家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想安裝一些掛勾, 如果要上鏍絲的, 家裏沒有鑽孔機, 就算有又不夠力鑽, 請問有沒有人用過吸盤掛勾, 用來掛毛巾和地拖等, 不知是否持久.

有那隻牌子好呢? 現時實惠推銷一個名為 "天野" 的品牌, 請問有沒有人試過? 可否給點意見? 謝謝!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

3幾個後是會掉下來的, 半年以上都可以, 但一定不可"永久"吸住。

因為預計唔到個勾幾時會掉下來,所以千祈唔好掛"打得爛"的物品。

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以去家品店買啲鋼針掛勾, 只要用鎚打鋼針入牆就得, 唔使好大力. 有可以掛唔同重量選擇.

原文章由 晴B媽 於 07-8-15 12:34 發表
3幾個後是會掉下來的, 半年以上都可以, 但一定不可"永久"吸住。

因為預計唔到個勾幾時會掉下來,所以千祈唔好掛"打得爛"的物品。

複式洋房

[quote]原文章由 clpapa 於 07-8-15 13:30 發表
可以去家品店買啲鋼針掛勾, 只要用鎚打鋼針入牆就得, 唔使好大力. 有可以掛唔同重量選擇.

clpapa,
謝謝你的提議, 但我要在磁磚上裝掛勾, 所以不能用鋼針掛勾.

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以直接釘上磁磚, 怕整壞, 可以釘在磚同磚之間.

原文章由 NormalGuy 於 07-8-15 16:39 發表
clpapa,
謝謝你的提議, 但我要在磁磚上裝掛勾, 所以不能用鋼針掛勾.

複式洋房

Thank you clpapa.

水晶宮

點靚既掛勾,耐左都甩!

首頁

尾頁

跳至