親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

復活節想有3個小朋友去玩3日2夜,其中一個3歲,一個歲半,想問知唔知坐車上去大約幾耐?有什麼適合小朋友玩? 附近還有其他餐廳酒樓嗎?距離遠不遠?知唔知去睇瀑布遠唔遠,行得多路嗎?唔好意思,咁多問題,因上網找不到太多資料,謝謝

大宅

BK Milk勳章

我2012年去過, 車程都幾耐吓!
响大陸過咗關都要坐個幾鐘車!
酒店內有餐廳酒樓, 有桌球室..羽毛球, 但要預早book. (我平日去都book 唔到)
有溫泉, 亦有泳池... 溫泉都OK, 上次我哋去泳池維修.

睇瀑布我哋都有去, 你响hotel 叫人幫你揾車去.. (有d 麵包車包嘅, 價錢唔記得)
佢會車你去到瀑布頂, 跟住架車就會走(其實係嗰d 麵包車偷雞入咗人哋嘅園內, 所以係無入場券)
行返落去係要你哋自己行..行了9999級樓梯...我行都傻了..(好後悔去行..)
我揾返D 相你睇. 不過酒店環境不錯!

大宅

BK Milk勳章

我double check 我facebook d 相, 原來係包車走捷徑...到了白水寨的4099 級樓梯的頂部...往山下出發....

係4099級先啱

大宅

BK Milk勳章

我upload 咗响呢度, 你自己睇啦!
其實都有d 悶, 因為酒店無咩野玩!

http://www.baby-kingdom.com/home ... album&id=140395

大宅

回覆:HappyBread 的帖子

Thank you! 我一陣慢慢睇d相,不過想問你嗰次住咩房? 佢包高級房,應該係最basic嗰隻,唔知o唔ok呢?依家考慮緊使唔使upgrade! Thanks

大宅

BK Milk勳章

fattybb 發表於 14-3-20 15:07
Thank you! 我一陣慢慢睇d相,不過想問你嗰次住咩房? 佢包高級房,應該係最basic嗰隻,唔知o唔ok呢?依家考 ...
我哋住basic 但佢哋auto upgrade 咗, 都好大間, 有露台.
其實環境靚嘅, 只不過悶咗dd..

佢有d 房係房入面有溫泉!
我記得我book 永東 (好似話佢獨家 ga 喎)

複式洋房

增城白水寨階梯很多,帶3歲小朋友去的,還好有很多平的棧道,可以休息。爬到水庫,然後做車下山。景區有車在山頂。瀑布很美,環境很好,爬完好累哈

大宅

回覆:Briannaa 的帖子

想請問行上去要幾耐?我仲有個歲半,唔知行唔行到,想問上落山,坐車交通安全嗎?

大宅

引用:Quote:fattybb+發表於+14-3-20+15:07+Thank

原帖由 HappyBread 於 14-03-20 發表
我哋住basic 但佢哋auto upgrade 咗, 都好大間, 有露台.
其實環境靚嘅, 只不過悶咗dd..
我訂咗普通房,好想訂有私人溫泉嗰隻,但係兩種房都係得一張大床,我唔夠住

大宅

BK Milk勳章

fattybb 發表於 14-3-21 15:36
想請問行上去要幾耐?我仲有個歲半,唔知行唔行到,想問上落山,坐車交通安全嗎?

...

你湊住BB一定行唔到, 我女6歲都行到好辛苦, 要兩三個鐘呀!!
我哋係落4099級樓梯... 行到傻咗...返到HK 都軟足幾日~

大宅

BK Milk勳章

fattybb 發表於 14-3-21 15:38
我訂咗普通房,好想訂有私人溫泉嗰隻,但係兩種房都係得一張大床,我唔夠住

...

我當時係兩張床 (比單人床大 dd)...
有私人溫泉嗰d 好玩d!

首頁

尾頁

跳至