 於 07-8-17 09:42 發表

我2次小朋友生日去都係得佢地預先放係枱到的用毛巾摺成的動物公仔(好似2個) 和dsiney 全家幅大合照生日咭一張(無寫小朋友名)...... 非常失望!

如果第一次去的話 ...

男爵府

謝謝你回覆...

原文章由 Vaseline 於 07-8-22 16:35 發表
心大心細,

我個仔下個月8歲, 佢自己上網睇完揀左 hollywood
佢話 Disney hotel 好 girlish 呀!
我唔食hollywood hotel 早餐 buffet,
但book 左 Disney Hotel 樂翠庭 dinner

侯爵府

原文章由 happydaughter 於 07-8-17 09:42 發表

如果第一次去的話 ...

唔係wor, 毛巾動物仔係咪都有架wor, 唔關生日事, 我有其他朋友去過都有... wor.... 但係住hollywood個蛋糕仔就細過住disneyland個邊lor....

侯爵府

原文章由 catmilkw 於 07-8-17 17:31 發表

我囡囡去過3次, 生日個次o既sticker係其他兩次o既兩陪wor...

首頁

尾頁

跳至